ja mam takie jak te drugie, z tym że ja za 150zł kupiłem komplet 20 nakrętek w kolorze złotym z odpowiednią nasadką do ich przykręcania i odkręcania, i nie były one jako zabezpieczające tylko zwykłe kolorowe nakrętki, teraz drugi sezon je mam założone nic się z nimi nie dzieje, trochę od klucza się poobdzierały jedynie. Mogę polecić chociaż w sumie jak chcesz używać jako zabezpieczające to nei wiem czy te pierwsze nie będą przypadkiem lepsze.
Ja również używam tych drugich nakrętek (też w kolorze złotym) podobnie jak kolega wyżej jako nakrętek do felg wąskootworowych, i jak już kolega wspomniał oprócz lekko przytartego lakieru od przykręcania/odkręcania wszystko jest ok. także jakość ich nie jest zła Jednak z samego faktu, że są one sprzedawane jednocześnie w kompletach jako zwykłe nakrętki jak i nakrętki zabezpieczające od kradzieży, można założyć, że nasadki do nich są dużo bardziej dostępne niż do tych pierwszych, dlatego głównie z tego powodu wybrałbym te pierwsze.
Natomiast ja mam podobne do tych pierwszych ważne by było dobru stożek w gniazdo do felgi nie pamiętam firmy ale były jedne z droższych 2 lat temu dałem 130zł mam je do dziś jestem zadowolony są solidne ale i tak trzeba pamiętać by je z czuciem dokręcać by móc odkręcić w razie potrzeby .
mi do zestawu felg 18" dorzucili komplet nakrętek japan racing który jest przy okazji kompletem zabezpieczającym przed kradzieżą, na razie nie ma z nim problemów, mam je od 2tyg i przejechałem ponad 1000km http://allegro.pl/czarne-nakretki-do-fe ... 15916.html
co do rozmiaru felg do mazdy 3 bl idealnie mieszczą się 18x8ET45 i mniejszego ET już bym raczej nie zakładał
tak na marginesie mam do sprzedania jeden z moich używanych dwóch kompletów oryginalnych felg 17" w kolorach grafitowych, więcej info u mnie w wątku lub na pw
Potrzebuję Waszej pomocy w podjęciu decyzji, zamierzam do Premacy wsadzić ori 16` z mazdy 6...
niestety wszystkie mają opony 205/55/16 przymierzałem takie i przodu nie zauważyłem aby gdziekolwiek obcierały, natomiast z tyłu opona opiera się o kielich
felga ma 7 cali
czy zamiana opony na 195/55 jest dopuszczalna, jeżeli będzie mała szczelina między oponą a amorkiem :?:
Czy miał ktoś w premacy 16` z oponami większymi od tego, co podaje producent :?: (np.205/50)
sprzedam filtr paliwa znajdujacy się w zbirniku do BJ 1.3 16V
Po za tym ze swojego doświadczenia dodam, że do swojej premacy na lato zakładam 205/45/17 – średnica koła 616,3 mm, a zimą jeżdżę na 185/65/15 – średnica koła wynosi 621,5 mm – tego rozmiaru opon nie ma w tabelach jako zamienniki do premacy, i trochę ryzykowałem kupując je, ale wszystko jest ok. między kielichem a oponą zostaje odległość około 5mm – niby mało ale wiadomo, że ta odległość się nie zmienia podczas jazdy. Z podawanych przez Ciebie rozmiarów myślę, że spokojnie możesz zapodać 195/55/16 – średnica koła będzie wtedy wynosić 620,9 mm – czyli mniej jak w moich zimówkach, więc będzie ok. Tym bardziej wejdą np. 205/50/16 -średnica 611,4 mm.
Koledzy pilne pytanie czy felga w rozmiarze Średnica felgi: 17 Szerokość felgi: 7" Rozstaw: 5x114.3 Głębokość osadzenia (ET): 35 podejdzie do 323F ba v6 bez problemów na oponie 215/45 niestety nie mam jak sprawdzic a zależy mi na tym
Witam. Chciałbym zakupić takie felgi: http://olx.pl/oferta/piekne-biale-felgi ... 743249af91 Czy bez problemu wejdą do mojej Mazdy 3 2004r 2.0 16V? Co sądzicie o takim pomyśle? Czy może ktoś z was ma założone te felgi i podzieli się zdjęciami i opiniami? Pozdrawiam
Tak wygląda u mnie felga 18/7,5" z oponą 225/40/18 Te co chcesz kupić sa 8" więc delikatnie szersze. Nie mamy też podstawowej informacji o tych felgach: jakie ET mają.
Witam, Kupiłem te od RX-8 białe 18" Wszystko fajnie pasuje ale jak wsiądą 4osoby to niekiedy obciera o nadkole :/ Jak można sobie fajnie poradzić z tym problemem? Jak tylko będę miał na to czas to porobie zdjęcia jak wygląda na tych felgach