U nas auto będzie mało jeździć po mieście, więc wybór 2l do M3 wydawał się optymalny. W początkach zainteresowania Mazdą, gdzieś czytałem że kombinacja M3+2l benz.= gadżet
Konto na Motostacie założone, także za jakiś czas zdam dokładniejszą relację.
www.mazdaspeed.pl
jaketherake napisał(a):Chyba faktycznie zejście <7l w trasie jest możliwe przy 100% przepisowej jeździe
tamburyn napisał(a):jaketherake napisał(a):Masz skrzynię 6-biegową?
owszem, ale na 6 mało jechałem,
130-140 na autostradzie na 5 daje podobne spalanie jak na 6
serwid AC to możesz sobie darowac ,Li Mu Bai napisał(a):Naprawdę jak na M3/M6 to macie fenomenalne te spalania w benzynkach, prawie jak w ropniakach. Zastanawiam się czy to fenomen forumowiczów i ich zadbanych aut? Bo to co tu podajecie jest znacznie niższe niż jak przed swoim zakupem sprawdzałem w serwisie autocentrum/raporty spalania/wyniki podawane przez ludków i to mnie zastanawia, skąd taka różnica .. bo wychodzi na to, że ja w dieslu mam te same wyniki co Wy a myślałem już, że ten typ po prostu tak ma
widmo82 napisał(a):Wielu chciałoby jeździć mazdą w benzynie 2.0, ale jak sie chce do tego skrzynie 6tkę (polift 2006r) to się okazuje, ze ilosc takich wartych uwagi jest bardzo niska i wiekszosc kupuje cos innego bo ma dosc szukania
some1 napisał(a):Bo jakoś dziwnym trafem nikt nie chce oddać za pół darmo dobrego samochodu.
już lepiejLi Mu Bai napisał(a):Dobra to przeanalizuje jeszcze motostata
Li Mu Bai napisał(a):Fred.X bo? jakieś wytłumaczenie/rozwinięcie? Tam się ludzie innymi jednostkami posługują czy jak ? Czy może oni podają odczyty z komputera, a Wy z dystrybutora i przez to taka różnica ..
Dobra to przeanalizuje jeszcze motostata
Chcę wiedzieć, bo jeśli rzeczywiście benzyna spala 6,5l, to oznacza, że z moim dieslem jest coś nie tak i trzeba zacząć grzebać i szukać dlaczego pali tak dużo d: Chyba, że mam ciężką nogę a nie zdaje sobie z tego sprawy ..
Li Mu Bai napisał(a):Naprawdę jak na M3/M6 to macie fenomenalne te spalania w benzynkach, prawie jak w ropniakach. Zastanawiam się czy to fenomen forumowiczów i ich zadbanych aut? Bo to co tu podajecie jest znacznie niższe niż jak przed swoim zakupem sprawdzałem w serwisie autocentrum/raporty spalania/wyniki podawane przez ludków i to mnie zastanawia, skąd taka różnica .. bo wychodzi na to, że ja w dieslu mam te same wyniki co Wya myślałem już, że ten typ po prostu tak ma
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości