Światła LED do jazdy dziennej
Czy na pewno zachowujesz wymiary? Tablica rejestracyjna ma 520mm a u Ciebie światła są na tych dolnych 2 wizualkach na równi z nią. Min odległość pomiędzy światłami to 600mm
Druga sprawa – odległość od ziemi – minimum 250cm. Odległość od krawędzi 400mm – tego się trzymaj przy projektowaniu.
Druga sprawa – odległość od ziemi – minimum 250cm. Odległość od krawędzi 400mm – tego się trzymaj przy projektowaniu.
Miałem to na uwadze, faktycznie przedostatnia wersja nie mieści się w tym rozstawie min. 600mm, a ostatnia minimalnie ale jednak spełnia wymóg. Osobiście najbardziej mi podchodzi.
Ostatnio edytowano 7 kwi 2014, 15:17 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie nalezy cytowac calych postow... zwłaszcza poprzedniego.
Powód: nie nalezy cytowac calych postow... zwłaszcza poprzedniego.
Witam mam zamiar założyć światła DRL OSRAM LIGHT@DAY najbardziej sensownym miejscem w mojej M 5
co wy na to ? Światła osram fajnie wyglądają mocno świecą ,minus to zdejmowanie i wycinanie zderzaka
zdejmował ktoś zderzak jaki poziom trudności ?

Trochę już czasu upłynęło od moich przymiarek i realizacji DRL w mojej Madzi, ale dziś kiepska pogoda za oknem i znalazłem chwilę więc wrzucam kilka fotek jak wygląda to już na aucie.
Wojtek napisał(a):Mierzyłeś odległość świateł (punktów świetlnych) od siebie?
Tak, 600m, to było idealnie rozmierzane, zanim wykonałem, to 3 razy sprawdzałem.
Wojtek napisał(a):hrabia82 napisał(a):Tak, 600m
raczej 600 mm lub 60 cm...
To dobrze...
tak miało być 600mm, zabrakło mi jednego "m"

jeziorek napisał(a):Gratuluje, piersze swiatla do jazdy dziennej, ktore wygladaja ladnie. Podrzucisz linka do nich (jakis sklep), czy musiales cos modyfikowac? Czy wspolpracuja z automatycznymi swiatlami?
Tak, działają jako automat.
Natomiast jeśli chodzi o to gdzie je dostać. To zaprojektowałem i wykonałem je sam. Wiec niestety nigdzie takich nie kupisz (obudowa). Zaś same światełka to NSSC.
W wątku o mojej Madzi jest więcej info i zdjęć jak są zamontowane.
Witam !
Mieszkam w UK i w związku ze zbliżajacym się urlopem w PL chciałbym zamontować światła do jazdy dziennej. Nie mam świateł przeciwmgielnych ale mam zaślepki w które można by zamontować takie oto światełka. Czy ktoś mógłby potwierdzić, że coś takiego pasuje ?
Te z aukcji mają 7 cm bez ramki a 9 cm z ramką. Problem w tym, że z tego co mierzyłem, to dziura do montażu ma... 8 cm.
Oto lampy z aucji :
http://www.ebay.co.uk/itm/251575245153
Mieszkam w UK i w związku ze zbliżajacym się urlopem w PL chciałbym zamontować światła do jazdy dziennej. Nie mam świateł przeciwmgielnych ale mam zaślepki w które można by zamontować takie oto światełka. Czy ktoś mógłby potwierdzić, że coś takiego pasuje ?
Te z aukcji mają 7 cm bez ramki a 9 cm z ramką. Problem w tym, że z tego co mierzyłem, to dziura do montażu ma... 8 cm.
Oto lampy z aucji :
http://www.ebay.co.uk/itm/251575245153
Czy potwierdzić? Nie wiem...
Zapytaj się o numer homologacji... To, że są numery homologacji na obudowie nie oznacza, że ją mają...
Nie wiemy jaki to producent...
W temacie masz również innego producenta http://nssc.pl/
Tamte mają homologacje... i też są okrągłe
Zapytaj się o numer homologacji... To, że są numery homologacji na obudowie nie oznacza, że ją mają...
Nie wiemy jaki to producent...
W temacie masz również innego producenta http://nssc.pl/
Tamte mają homologacje... i też są okrągłe
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam wszystkich,
ja dalej nie założyłem DRL'ów bo niestety nie mogę znaleźć nic estetycznego. Ostatnio na rynku pojawiły się halogeny z funkcją DRL – produkuje je np. OSRAM, choć cena na razie jest kosmiczna (ok. 1000 zł). Są też tańsze, ale niestety na listach obsługiwanych modeli brakuje mazdy. Czy ktoś wie lub może zmierzyć jakie wymiary ma oryginalny halogen w maździe (gdyby ktoś miał wyjęty taki halogen).
jzk
ja dalej nie założyłem DRL'ów bo niestety nie mogę znaleźć nic estetycznego. Ostatnio na rynku pojawiły się halogeny z funkcją DRL – produkuje je np. OSRAM, choć cena na razie jest kosmiczna (ok. 1000 zł). Są też tańsze, ale niestety na listach obsługiwanych modeli brakuje mazdy. Czy ktoś wie lub może zmierzyć jakie wymiary ma oryginalny halogen w maździe (gdyby ktoś miał wyjęty taki halogen).
jzk
Witam i ja się pochwalę moimi światłami DRL a'la CUSTOM MADE.
Podstawą były oryginalne kratki do świateł przeciwmgielnych. Wywaliłem przeciwmgielne bo: słabo świeciły i praktycznie ich nie używałem.
Całość zrobiona z żywicy i mdf'u. Poszpachlowana i polakierowana w kolor auta.
Myślę że całosć na żywo prezentuje się dobrze i nie rzuca się w oczy.
Światła wykorzystują tryb AUTO. Składają się z 4 diód 1W w funkcji DRL i ring w funkcji Pozycji.
1. Światła działają dopiero po przekręceniu kluczyka w pozycję 2.
2. Domyślnie działają DRL, gdy robi się ciemno zapalają się ringi i Xenony.
Podstawą były oryginalne kratki do świateł przeciwmgielnych. Wywaliłem przeciwmgielne bo: słabo świeciły i praktycznie ich nie używałem.
Całość zrobiona z żywicy i mdf'u. Poszpachlowana i polakierowana w kolor auta.
Myślę że całosć na żywo prezentuje się dobrze i nie rzuca się w oczy.
Światła wykorzystują tryb AUTO. Składają się z 4 diód 1W w funkcji DRL i ring w funkcji Pozycji.
1. Światła działają dopiero po przekręceniu kluczyka w pozycję 2.
2. Domyślnie działają DRL, gdy robi się ciemno zapalają się ringi i Xenony.