Jakiś trup w tym V-techu był chyba badany..
Dla przypomnienia, wzorcowy wykres momentu obrotowego nie powinien pochodzić od tunera softu a od producenta... no chyba, że producentem Mazdy jest V-tech
Proszę, poniżej RF7J z M3 BK...
co do źródła chyba nie masz wątpliwości, że pochodzi z pierwszej ręki?!
Co do zbyt niskich obrotów, to w pewnym sensie masz rację... Sprecyzuję, zbyt niskie obroty to te poniżej wykresu, a więc poniżej 1000 obrotów/minutę. Wtedy faktycznie silnik ma "ciężko". Spokojnie
sprawny silnik można eksploatować od 1500 obrotów/minutę, a kolejny bieg wrzucać przy 2000 obr/minutę i nie spowoduje to skrócenia żywotności silnika!
Jeśli ktoś ma inne odczucia, w pierwszej kolejności powinien udać się na hamownię i przebadać swój egzemplarz.
Wykres z hamowni V-techu jest nietypowy jak na diesla... ponownie zaznaczam, na pewno nie był to w pełni sprawny RF7J.. ani w pół sprawny.
Li Mu Bai napisał(a):Uwierz mi, że na silniku RF7J, na VI biegu przy prędkości 100km/h nie ma ani 2000 rpm, ani nawet 1800, a mniej niż 1500 i czuć po wdepnięciu pedału gazu, że mu to nie służy.
Zamontuj wskaźnik ciśnienia doładowania, może zrozumiesz pewna zależność. Im mniejsze obroty, tym mniejsza dawka paliwa podawana w celu rozpędzenia silnika ( co się przekłada na rozpędzanie pojazdu..). A to wszystko w celu ochrony silnika przed przeciążeniem. Silnik się chroni sam ( poniekąd chroni się przed niekompetentnym użytkownikiem ), dlatego od niskich obrotów rozpędza się wolniej ( PCM zasterowuje mniejszą dawkę paliwa ). Ale broń Boże nie można powiedzieć, że mu to nie służy. Wręcz przeciwnie. Łagodniejszy przyrost prędkości obrotowej, mniejsze siły działające poprzez tłoki i korbowody na wał korbowy ( a więc panewki mają lżej ). Jeżeli uważasz, że w celu rozpędzenia auta silnik przy obrotach 1500 dostaje taką samą dawkę paliwa jak przy obrotach 2500 to jesteś w błędzie.
Pozdrawiam gorąco.
Dopisano 10 maja 2014, 23:57:Aha, z opisu Twojego auta pod awatarem wynika, że masz 2,0 MZ-CD.
albo 1,6 MZ-CD albo 2,0 MZR-CD
Ja idę spać a Ty myśl o tym co napisałem.