Mazda6 GY L3 '03 2.3 TOP (EU) – [Sprzedana]
jezli adam zechce dalej to kontynuować, to będzie na forum taki przechodni jeden komplet srebrnych wkładów do pomalowania/wykapania w krecie przed rozklejaniem lamp, czyli nie udupiasz auta na kilka godzin, lecz tylko na chwil kilka 
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Ja pod blokiem zostawiłem swoją bez zderzaka, grilla i reflektorów podczas czyszczenia soczewek i montażu xenonów 
Wszystko wziąłem do domu jedynie w obawie żeby sobie tego ktoś nie "pożyczył"
Wszystkie mody i naprawy generalnie robię pod blokiem
wymieniłem pompę wspomagania np. bez problemów
było blisko żebym się wziął za dwumasę, ale jak się dowiedziałem, że najlepiej wyciągać silnik to sobie odpuściłem 
Wszystko wziąłem do domu jedynie w obawie żeby sobie tego ktoś nie "pożyczył"

Wszystkie mody i naprawy generalnie robię pod blokiem

Szacun za to! 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Mała aktualizacja:
1) Przednie lampy dostały wreszcie czarne wkłady. Wkłady wymoczone w krecie, nie były malowane. Przy okazji wyczyszczona soczewka i umyty klosz od wewnątrz. Lampy sklejone na stary klej, bez żadnego sylikonu. Wszystko szczelne. Operacja przeszczepu wykonana pod blokiem
2) Oddałem do przetoczenia przednie tarcze, które biły. Toczenie tarcz na pojeździe, bez demontażu. Póki co jest OK, ale jeśli znowu pojawi się bicie, to muszę porządnie przyjrzeć się zaciskom. Założone też nowe klocki ATE.
3) Wymieniony katalizator na nowy Magnaflow (+5 do respektu
). Nie żaden sportowy, normalny zamiennik Euro 4. Obudowa starego kata podrdzewiała i przy wchodzeniu na obroty zaczęła hałasować. Teraz cisza i furacz jakby trochę lepiej się zbierał (być może placebo).
Fotki Mazdy z ostatniego spotu na Warmii i Mazurach.
PS. Jak by ktoś był chętny na moje wkłady lamp w chromie do przeróbki, to są na sprzedaż.
1) Przednie lampy dostały wreszcie czarne wkłady. Wkłady wymoczone w krecie, nie były malowane. Przy okazji wyczyszczona soczewka i umyty klosz od wewnątrz. Lampy sklejone na stary klej, bez żadnego sylikonu. Wszystko szczelne. Operacja przeszczepu wykonana pod blokiem
2) Oddałem do przetoczenia przednie tarcze, które biły. Toczenie tarcz na pojeździe, bez demontażu. Póki co jest OK, ale jeśli znowu pojawi się bicie, to muszę porządnie przyjrzeć się zaciskom. Założone też nowe klocki ATE.
3) Wymieniony katalizator na nowy Magnaflow (+5 do respektu
Fotki Mazdy z ostatniego spotu na Warmii i Mazurach.
PS. Jak by ktoś był chętny na moje wkłady lamp w chromie do przeróbki, to są na sprzedaż.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Lampki pasują jak ta lala. Będę musiał podjechać i sprawdzić czy do mnie nie podejdą. 
wielki + za lampy
kat chyba trochę kosztował MF ale na części nie żal€jesz widzę
good job

kat chyba trochę kosztował MF ale na części nie żal€jesz widzę

good job
Dzięki Panowie za pochlebne opinie 
Co do grilla, to zastanawiam się właśnie nad ponownym jego oklejeniem na czarno. Może tym razem mat...
Muszę to jeszcze przemyśleć.
Radek, podjechać możesz w każdej chwili obczaić tam, gdzie zawsze i tylko daj znać kiedy działamy u Ciebie
Co do grilla, to zastanawiam się właśnie nad ponownym jego oklejeniem na czarno. Może tym razem mat...

Radek, podjechać możesz w każdej chwili obczaić tam, gdzie zawsze i tylko daj znać kiedy działamy u Ciebie
-
z kropką nad z
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Bardzo fajny kolorek Mazdy, czarne wkłady również mi się marzą
Trzeba będzie się za to zabrać
Widzę, że felgi u kolegi identyczne jak u mnie.
Widzę, że felgi u kolegi identyczne jak u mnie.
- Od: 5 maja 2014, 12:03
- Auto: Mazda 6 GY
2.0 136 KM
viewtopic.php?f=331&t=171315
Widziałem na żywo – lampy robią robotę
Grilla zmieniaj jeszcze na sport i będzie pełen sztos 

Tak jak mówiłem, sam grill bez reszty pakietu i tak nie zrobi takiej roboty, więc szkoda mi trochę kasy. W grę wchodzi ewentualnie oklejenie. Będę się raczej skupiał teraz na utrzymaniu stanu technicznego bez zarzutu. Wizualnie już raczej odpuszczam fajerwerki 
-
z kropką nad z
poprawi poprawi, tak samo jak mega poprawiły te ciemne wkłady przednich lamp
a z czasem możesz zawsze dokupić odpowiedni zderzak 
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.