Skrętna tylna oś – 4WS
A sprawdzałaś czy to nie elektryka?? może bezpiecznik jest luźny w siedzeniu i rozłącza układ
3.0 V6 24V DOHC JE-ZE <– co za dźwięk
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
- Od: 13 gru 2004, 14:14
- Auto: Nissan Pathfinder R51 LE AT
Dzięki za sugestie, ale płynu jest tyle co powinno być, sprawdzał mój mąż ( trochę się zna na samochodach, ale akurat o 4 ws nie ma zielonego pojęcia
), a bezpiecznik sprawdzę, jak tylko będę wiedziała który to jest???
. poza tym główny problem polega na tym, dlaczego tak się dzieje tylko, gdy autko stoi??? Jak jadę wszystko jest o.k..

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
MAŁA
- Od: 28 sie 2005, 13:26
- Auto: MAZDA MX6, 2.5 V6, 1992 R.
działanie 4ws zalezy od prędkości jazdy
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Ja wiem jak działają 4WS. Ale mam autko od sierpnia 2005 r. i do tej pory wszystko było o.k.. A od około tygodnia mam z tym problem. Na postoju, np. na światłach, włącza mi się ta kontrolka i przestają działać. Muszę wtedy wyłączyć silnik na chwilę, odpalić znowu i wtedy wszystko jest o.k., aż do następnego zatrzymania się.
MAŁA
- Od: 28 sie 2005, 13:26
- Auto: MAZDA MX6, 2.5 V6, 1992 R.
układ 4ws działa w różny sposób w zależności od predkości poruszania się pojazdu. Układ sterujący musi być połaczony z czujnikiem predkosciomierza który u ciebie jest już elektroniczny w skrzyni biegów.
Ponieważ problem występuje zawsze przy tej samej prędkości w tym przypadku równej zero. Zaczął bym od sprawdzenia połączenia układów i samego czujnika prędkości. Może tylko sól zadziałała w którejś z kostek i wystarczy popsikac "kontaktem"
Ponieważ problem występuje zawsze przy tej samej prędkości w tym przypadku równej zero. Zaczął bym od sprawdzenia połączenia układów i samego czujnika prędkości. Może tylko sól zadziałała w którejś z kostek i wystarczy popsikac "kontaktem"
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
MARIOLA napisał(a):Nie ma zielonego pojęcia co to jest DTC, jeżeli można to proszę o wytłumaczenie.
Dopiero jutro bede mogl sprawdzic jak odczytac (moze Tadziol bedzie żwawszy
the right man in the wrong place...
mostek między TWS a GND i obserwacja lampki na szafie
nie ma pamieci bledow niestety (brak podtrzymania) – czyli jeśli podczas jazdy zaświeci (4WS)-przestanie działać-należy NIE WYŁĄCZAJĄC SILNIKA
zrobić odczyt DTC
to tyle
nie ma pamieci bledow niestety (brak podtrzymania) – czyli jeśli podczas jazdy zaświeci (4WS)-przestanie działać-należy NIE WYŁĄCZAJĄC SILNIKA

to tyle
A jak w GD odczytać kody błędów (która wtyczka jest od diagnostyki 4WS). Pozatym nigdzie nie ma tabeli z błędami do 4WS.
- Od: 12 gru 2004, 22:14
- Auto: 626 GD 2.0 16V GT 4WS

...Jak napisal newbie, drut miedzy odpowiednie zlacza i kontrolka na desce bedzie mrugac. Powiedz nam co wymruga.
Więcej... http://www.mazdaspeed.pl/obsluga/kody.php
the right man in the wrong place...