bartes76 napisał(a):(DPF mam wycięty)
rzeźba...
Jak spalanie? Ja bym radził zmierzyć kompresję na początek.... Jak nie ma kompresji, to są duże problemy z odpaleniem.....................
www.mazdaspeed.pl
Przy całkowitym braku kompresji nie, ale przy częściowym ubytku ciśnienia ma problem z zapłonem dawki, jak już zaskoczy to chodzi.bartes76 napisał(a):Też myślę o kompresji,ale czy przy jej braku silnik po odpaleniu z pomocą plaka działałby od razu bez żadnego problemu
Janusz626 napisał(a):A próbowałeś odpiąć wtyczkę od temp. płynu chłodniczego? Jest ona pod kolektorem ssącym, ma trzy przewody, odepnij i zobacz jak i czy rano odpadli.
tadziol napisał(a):brak kompresji ? hmm...to musiałby jej nie mieć równo na wszystkich garach,w co szczerze wątpię.
z kolei brak albo słaba kompresja na jednym cylindrze,to motor zapala,ale kopci na czarno i wyraźnie klekocze.
Janusz626 napisał(a):Z tym sprzętem to wystarczy ELM 327, sprawdzisz aktualne ciśnienie w szynie jak również wymagane ciśnienie pod odpowiednim obciążeniem.
tadziol napisał(a):może jak radzić,to z sensem pomyliłeś albo silnik albo objawy
Leoo napisał(a):Objawy mogą wskazywać na zawór SCV.
Leoo napisał(a):Spróbuj ewentualnie delikatnie puknąć np. rękojeścią wkrętaka w metalowy korpus SCV.
Janusz626 napisał(a):Leoo napisał(a):Tak.
Wtryski RF7 wymagają rejestracji w systemie poprzez wpisanie kodu z ich obudowy.
Program ForScan w najnowszej wersji posiada możliwość odczytu wtrysków zapisanych w sterowniku, może również odczytać jakie wtrysku siedzą w głowicy, jak również można edytować i wgrywac numery wtrysków po zmianie czy podmianie, odczyty u mnie się pokrywają
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6