Przepraszam wszystkich, że dopiero teraz wrzucam obiecane fotki (zrobione były wtedy na bieżąco), ale wiecznie brakuje mi na wszystko czasu i jak dla mnie doba powinna mieć 48h, może wtedy bym nadążał robić wszystko co chcę i muszę
A więc po kolei. Zdecydowałem się na te Ledy, o których wcześniej pisałem z podaniem linków aukcji.
Sytuacja wygląda następująco:
Poniżej fotka dla użytkowników M6, którzy nadal nie wiedzą gdzie jest ta magiczna klapka, którą trzeba otworzyć. Palcem zaznaczyłem miejsce gdzie trzeba nacisnąć. NIE POTRZEBA ŻADNYCH ŚRUBOKRĘTÓW itp. tak jak ktoś we wcześniejszych postach pisał. Wystarczą same palce. Wymiana żarówki postojowej to ok. 1 minuta roboty łącznie z otwarciem klapki (żeby nie było, robiłem to pierwszy raz w życiu, nigdy wcześniej nie widząc gdzie to jest dokładnie w M6). Dojście jest moim zdaniem dobre z jednej i z drugiej strony. Nie trzeba nic demontować (nawet filtra powietrza jak niektórzy pisali, no chyba, że ktoś ma ręce jak łopaty, albo jest mega niezdarny

).

Tutaj z kolei porównanie OŚWIETLENIA W SCHOWKU:
STANDARDOWA ŻARÓWKA:

a tutaj LED (barwa xenon):

OŚWIETLENIE DRZWI:
STANDARDOWA ŻARÓWKA:

a tutaj LED w barwie xenon:

OŚWIETLENIE SUFITU
po lewej standardowa żarówka, po prawej LED (w realu różnica jest ogromna, zdjęcie tego nie oddaje, tym bardziej, że fotki są robione telefonem)

No i na koniec wygląd świateł postojowych po zamontowaniu LED (tutaj tych droższych, w barwie białej)

a tutaj postojowe + XENONY (fabrycznie zamontowane)

To co mogę powiedzieć to to, że jako postojówki pasują mi kolorystycznie te białe. Natomiast te w barwie xenon, mimo, że mam fabryczne xenony w światłach, są jak dla mnie ciut za niebieskie. Pięknie sprawują się jednak w schowku, drzwiach, podsufitce no i w bagażniku (sprzedawca ma tę specjalną podłużną żaróweczkę LED).
Po chyba 2 czy 3 miesiącach użytkowania powiem tak. Z tych wewnątrz jestem bardzo zadowolony, jednak 1 postojówka zaczęła szwankować. Po włączeniu przez jakiś czas, ta dioda, która jest centralnie ustawiona mryga, te boczne świecą normalnie. Po kilkunastu minutach ta czołowa dioda gaśnie, przez co lewa postojówka jest ciut ciemniejsza. Jak będę miał czas to muszę zgłosić to w ramach reklamacji (na oświetlenie jest ustawowo 12 miesięcy gwarancji). Nagram filmik i wyślę sprzedawcy. Zobaczymy jak rozpatrzy tę reklamację.
Jeśli ktoś ma ew. jakieś pytania, to proszę na PW lub w tym temacie.