od ponad dwu tygodni walczę z błędem P0304 (Cylinder 4 misfire). Pewnego dnia na światłach wyskakoczyło mi "silnik" i "kontrola trakcji" i oczywiście w rezultacie tryb awaryjny. Zjechałem z drogi (aby nie wkurzać jadących z tyłu
Na drugi dzień jazda do warsztatu – podpięcie pod PC i w rezultacie błąd P0304 – 4 cylinder. Mechanik zaczął mi sprawdzać parametry i się okazało, że z 4 cylindrem wszystko jest ok., natomiast 3 nie jest w porzadku?! Wykasował błedy i wypuścił na obserwację.
Na trzeci dzień jazdy ponownie na świałach lekkie drżenie slinika i znów ten sam błąd. Ja do warsztatu – P0304, parametry 4 sa w normie, a 3 nie.
I teraz pytanie, czy napewno któryś z wtrysków (3 lub 4) padł? Generalnie silnik dobrze pracuje, nie ma kopcenia, spalanie 7-8.
Mialem dłuższą jazdę ok 500 km i w trasie autko śmigało idealnie (oczywiście nie miałem możliwości dłuższy czas stania w korku lub na światłach, bo tylko wtedy pojawia się te leciuteńkie drżenie motoru i błąd i to nie zawsze)
Zostawiłem autko pod domem z włączonym silnikiem (wydawało mi się, że jałowym biegu, przy odpowiednich obrotach wyskakuje mi ten błąd) ale nic z tego, przestało 3 h i nic.
Czyżby jednak wtryski?