A co do najnowszych modów: siłowniki pneumatyczne bagażnika firmy Krosno bardzo polecam!
Mazda6 GG RF5C '03 – Drugie życie – promocje nie istnieją...
david201, dokładnie tak było...
A co do najnowszych modów: siłowniki pneumatyczne bagażnika firmy Krosno bardzo polecam!
Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
Miałem podobnie z pierwszym autem tak samo kupiłem okazje i cieszylem sie tydzień ,a puzniej naprawy poczontkowo stawiałem do mechaników ale okazało sie ze kręcą jak tu ku... Oszukać i zaczęłam dłubać sam ,a trochę tego udlubalem hehe przez to zarazilem sie motoryzacja.
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Dziś Maździoch przeszedł bez problemu przegląd (to cieszy!). Okazało się jednak, że padnięty jest jeden amor – lewy tył (to martwi...). No nic, zrobi się! 
Wrzucam fotkę z weekendu – strzelona w pięknych kurpiowskich okolicach
Wrzucam fotkę z weekendu – strzelona w pięknych kurpiowskich okolicach

Jeśli nie oglądasz się przez ramię na swój zaparkowany samochód, to znaczy, że to nie ten samochód.
Mazda 6
Honda Accord
Olej wymieniony (Mobil1), amory z tyłu również (KYB) !
Trochę zdziwiony jestem, że na nowych amortyzatorach czuję aż tak wyraźną zmianę w sposobie prowadzenia – oczywiście na plus... ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Przy okazji poprosiłem o ocenę stanu ogólnego – jest
, ale powoli kończy się żywot dolnych przednich wahaczy i tłumika. Pewnie przy następnym oleju będzie to do ogarnięcia, bo – póki co – nic z zawieszenia nie słychać, a prowadzi się bardzo dobrze.
BTW, http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=101&t=128285&p=2808281#p2808281 – polecam !
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Przy okazji poprosiłem o ocenę stanu ogólnego – jest

BTW, http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=101&t=128285&p=2808281#p2808281 – polecam !
Mazda 6
Honda Accord
Wczoraj się wreszcie zabrałem za "trip computer" i podniosłem spalanie o 15%, bo wg. komputera paliła średnio 6 l/100km, czyli o około 1 litr mniej niż w realu. Ciekawy jestem wyniku i kolejnych pomiarów 
Mazda 6
Honda Accord
Z ostatnich wyliczeń średnie spalanie wyszło nieco poniżej 7 l/100km, a komputer jak zaklęty dalej twierdzi, że jeździmy Prius'em i upiera się przy spalaniu 5,3 l/100km – dlaczego nie zapamiętał nowych ustawień?!
Będę musiał
– chyba że ktoś ma jakiś pomysł i uraczy mnie podpowiedzią... 

Mazda 6
Honda Accord
mln napisał(a):chyba że ktoś ma jakiś pomysł i uraczy mnie podpowiedzią...
z tego, co pamiętam – po dodaniu 15% trzeba chyba przytrzymać "info" nad wyświetlaczem radia, aż piknie

rafalmazda6 napisał(a):z tego, co pamiętam – po dodaniu 15% trzeba chyba przytrzymać "info" nad wyświetlaczem radia, aż piknie<nauka>
Tak zrobiłem i chyba jest ok!

Z nowych modów: H1 Tungsram Bluish +50%...
Z planowanych modów: zabezpieczyć progi, bo coś zrudziały przez zimę
Mazda 6
Honda Accord
mln napisał(a):Tak zrobiłem i chyba jest ok!![]()
gdzieś w internecie o tym przeczytałem i u mnie podziałało
mln napisał(a):Z planowanych modów: zabezpieczyć progi, bo coś zrudziały przez zimę
całe nasze Mazdy

Widzę kolego, że tak to już chyba musi być z tymi używanymi autami, bo ja po zakupie też 1/2 na serwis wydałem.
Co do analizy kosztów, polecam autocentrum/dziennik kosztów
Swoją drogą, liczyłeś może ile kosztuje Cię teraz przejechanie kilometra bez kosztu paliwa ?
Suma kosztów serwisu i innych (ubezpieczenia, przeglądy, kosmetyki) podzielona przez ilość przejechanych dotychczas kilometrów ?
U mnie na razie bardzo wysoko bo 58gr.
Wysłane z mojego GT-I9070
Co do analizy kosztów, polecam autocentrum/dziennik kosztów
Swoją drogą, liczyłeś może ile kosztuje Cię teraz przejechanie kilometra bez kosztu paliwa ?
Suma kosztów serwisu i innych (ubezpieczenia, przeglądy, kosmetyki) podzielona przez ilość przejechanych dotychczas kilometrów ?
U mnie na razie bardzo wysoko bo 58gr.
jest: M6 GH 2,0 Sport MX-5 NBFL , MX-5 NB 10th Anniversary, MX-5 NA, W203 Sportcoupe
była: Mazda 6 Sport Wagon 2.0 MZR '02
- Od: 29 cze 2013, 09:32
- Auto: jest:
M6 GH 2,0 Sport
MX-5 NBFL
MX-5 NB 10th Anni
W203 Sportcoupe
Sachim, licząc koszt 1 km bez paliwa na podstawie moich notatek (tu masz LINK) wyszło mi 0.49gr
Wyliczenie takie jest u mnie o tyle mylące, że przez pierwsze około pół roku musiałem się nieźle wykosztować (stąd tytuł wątku), a koszt pewnie byłby bliżej 1zł. Za to teraz cieszę się bezproblemową jazdą (tytuł do zmiany
) 

Mazda 6
Honda Accord
Zapraszam do mojego tematu na temat kosztów ;–)
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=169800
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=169800
jest: M6 GH 2,0 Sport MX-5 NBFL , MX-5 NB 10th Anniversary, MX-5 NA, W203 Sportcoupe
M6 GH 2,0 Sport
MX-5 NBFL
MX-5 NB 10th Anni
W203 Sportcoupe
mln napisał(a):tytuł do zmiany
no właśnie nie, bo udowodniłeś, że okazje nie istnieją. Jesteś bardzo dobrym przykładem, którego czasem używam, do pokazania ludziom, że za gówniane pieniadze, to mogą kupic gówniane auto, do którego musza dołożyć jeszcze trochę aby rzeczywiście autem się cieszyć. Suma sumarum wychodzi tyle , albo nawet więcej, jakby dołozyli do porzadnego budżetu.
Wybacz dosadne porównanie, ale inaczej ludziom nie przemówi
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
mln napisał(a):cieszę się bezproblemową jazdą (tytuł do zmiany )
a podobno już byłeś gotów ją sprzedawać
misiek89 napisał(a):Jest jeden plus tego jak sam zrobisz dłużej nic nie trzeba robić w samochodzie, to samo jest jak do tej pory poprzednicy nic nie wymienili to w końcu na kogoś trafi.
Kupno droższego auta od średniej rynkowej wcale nie daje gwarancji, że unikniemy wydatków. Kupując trzeba być uważnym ale trzeba założyć pewną kwotę na pierwsze naprawy. Używane zawsze jest używane i tyle.
M6 GH 2,0 Sport
MX-5 NBFL
MX-5 NB 10th Anni
W203 Sportcoupe
rafalmazda6 napisał(a):mln napisał(a):cieszę się bezproblemową jazdą (tytuł do zmiany )
a podobno już byłeś gotów ją sprzedawaćale na szczęście wyszło inaczej
Skąd wiesz?!

matthies napisał(a):mln napisał(a):tytuł do zmiany
no właśnie nie, bo udowodniłeś, że okazje nie istnieją. Jesteś bardzo dobrym przykładem, którego czasem używam, do pokazania ludziom, że za gówniane pieniadze, to mogą kupic gówniane auto, do którego musza dołożyć jeszcze trochę aby rzeczywiście autem się cieszyć. Suma sumarum wychodzi tyle , albo nawet więcej, jakby dołozyli do porzadnego budżetu.
Wybacz dosadne porównanie, ale inaczej ludziom nie przemówi
Hm, po dłuższym zastanowieniu postanowiłem potraktować to jako

W sumie moim celem było właśnie pokazanie tego, że kupując auto ze zdawałoby się zaufanych rąk (sprawdzona była ponoć przez poniekąd znajomych specjalistów z Toyoty), można i tak trafić w najlepszym wypadku średnio, czyli tak jak ja. Teraz, po półtora roku cieszę się, że w sumie wyszedłem jedynie na cenę rynkową – mogło być gorzej. Mój wniosek: choćby nie wiem jak pewne źródło – przetrzepać auto trzeba z każdej możliwej strony, a jak coś wydaje się "z letka podejrzane", to albo drążyć do upadłego, albo odpuścić.
Żeby optymistyczniej zakończyć: zrobiłem sobie dziś trasę ok. 450 km na południe – piękna pogoda, a im dalej, tym ładniej...
Mazda 6
Honda Accord