No i gitara
Mów mi tu szybko gdzie ten buzer od pasów widać , bo ponoć gdzieś własnie tam od tyłu zegarów .
Czy to aby ten czarny duży cylinder nad obrotami
www.mazdaspeed.pl
NIEBO! napisał(a): Czy dużo trzeba rozebrać żeby dostać się do tego PCV?
NIEBO! napisał(a):mądry znów mnie zmotywował do działania
NIEBO! napisał(a):Mowa oczywiście o CRUISE MAIN.
Wiem <skromniś>rafalmazda6 napisał(a):zacne podświetlenie
Nie, po prostu wygląda lepiejSocyopatic napisał(a):Wiem, że wiele osob sie tym białym podswietleniem tutaj jara ale zupełnie nie rozumiem czemutylko dlatego że tak robia w kilku nowszych autach?
Wcale nie tak dużo – więcej było cykora, że można coś zepsuć, skasuje się przebieg, przestanie działać prędkościomierz itd, ale trza być twardym, a nie miętkimSocyopatic napisał(a):duzo pracy włozone i za to szacunek,
Dzięki!Mandey napisał(a):niebieskie immo i cruise, a do tego zielone cruise main (co powinno być w standardzie zielone, bo to przecież funkcja, a nie błąd) i kierunki oczywiście
![]()
Jak się podoba to czemu nie? Nie cykaj!Lemoniadowy napisał(a):Jak dla mnie bomba ;D ja bym sie nie odwazyl na taka modyfikacje
No nie szukałem go, ale potwierdzam, że wg mojej wiedzy wskazujesz na właściwy element – to jest BUZZER i chyba jedyny zatem skoro dźwięk dochodzi zza deski to będzie to jego sprawka. Chcesz go w GEJSZY totalnie unieszkodliwić czy tylko przyciszyć?em_dzej napisał(a):No i gitara
Mów mi tu szybko gdzie ten buzer od pasów widać , bo ponoć gdzieś własnie tam od tyłu zegarów .
Muszę zatem poszukać...brodaM6 napisał(a):Trzeba zdemontować Kolektor dolotowy trzyma sie na 8 srubach jest gdzieś pokazane co i jak ,nie pamietam gdzie ale jest.
DrobiazgbrodaM6 napisał(a):Wielki szacum za bardzo dokładną fotorelacje z podświetlenie![]()
Masz rację, jak wymieniałem to nie miałem czerwonych w tym rozmiarze i zostawiłem żeby pasowało do pozostałego bursztynu (a jeszcze trochę tego jest) i aż tak mnie nie drażniło jak CRUISE MAINmądry napisał(a): dodatkowo wymienione zostaną diody podświetlania wskazówek, czyli podświetlanie tarcz białe a wskazówek czerwone (obecne jest jakieś bursztynowe)
Jakoś mnie to nie dziwimądry napisał(a):zmieniłem ją zaraz po zakupie auta, bo nie mogłem na nią patrzeć.
Ciekawe skąd wziąłeś taką zielono-żółtąmądry napisał(a): identyczny jak przy kontrolce CRUISE.
Już wystarczymądry napisał(a):Jeśli chodzi o efekt to co tu wiele mówić.... Dla mnie bomba![]()
NIEBO! napisał(a):Nie, po prostu wygląda lepiej
NIEBO! napisał(a):Chcesz go w GEJSZY totalnie unieszkodliwić czy tylko przyciszyć?
mmarcis4 napisał(a):W Nissanie miałem białe i w Mazdzie o wiele lepiej mi się widzi to niby czerwone.
Ja tak muuusiałem zrobić od pikacza cofania – przecież nie szło się skupić na manewrze ... jakby ktoś pałą po głowie naparzał. Też zakleiłemem_dzej napisał(a): jak nie to zakleję dziada
NIEBO! napisał(a):widziałem już kiedyś niebieskie tylko mam sklerozę i zapomniałem, że bartes76 ma takie
No jeszcze dochodzi kwestia profilu ...rclmati napisał(a):Bierz 215, ja zmieniłem 205/55/16 na 215/45/16 i poniekąd żałuję, troszkę gorzej przyspiesz i w koleniach gorzej się prowadzi, za to łuki pokonuję pewniej.
to już w ogóle mam mętlik w głowiebrodaM6 napisał(a):Dlatego pozwolę sobie powiedzieć ze przy feldzeR17 mega komfortowo jest na 225/50 pomykam tak latem i jest![]()
NIEBO! napisał(a): przede wszystkim wysokość bieżnika, a nie te 10mm ... chyba że się bardzo mylę. Doradzicie?
Chodziło mi o 10mm na szerokości ... wiem, że nowe opony mają koło 8mm bieżnikzigu18 napisał(a): 10mm to nowa chyba nie ma nawet ;p
No właśnie pojawiła się ta opcja w mojej głowie i ciekawy jestem dlaczego europa miała ładowane 45, a US 50 ... hmmmzigu18 napisał(a): co do opon pomyśl jeszcze nad 205/50/17 lub 215/50/17, większy komfort jazdy
A możesz to jakoś szerzej uargumentować, że ze zwiększeniem szerokości niższy profil? I skoro 50 to takie zło dlaczego szło w serii do US ? A może nie szło ... już sam nie wiem.mmarcis4 napisał(a):Standard to 215/45 R17 a jak chcesz 225 R 17 to profil 40.
Socyopatic napisał(a):przy europejskich wersjach dla ktorych dawano w 17 rozmiar 215/45 to tak 225/40 byloby ok, ale przy mojej gdzie z fabryki wyjezdzała na 215/50 to jednak blizsze byłoby chyba 225/45 – poza tym wiecej gumy, wiecej komfortu
Jutro przyswoję! Dzięki!zigu18 napisał(a):Tym posprawdzaj sobie rozmiary http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Tak – masz słuszne wrażenie – zapomniałem o tymmatthies napisał(a):ale wiesz że profil 45 czy 50 to nie jest liczba, tylko % szerokości opony? Sorry za pytanie, ale takie odnoszę wrażenie po przczytaniu kilku ostatnich postów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości