Regeneracja aparatu zaplonowego KL
Strona 1 z 1
Witam padl mi aparat zaplonowy.. czy wie ktos gdzie istnieje mozliwosc regeneracji na terenie Trojmiasta
PZDR

- Od: 31 sty 2006, 15:27
- Auto: Mx6 KL, Mondeo 1.8HE, Ducato 2.8, Eagle Vision 3.5
a moze pasuje od Xedosa 2.0 V6 bo koles ma w zapasie ? czy to nie to samo ?

Porównaj oznaczenie na swoim i tym z Xeda.
Były montowane różne rodzaje aparatów i nie zawsze pasują kable.
Były montowane różne rodzaje aparatów i nie zawsze pasują kable.
Jeżeli masz uszkodzony moduł zpłonowy w apracie, to tu masz sposób naprawy opis jest na podstawie forda probe ale motor ten sam 2.5 V6 KL.
Koszt części około 30 zł
http://www.ford-probe.net/index.php?opt ... &Itemid=40
Koszt części około 30 zł
http://www.ford-probe.net/index.php?opt ... &Itemid=40

- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
dzieki za pomoc, najpierw sprobuje ze schematem potem pokombinuje ze swapem od Xedosa.. w serwisie zaproponowali nowy modul za okolo 1/3 ceny mojej mazdy rotfl

Oki życze powodzenia 

Indi napisał(a):Jeżeli masz uszkodzony moduł zpłonowy w apracie, to tu masz sposób naprawy opis jest na podstawie forda probe ale motor ten sam 2.5 V6 KL.
Koszt części około 30 zł
widziałem....nic,tylko nasrać i węża wpuścić,no i GLUE GUN..wszechstronne urzadzenie...
Malpiszon78 napisał(a):pokombinuje ze swapem od Xedosa
niezazbyt to wyjdzie,xed ma cewkę osobno i moduł osobno,aparat to tylko czyjniki,i rozdzielacz zapłonu.
O! to lubiętadziol napisał(a):nic,tylko nasrać i węża wpuścić

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Malpiszon78 a jednak aparat..?,tadziol prawidłowo zrobione będzie działać (o estetyce nie wspominam )

- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Panowie nie jest to pĘkne ani estetyczne ale dziala.. jest to jednak polsrodek wiec zaczynam poszukiwania dzialajacego uzywanego modulu. PZDR

tadziol napisał(a):widziałem....nic,tylko nasrać i węża wpuścić,no i GLUE GUN..wszechstronne urzadzenie... łoł
Mądry wie co mówi, głupi mówi co wie

Mam bardzo niedobre doświadczenia z regenerowanymi aparatami , w ciągu 15 miesięcy wymieniłem 5 sztuk ( oczywiście na gwarancji).Aparat kupiłem w ASO Mitsubishi w Gdańsku za 1450 zł z dwuletnią gwarancją(regenerowane w Holandii) , i wymieniałem go 5 razy( najlepszy wytrzymał pół roku).A w poniedziałek znalazłem Ori (nówka sztuka w kartonie) na allegro w częściach do forda za śmieszne pieniądze i właśnie dziś go wymieniłem, a ten regenerowany wrzuciłem do kufra na zapas ( mam nadzieję że mi sie nie przyda), także radzę poszukac ori , bo po takiej regeneracji nigdy nie wiesz kiedy strzeli.Możesz zamówic u gostków na giełdzie , którzy handlują częściami z niemiec , jak trafisz na niezorientowanego to policzy jak za VW , czy opla(nieduże pieniądze)

- Od: 25 sty 2006, 22:54
- Auto: MAZDA 626 2,5 V6,VW Touran 1,9
Jestes jak Grabowski w Wawie , robiłem u niego pare sztuk i tez jezdzą.tadziol napisał(a):Zregenerowałem mnóstwo,żaden nie wrócił....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Pakowanie się w ORI za 2700zł to niezbyt szczęśliwy pomysł. Zostaje używka.
Co do tej samoróbki do Forda... pomysł dobry, ale ja bym poszukał schematu bardziej "wyrafinowanego" klucza. W tym to nawet kondensatorka temu BU poskąpili.
Co do tej samoróbki do Forda... pomysł dobry, ale ja bym poszukał schematu bardziej "wyrafinowanego" klucza. W tym to nawet kondensatorka temu BU poskąpili.
hehe podzialalo pare dni i klops.. te same objawy, widac dla mojego modulu nie bylo juz ratunku
zamowilem nowy modul i czekam, przynajmniej na paliwie zaoszczedze hiehie
PZDR

Malpiszon78 napisał(a):hehe podzialalo pare dni i klops.. te same objawy,
co podziałało parę dni?używany moduł czy co?
Malpiszon78 napisał(a):zamowilem nowy modul i czekam,
nowy ori w ASO??
Naprawiony modul podzialal pare dni
zamowiony przeze mnie modul nie pasowal do mojego aparatu zaplonowego
.. znalazlem uzywany aparat, kolo ma mi przyslac zdjecia..
.. znalazlem uzywany aparat, kolo ma mi przyslac zdjecia..
Strona 1 z 1