Jaka instalacja LPG (Mazda 6/5/3 2.3)
Ale co pokazuje sonda i czasy wtrysku ? Cisnienie reduktora nie spada tragicznie ? Bez tego ani rusz.
-
Przemek323c
Video w trakcie realizacji
http://www.youtube.com/watch?v=3QzWyEM1SJA
Dopisano wtorek, 4 lutego 2014, 19:50:
Dodam ze te wypadanie zaplonow zawsze na 4 i ponad 4 tys rpm, na 5 ta sama prędkość i wypadania zero,no wiadomo obroty niższe niż 4900rpm
na 4
Dopisano wtorek, 4 lutego 2014, 19:50:
Dodam ze te wypadanie zaplonow zawsze na 4 i ponad 4 tys rpm, na 5 ta sama prędkość i wypadania zero,no wiadomo obroty niższe niż 4900rpm
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
No panowie chcieliście film Bo można sie dowiedzieć . Za długi
, zastanawia mnie to co sie dzieje zaznaczylem na czerwono.
Mam pytanko do zakładającego temat
Jaka masz butle z tyłu? Tzn jakie wymiary? Najbardziej interesuje mnie średnica czy 630 albo 650 wejdzie??
Jaka masz butle z tyłu? Tzn jakie wymiary? Najbardziej interesuje mnie średnica czy 630 albo 650 wejdzie??
- Od: 11 lut 2014, 00:14
- Auto: Mazda 6
3.0 V6 223KM
2006r.
Przewiozlem dziś pana gazowania i jego super komputer
i wyszło ze miałem za bogata mieszankę przy wysokich obrotach ,teraz na 4 i 5 tys rpm i jadę. Zauważyłem odrazu ze M6 jakby ożyła ,dawka paliwa została zmniejszona o 23% .
Witam,zima za nami
a u mnie wymienione filtry LPG i kolejne tyś.km przejechane bez problemowo.Pozdrawiam
-
WisniaUs
Witam serdecznie.
Od 26.09.2015 posiadam mazdę 6 2.3 166Koni.
Zdecydowałem się na LPG. Zakład w którym gaz montuje do swoich aut mój szwagier (Sprowadza auta z Austrii i zakłada sporo instalacji) założył mi taki zestaw:
Reduktor/Parownik Shark 1500
Zawór odcinający Tomasetto
Zbiornik Toroidalny 54 litry
Wielozawór Tomasetto
Wlew koło korka PB
Sterownik Stag GoFast200
Wtryski Barracuda
+ osławiona lubryfikacja.
Za wszystko policzyli mi 2300 zł. Co myślicie o zestawie, sprawdzi się w tym aucie? Jak oceniacie trwałość komponentów? Dodam, że od 26.09 zrobiłem 2.500 i na razie jestem zadowolony. Spalanie na trasie 10-10,5, w mieście 13-15 ( w zależności jak często przyciskam
)
Od 26.09.2015 posiadam mazdę 6 2.3 166Koni.
Zdecydowałem się na LPG. Zakład w którym gaz montuje do swoich aut mój szwagier (Sprowadza auta z Austrii i zakłada sporo instalacji) założył mi taki zestaw:
Reduktor/Parownik Shark 1500
Zawór odcinający Tomasetto
Zbiornik Toroidalny 54 litry
Wielozawór Tomasetto
Wlew koło korka PB
Sterownik Stag GoFast200
Wtryski Barracuda
+ osławiona lubryfikacja.
Za wszystko policzyli mi 2300 zł. Co myślicie o zestawie, sprawdzi się w tym aucie? Jak oceniacie trwałość komponentów? Dodam, że od 26.09 zrobiłem 2.500 i na razie jestem zadowolony. Spalanie na trasie 10-10,5, w mieście 13-15 ( w zależności jak często przyciskam
pisze tu ,a wiec moja mazda pali od strzala na benzynie za kazdym razem ,przelocze na gaz i nie moge jej odpalic dopiero gdzies za 10 kreceniem laskawie zaskoczy ,bylem dzis u gazownika ,powiedzial mi ze parownik do roboty i 200 zł ,tylko czy oby napewno
może się pompować reduktor ale w to wątpię
i mogą lać wtryskiwacze
reduktor poznasz organoleptycznie
twardość węża znacznie wzrasta gdy ciśnienie gazu jest ok 4 bar
natomiast lejący wtryskiwacz , gasisz na gazie i po 10 minutach sprawdzasz odkręcając opaskę np przy filtrze czy masz ciśnienie na wężu od gazu
i mogą lać wtryskiwacze
reduktor poznasz organoleptycznie
twardość węża znacznie wzrasta gdy ciśnienie gazu jest ok 4 bar
natomiast lejący wtryskiwacz , gasisz na gazie i po 10 minutach sprawdzasz odkręcając opaskę np przy filtrze czy masz ciśnienie na wężu od gazu
a prada jest to ze moge ten reduktor rozebrac sam i wyczyscic ,dzis sluszalem ze tam metalowe membrany nie ma czego spitolic?.,brc sq24
A u kogo byłeś? Możesz to zrobić sam o ile masz komplet naprawczy, tylko ciekawe czy poskładasz dobrze i nie będzie przepuszczał.
-
makmarc
Byłem wczoraj u kolegi z pracy i mu mowię ,on trochę kumaty z tym gazem i mi powiedział ze mozna to samemu zrobić ze tu nie ma co spitolic ,co oringi złe powsadzam ,a u kubusia krzyknęli mi 200 złamasy nawet nie brał pod uwagę co mu o wtryskach gadam,jestem dziś na 15 umówiony ale mam ich w .......,nie jadę ,zrobię test co gazpart mi powiedział ,a ten zestaw naprawczy to z akąd
Dopisano piątek, 12 lutego 2016, 11:41:
A wiec przewody od reduktora robia sie twarde.co do tego drugiego tesciku to nawet psyt nie bylo nic .czyli ze wtryski puszczaja nie parownik
Dopisano piątek, 12 lutego 2016, 11:41:
A wiec przewody od reduktora robia sie twarde.co do tego drugiego tesciku to nawet psyt nie bylo nic .czyli ze wtryski puszczaja nie parownik
brodaM6 napisał(a):czyli ze wtryski puszczaja nie parownik
tak bym obstawiał
A jak wykluczyć który to ,sam moge go śmiało wymienić ,co do zestawu naprawczych to juz wiem z skąd
,przedział cenowy od 75 do 120 zł ,ale to dalszy plan ,teraz wtryski .......
Dopisano sobota, 13 lutego 2016, 11:12:
Hej a to nie jest jedna cała listwa tych wtrysków ?

Dopisano sobota, 13 lutego 2016, 11:12:
Hej a to nie jest jedna cała listwa tych wtrysków ?