Trochę się ostatnio działo więc aktualizuję

Wymienione tuleje stabilizatora z przodu
Wymieniona 1 cewka zapłonowa na używkę.
Wymieniona cała prawa półoś (wewnętrzny przegub miał spory luz i hałasował), poszukiwania półosi do tego modelu z tym silnikiem to jedna wielka masakra... ceny nowych +– 4000zł i czas oczekiwania 1-3 miesięcy. Używki, zamienniki, regenerowane tylko w stanach, ale po długich i usilnych poszukiwaniach okazało się, że model 95 z silnikiem KJ też miał takie półosie. Do tej pory wszystko wskazywało na to, ze 95-2000 miały mniejszą średnicę gwintu na przegubie zewnętrznym a 2001-2002 były większe o 2mm, ale w niektórych danych choćby na ebayu przewijały się też półosie pasujące do 95, 2001, 2002. Udało mi się znaleźć w PL używkę i pasuje
Dodatkowo w między czasie poszła osłona przegubu zewnętrznego lewego i została założona nowa.
Na prawych przegubach zakładałem nowe osłony w zeszłym roku więc do "nowej" półosi poszły osłony te z zeszłego roku bo kupiona półoś z 95r długo na swoich osłonach pewnie też by nie pojeździła.
I ostatnia ważna rzecz to nowe wtryski gazowe AC, tamte już tak były zdezelowane, że ostatnio to nawet po rozgrzaniu chodziły sobie jak chciały nie mówiąc o tym co było na zimno) oczywiście skutkowało to ciągłym wywalaniem check'a
Obecnie na nowych wtryskach jest bajka

chodzi jak żyleta, na zimno, na ciepło, przy deptaniu i przy równej jeździe chodzi IDEALNIE, totalnie nie czuć momentu przełączania ani nic, check też póki co się uspokoił, spalanie porównam niebawem. Ale ogólnie jestem mega zadowolony z inwestycji (obie listwy z montażem i regulacją nieco ponad 400zł)
Tak szybko licząc przez ostatni okres to prawie 1000zł z kieszeni się pozbyłem.
I jeszcze w ramach pocieszenia fotki na nowym felunku (założone w wolnej chwili aby nacieszyć oko, ale na razie jeszcze zimowe wróciły przynajmniej do końca miesiąca)