Problem zamka centralnego
Strona 1 z 1
Witam. Mam autko Xedos 9 2.5 96r. Od jakiegoś czasu wariuje zamek centralny. Przy wyłączaniu zapłonu odrazu sam zamyka samochód. Podczas jazdy też potrafi sam sie zamykać i jak cyka kilka razy jakby cały czas dostawał impulsy na zamykanie centralnego. Miał ktoś taki przypadek??
Ostatnio edytowano 15 maja 2014, 13:48 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tytułu i przeniesienie w odpowiedni poddział
Powód: Poprawa tytułu i przeniesienie w odpowiedni poddział
- Od: 20 sty 2011, 17:50
- Auto: Xedos 9 2.5 V6 1996r.
Tak, ja i chłopaki stąd.
Chłopakom pomogła zmiana centralki bo wariuje jeden układ 312 czy jakoś tak. Ja za radą kolegów zakupiłem centralkę od Jędrzeja z jego polifta mając nadzieję, że będzie to koniec mojej przygody- niestety u mnie fiksuje, któryś z zamków drzwi.
Także mam jedną zapasową skrzynkę centralnego- bebechy z niej wyglądają jak nowe. Jak coś to na p.w. możemy się dogadać i Ci wyślę swoją a jak nie pomoże to odeślesz a będziesz stratny tylko za haracz poczty polskiej:)
Chłopakom pomogła zmiana centralki bo wariuje jeden układ 312 czy jakoś tak. Ja za radą kolegów zakupiłem centralkę od Jędrzeja z jego polifta mając nadzieję, że będzie to koniec mojej przygody- niestety u mnie fiksuje, któryś z zamków drzwi.
Także mam jedną zapasową skrzynkę centralnego- bebechy z niej wyglądają jak nowe. Jak coś to na p.w. możemy się dogadać i Ci wyślę swoją a jak nie pomoże to odeślesz a będziesz stratny tylko za haracz poczty polskiej:)
Popraw proszę temat tak aby był zgodny z regulaminem forum. W razie problemów napisz PW 
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
na początek sprawdź przelotki przy drzwiach to te czarne gumowe harmonijki wypinaj po koleji i zobaczysz czy czasem wina nie siedzi po stronie któregoś z zamków.
-
tygrys36
w przypadku drzwi kierowcy po odpięciu wtyczki ze słupka zniknie nie tylko sygnał z zamka ale też z przycisków zamykania/otwierania, dziwi mnie to że wszyscy winą obarczają sterownik, pierwsze trzeba zawsze sprawdzić własnie zamki i wiązki czy gdzieś się izolacja nie przetarła, czy styki w zamkach działają prawidłowo itd
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
proboszcz wydaje mi się że jak odepnie drzwi kierowcy to nie zamknie auta(całego)bo tam też znajduje sie blokada zamków.dobrze myślę jeśli nie to mnie popraw masz dłużej X9
-
tygrys36
tygrys w zamku pasażera też są czujniki w zamkach, więc powinien się normalnie zamknąć mimo braku sygnałów z drzwi kierowcy. Z tym że ja tez się mogę mylić.
Don't hate me, i'm just an alien....
In rock we trust
In rock we trust
proboszcz wiem o tym auto można zamknąć z prawej lub lewej strony ale chyba strona kierowcy steruje zamkami
-
tygrys36
miernikiem trzeba mieć schemat i wiedzieć czego szukać a w tym przypadku metoda wypinania kolejnych drzwi
-
tygrys36
Strona 1 z 1