Regeneracja aparatu zaplonowego KL
Strona 1 z 1
Witam padl mi aparat zaplonowy.. czy wie ktos gdzie istnieje mozliwosc regeneracji na terenie Trojmiasta
PZDR
- Od: 31 sty 2006, 15:27
- Auto: Mx6 KL, Mondeo 1.8HE, Ducato 2.8, Eagle Vision 3.5
a moze pasuje od Xedosa 2.0 V6 bo koles ma w zapasie ? czy to nie to samo ?
Porównaj oznaczenie na swoim i tym z Xeda.
Były montowane różne rodzaje aparatów i nie zawsze pasują kable.
Były montowane różne rodzaje aparatów i nie zawsze pasują kable.
Jeżeli masz uszkodzony moduł zpłonowy w apracie, to tu masz sposób naprawy opis jest na podstawie forda probe ale motor ten sam 2.5 V6 KL.
Koszt części około 30 zł
http://www.ford-probe.net/index.php?opt ... &Itemid=40
Koszt części około 30 zł
http://www.ford-probe.net/index.php?opt ... &Itemid=40
- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
dzieki za pomoc, najpierw sprobuje ze schematem potem pokombinuje ze swapem od Xedosa.. w serwisie zaproponowali nowy modul za okolo 1/3 ceny mojej mazdy rotfl
Oki życze powodzenia 
Indi napisał(a):Jeżeli masz uszkodzony moduł zpłonowy w apracie, to tu masz sposób naprawy opis jest na podstawie forda probe ale motor ten sam 2.5 V6 KL.
Koszt części około 30 zł
widziałem....nic,tylko nasrać i węża wpuścić,no i GLUE GUN..wszechstronne urzadzenie...

Malpiszon78 napisał(a):pokombinuje ze swapem od Xedosa
niezazbyt to wyjdzie,xed ma cewkę osobno i moduł osobno,aparat to tylko czyjniki,i rozdzielacz zapłonu.
O! to lubiętadziol napisał(a):nic,tylko nasrać i węża wpuścić

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Malpiszon78 a jednak aparat..?,tadziol prawidłowo zrobione będzie działać (o estetyce nie wspominam )
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Panowie nie jest to pĘkne ani estetyczne ale dziala.. jest to jednak polsrodek wiec zaczynam poszukiwania dzialajacego uzywanego modulu. PZDR
tadziol napisał(a):widziałem....nic,tylko nasrać i węża wpuścić,no i GLUE GUN..wszechstronne urzadzenie... łoł
Mądry wie co mówi, głupi mówi co wie

Mam bardzo niedobre doświadczenia z regenerowanymi aparatami , w ciągu 15 miesięcy wymieniłem 5 sztuk ( oczywiście na gwarancji).Aparat kupiłem w ASO Mitsubishi w Gdańsku za 1450 zł z dwuletnią gwarancją(regenerowane w Holandii) , i wymieniałem go 5 razy( najlepszy wytrzymał pół roku).A w poniedziałek znalazłem Ori (nówka sztuka w kartonie) na allegro w częściach do forda za śmieszne pieniądze i właśnie dziś go wymieniłem, a ten regenerowany wrzuciłem do kufra na zapas ( mam nadzieję że mi sie nie przyda), także radzę poszukac ori , bo po takiej regeneracji nigdy nie wiesz kiedy strzeli.Możesz zamówic u gostków na giełdzie , którzy handlują częściami z niemiec , jak trafisz na niezorientowanego to policzy jak za VW , czy opla(nieduże pieniądze)
- Od: 25 sty 2006, 22:54
- Auto: MAZDA 626 2,5 V6,VW Touran 1,9
Jestes jak Grabowski w Wawie , robiłem u niego pare sztuk i tez jezdzą.tadziol napisał(a):Zregenerowałem mnóstwo,żaden nie wrócił....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Pakowanie się w ORI za 2700zł to niezbyt szczęśliwy pomysł. Zostaje używka.
Co do tej samoróbki do Forda... pomysł dobry, ale ja bym poszukał schematu bardziej "wyrafinowanego" klucza. W tym to nawet kondensatorka temu BU poskąpili.
Co do tej samoróbki do Forda... pomysł dobry, ale ja bym poszukał schematu bardziej "wyrafinowanego" klucza. W tym to nawet kondensatorka temu BU poskąpili.
hehe podzialalo pare dni i klops.. te same objawy, widac dla mojego modulu nie bylo juz ratunku
zamowilem nowy modul i czekam, przynajmniej na paliwie zaoszczedze hiehie
PZDR
Malpiszon78 napisał(a):hehe podzialalo pare dni i klops.. te same objawy,
co podziałało parę dni?używany moduł czy co?
Malpiszon78 napisał(a):zamowilem nowy modul i czekam,
nowy ori w ASO??
Naprawiony modul podzialal pare dni
zamowiony przeze mnie modul nie pasowal do mojego aparatu zaplonowego
.. znalazlem uzywany aparat, kolo ma mi przyslac zdjecia..

Strona 1 z 1