Ogłoszenie przekręt AUDI – trollowanie oszusta!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Cajtek » 28 maja 2014, 23:52

smile napisał(a):
Cajtek napisał(a):Nie koniecznie musi to być przekręt, w Danii podatek na samochód to chyba około 180% (tak mi znajomi duńczycy opowiadali, nie weryfikowłem tego), więc jak kupił w Polsce i go tam wywozi to nieźle go duńska skarbówka trzepnie... Bardziej opłaca mu się go w Polsce sprzedać niż w Danii go rejestrować..
Co za zdroworozsądkowe podejście :) A ja przez chwilę uwierzyłem, że to przekręt :P

No ba, wiary w ludzi nie masz za grosz? ;–) Wszędzie tylko przekręt widzicie :-D

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Forumowicz

Od: 22 wrz 2013, 21:41
Auto: Mazda 3 (BK 2008 HB), 1.6 Benzyna.

Postprzez Paweł » 29 maja 2014, 01:28

Widać, że nie przeglądacie ofert z tanimi samochodami ;). Takich ogłoszeń jest na pęczki. Można je zgłaszać do obsługi otomoto wielokrotnie, ale zwykle (z własnego doświadczenia) nie są one wcale usuwane.

Znakiem rozpoznawczym – oprócz atrakcyjnej ceny – jest brak kontaktu telefonicznego i dokładniejszych informacji o samochodzie, czy miejscu jego pobytu. Potwierdzeniem jest historyjka o podatku, wyjeździe, przyjeździe itp. Wszystko jest przewidywalne do bólu, aż dziwne, że ludzie się na to nabierają 8-). Nie wiem natomiast, skąd cwaniaki biorą zdjęcia, bo niektóre auta są na krajowych tablicach, ale nie kojarzę ich z "prawdziwych" ogłoszeń (przynajmniej na przestrzeni niedalekiego czasu).
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez loockas » 29 maja 2014, 08:05

Paweł napisał(a):Widać, że nie przeglądacie ofert z tanimi samochodami ;). Takich ogłoszeń jest na pęczki. Można je zgłaszać do obsługi otomoto wielokrotnie, ale zwykle (z własnego doświadczenia) nie są one wcale usuwane.

No ja akurat już słyszałem o takich ofertach. Pomailować można :P

ooo mam VIN :)

Hello again,

Thank you for your quick response. The car is in Frederikshavn , Dänemark. The Vin number: WAUZZZ8K9BA060912

My lawyer advised me to a local transport company to be able, to deliver the car to you. I prefer this way because is cheaper than I personally come again!
I'll pay the delivery taxes, so you get free shipping. The company delivers 8-9 cars on a truck, so that the transport is pretty cheap for me. The car will be delivered to your address along with all documents. You will have 5 days to test the car and inspect the documents.
The vehicle is insured against damages caused by the negligence of company or for equipment failure.
Delivery time: 4-5 business days.

What do you know think about my proposal!
Sincerely,
Thomas Webster
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez adi7 » 29 maja 2014, 08:43

Paweł napisał(a):Widać, że nie przeglądacie ofert z tanimi samochodami ;). Takich ogłoszeń jest na pęczki. Można je zgłaszać do obsługi otomoto wielokrotnie, ale zwykle (z własnego doświadczenia) nie są one wcale usuwane.

Znakiem rozpoznawczym – oprócz atrakcyjnej ceny – jest brak kontaktu telefonicznego i dokładniejszych informacji o samochodzie, czy miejscu jego pobytu

Dokładnie i z obserwacji zauważyłem,że zazwyczaj wychodzą w dużych aglomeracjach(Wrocław,Kraków itp).

Brał się ktoś za ten vin,bo mnie jakieś cuda trzydziestoletnie wyświetla <glupek2> ,chyba że źle coś sprawdzam.
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 mar 2014, 00:48
Auto: Mazda 6 GY '03 136KM

Postprzez loockas » 29 maja 2014, 09:08

adi7 napisał(a):Brał się ktoś za ten vin,bo mnie jakieś cuda trzydziestoletnie wyświetla

Mnie też w niektórych dekoderach wychodzi jakiś stary trup jednak http://pl.vindecoder.eu/check-vin/ jest już A4 z 2011r.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez PeKa » 29 maja 2014, 09:24

Samochód z Polski a ramki tablic z http://gebrauchtwagen.liewers.at/GRP/LIEWERS/101 <lol>
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez adi7 » 29 maja 2014, 11:18

loockas napisał(a):Mnie też w niektórych dekoderach wychodzi jakiś stary trup jednak http://pl.vindecoder.eu/check-vin/ jest już A4 z 2011r.

Na tej stronie jest jasno określone, co oznaczają poszczególne części vin http://www.autohausaz.com/audi-auto-par ... mbers.html . Szkoda mi ludzi ,(bo na pewno tacy są) którzy się tak dają wyru.... .
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 mar 2014, 00:48
Auto: Mazda 6 GY '03 136KM

Postprzez Mr_Bartek » 29 maja 2014, 11:23

Też dostałem ten sam VIN. VIN pewnie jest tak sfałszowany by wychodziły poprawne informacje w zwykłym dekoderze. Bo w specjalnym do Audi nie wychodzi nic.
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Kanalia » 30 maja 2014, 21:00

Raczej obcokrajowiec.

Trochę z innej beczki, ale podobnie. Mój znajomy kiedyś próbował na otomoto sprzedać motor.

Odezwał się do niego po angolsku zainteresowany kupiec z USA. Super mu się moto podoba, bierze w ciemno, ogarnia transport i opłaty, cud miód i orzeszki. Już przelał kasę na konto! Jeden malutki haczyk: znajomy miał wpłacić jakieś $1000 na wskazane konto w City w celu zaliczki na firmę transportową i zarazem odblokowanie wypłaty środków. Ów firma transportowa miała to potem zwrócić w całości razem z kasą za moto ;)

Oczywiście żadnego numeru telefonu ani nic.

Najłatwiej sprawdzać takie przekręty poprzez... wpisanie adresu e-mail w google. Są blogi i fora gdzie ostrzegają przed takimi cwaniaczkami i się wymieniają info.
Forumowicz

Od: 15 kwi 2014, 17:02
Auto: Mazda3 BM HB 2014 SkyEnergy 165KM 6MT

Postprzez Marianek » 30 maja 2014, 22:06

Na portalach w Belgii grasują Polacy z takimi ofertami <diabełek> Głąby nawet nie usuwają polskich wyrazów jak im Google źle przetłumaczy hahaha
Każde zgłoszone takie głoszenie jest natychmiast usuwane.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.