Paweł napisał(a):Panie i Panowie, proszę doradźcie jakiego laptopa kupić...
Wszystko wskazuje na to, że pewną część pracy będę musiał wykonywać poza domem, na spotkaniach itp. Przydałaby mi się maszynka dzielnie znosząca podróżowanie i ze stosunkowo "pojemnym" ekranem (HD+/HD?). Zastosowanie to przede wszystkim internet, narzędzia webdeveloperskie itp. Dobrze, gdyby przy takim obciążeniu sprzęt pociągnął z baterii przynajmniej 4-5 godzin. Ogólnie ma to być narzędzie pomocnicze z funkcją gazety w chwilach odosobnienia.
Do tej pory byłem przyzwyczajony do komputerków rodzaju X/T, Elitebook/Omnibook, w międzyczasie miałem też 8104 (pozostawił u mnie szacunek do tej nie-marki). Z braku laku, muszę teraz celować gdzieś niżej... ale zdaje się, że dzisiejszy sprzęt ze średniej półki jest znacznie mniej tandetny niż kilka lat temu i nie będę żałował.
Swiat na glowie staje, a pieklo zamarza – polecilbym MacBook Air. Miałem ostatnio okazje przyjzec sie tym sprzetom z bliska (air jak i pro) i dochodze do wniosku, ze sa warte swojej ceny, ktora (w porownaniu z liniami biznesowymi np Lenovo) nie jest przesadzona.
Ogolnie sprzet spelnia chyba wszystkie wymienione zalozenia – smiga dlugo na baterii, ma dobra rozdzielczosc matrycy, mimo pozornie nienajlepszej specyfikacji jezeli chodzi o procek dziala bardzo przyzwoicie. No i na prawde super touchpad – chyba jedyny dla ktorego gotow bylbym zdradzic 'lechtaczke'.