Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Chodzi o to, że niczego nie chce żebrać tylko byłem ciekawy wiec jak ktoś nie jest zainteresowany to nie trzeba się wymądrzać. A jak ktoś uważa, że dając ponad 2k za coś, co w dzisiejszych czasach daje się za darmo (wszystkie modele lumia) lub kupuje za ~90$ (http://www.appsafari.com/utilities/1549 ... -way-2010/) i uważa, że jak ktoś nie chce tego brać bo go na to nie stać to niech kupi sobie złote dywaniki z napisem mazda za 10 tysięcy – to ma to znaczyć. Za uczciwe pieniądze to bym się nawet nie zastanawiał – każda rzecz ma swoją realną wartość. Z samym samochodem trudno mi dyskutować, ale koszt dodatków i akcesoriów pokazuje, że to my jesteśmy naciągani i okradani w biały dzień. Tyle na ten temat nie miałem ochoty nikogo obrażać czy wywoływać dyskusji więc z mojej strony kończę temat.
Karta to 8GB – przed updatem ilość zajętego miejsca wynosiła poniżej 4 GB, po updacie powyżej tej granicy. Szczerze mówiąc nie nazwałbym ładowania map powolnym, choć oczywiście zawsze może być lepiej.
A propos "backupu karty" to nie jest czasem tak, że jak się nam oryginalna karta z nawigacją zwali (i to tak ewidentnie, a nie że z naszej winy) to serwis daje nową? Przynajmniej w ramach gwarancji?
EDIT:
Potwierdziłem info u dealera. Gwarancja na auto obejmuje także kartę z Navi.
EDIT:
Potwierdziłem info u dealera. Gwarancja na auto obejmuje także kartę z Navi.
- Od: 15 kwi 2014, 17:02
- Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT
Czy ktoś sprawdzał w nawigacji możliwości ustawień takich jakie są opisane w instrukcji tzn. Podobno można zmienić takie parametry jak kolory w trybie dziennym i nocnym, zamiast standardowej niebieskiej strzałki sylwetkę 3D samochodu, kolor wytyczonej trasy. W nawigacji którą posiadam nie ma tych możliwości w ustawieniach. Wiem że są to duperele ale jak wyskoczyłem z 2 k. sami piszą w instrukcji że taka możliwość istnieje to powinna być. Mazda Polska potwierdza że powinno być.
Giz napisał(a):czy ktos z forumowiczow uaktualnial obecna w nowych 3'kach nawigacje fabryczna.
Tak
Na jakiej stronce sa dostepne aktualizacje?
Aktualizacje są dostępne z Naviextras Toolbox (czyli windowsowego programu, który sobie instalujesz).
http://www.naviextras.com
no nie do konca jest tak jak piszesz powyzej, sprawdzilem w ASO i:
1. pobieramy program Mazda Toolbox – https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal/downloads
2. instalujemy powyzszy plik + postepujemy zgodnie z tym co sie wyswietla
powinno sie przydac
1. pobieramy program Mazda Toolbox – https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal/downloads
2. instalujemy powyzszy plik + postepujemy zgodnie z tym co sie wyswietla
powinno sie przydac
- Od: 15 cze 2010, 13:52
- Auto: Mazda CX-9 3.7 V6, 2009
Mazda 3, 2.0, 2014
Trzeba było od razu sprawdzać w ASO zamiast marnować czas innych, skoro i tak nie wierzysz doświadczonemu forumowiczowi 
Było już o tym parę razy na forum. child nie udzielił Tobie złej odpowiedzi.
Było już o tym parę razy na forum. child nie udzielił Tobie złej odpowiedzi.
- Od: 15 kwi 2014, 17:02
- Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT
To forum wymiata
Mi w ASO powiedzieli, że aktualizacja map możliwa jest tylko u nich w serwisie...
Dzięki Panowie!
Mi w ASO powiedzieli, że aktualizacja map możliwa jest tylko u nich w serwisie...
Dzięki Panowie!
Najgorsze możliwe ASO jakie może istnieć: Bemo Motors Warszawa.
Nie polecam! Kupiłem po ciężkich bólach tam auto, ale już nigdy mnie tam nie zobaczą!
Nie polecam! Kupiłem po ciężkich bólach tam auto, ale już nigdy mnie tam nie zobaczą!
Panowie/Panie, mam pytanie 
Czy to, że nie mam dostępu do cen paliw, pogody oraz do przeglądu bieżącego ruchu to oznacza że nie mam wykupionej subskrypcji? w sumie to od kiedy mam ten samochód to nie miałem dostępu do tych opcji.
Od razu dodam, że jestem połączony z WIFI
Pozdrawiam!
Czy to, że nie mam dostępu do cen paliw, pogody oraz do przeglądu bieżącego ruchu to oznacza że nie mam wykupionej subskrypcji? w sumie to od kiedy mam ten samochód to nie miałem dostępu do tych opcji.
Od razu dodam, że jestem połączony z WIFI

Pozdrawiam!
Raczej nie – ja, jak mi się już skończyła darmowa subskrypcja, miałem te opcje, ale po kliknięciu (i oczekiwaniu
) napisało mi, że nie mam dostępu, bo nie zapłaciłem. Opcje wyszarzone miałem raczej w przypadku braku połączenia WiFi.