Mazda Xedos 6 CA KF '92 – Kaszel91 – REBUILD
Ja wiedziałem że do weekendu nie wytrzymasz
bo tak byśmy pod garażem złożyli
i nie zmarzł byś tak 
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Nie mam czym(pomocnej dłoni, a zarazem sprzętu) więc filmików CAI`a nie ma 
A że na chwile obecną Madzia ma wolne, to ją ustrzelilem.
A że na chwile obecną Madzia ma wolne, to ją ustrzelilem.
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
]No najnowszy gadżecik czeka na montaż
Wpadnie też zapewne wiadoma niespodziewanka 
A parkingowe łajzy...– strzec sie !
A parkingowe łajzy...– strzec sie !
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

To podpasuje do Xeda ? Mnie też ten kij od szczotki już drażni. Ale biegów nie pozmieniasz z łokciem na podłokietniku 
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
To trzeba skrócic 
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
A czy u Pitera w garażu coś ma szanse nie podpasować ? 
Tak zdjecie wyszło, faktycznie jest to takiej dlugosci jak ori skóra i gała
SS też wpadnie na dniu

Tak zdjecie wyszło, faktycznie jest to takiej dlugosci jak ori skóra i gała
SS też wpadnie na dniu

Krótko i na temat.
Jak to u mnie, gratów nakupione i wożę w bagażniku.
W planach w skrócie
shortshifter + nowa gałka + nowe tulejki lewarka
Xenony wkońcu
kombinuje jak tu wkoncu zebrać fundusz na wymianę tej rąbniętej pompy abs
przesiadka na heble z m6 (zaciski mam, kwestia tarcz i klocków;] )
Żeby nie było, mam i filmik, choć niestety. Aparat pożyczony, nie nadaje się do nagrywania tak jak myślałem. Dźwięk na żywo jest zupełnie inny, nieco agrotuningowy zewzględu na nieszczelności gdzieś przy kacie. Wy...te puchę, albo wbije w nią rure, bo mnie ten hałas przy 3k obrotów poprostu wpienia.
Bardziej brzmi to jak katowanie Xedosa niźli dźwięk CAI, może jak będzie sucho(a nie czarny lód), będzie łatwiej i ładniej.
A na koniec, to co mi się w mym aucie najbardziej podoba...tyłek...
Przód też mam a co ;D
Jak to u mnie, gratów nakupione i wożę w bagażniku.
W planach w skrócie
shortshifter + nowa gałka + nowe tulejki lewarka
Xenony wkońcu
kombinuje jak tu wkoncu zebrać fundusz na wymianę tej rąbniętej pompy abs
przesiadka na heble z m6 (zaciski mam, kwestia tarcz i klocków;] )
Żeby nie było, mam i filmik, choć niestety. Aparat pożyczony, nie nadaje się do nagrywania tak jak myślałem. Dźwięk na żywo jest zupełnie inny, nieco agrotuningowy zewzględu na nieszczelności gdzieś przy kacie. Wy...te puchę, albo wbije w nią rure, bo mnie ten hałas przy 3k obrotów poprostu wpienia.
Bardziej brzmi to jak katowanie Xedosa niźli dźwięk CAI, może jak będzie sucho(a nie czarny lód), będzie łatwiej i ładniej.
A na koniec, to co mi się w mym aucie najbardziej podoba...tyłek...
Przód też mam a co ;D

Dzisiejszy mini spot u sylwka zaliczony do udanych! 
Madzia wymrugała mi błędy 15 i 17 czyli padnięta sonda. Wporzo, myślałem że będzie gorzej
Przy okazji..wyrwałem od sylwestra kanape z podłokietnikiem. Łokcia prezesa brakowało w tej limuzynie

Madzia wymrugała mi błędy 15 i 17 czyli padnięta sonda. Wporzo, myślałem że będzie gorzej
Przy okazji..wyrwałem od sylwestra kanape z podłokietnikiem. Łokcia prezesa brakowało w tej limuzynie

Ja wyciąłem kata i wstawiłem rurę po dwóch godzinach jak kupiłem xeda.Dzwiek nic się nie zmienił ale auto troszkę inaczej zaczęło jechać, to wszystko.
Fajnie że modzisz przy aucie i są to mody ze smaczkiem
Jak założysz xenon i heble od 6 to w końcu będziesz widział i hamował
Pozdr.
Fajnie że modzisz przy aucie i są to mody ze smaczkiem

Jak założysz xenon i heble od 6 to w końcu będziesz widział i hamował

Pozdr.
XED napisał(a):Jak założysz xenon i heble od 6 to w końcu będziesz widział i hamował
Wszystko rozbija się o brak garażu. HIDy leżą w bagazniku 2gi miesiąc, lewarek skórzany też.
Zaciski od M6 też w garażu u Piotra są.
Jakbym miał swoje miejsce na dłubaninę kiedy chcę to wtedy mógłbym modzić.
Staram się, choć jeszcze wiele wiele wiele pracy przede mną

Kaszel91 napisał(a):Wszystko rozbija się o brak garażu.
Wiem o czym mówisz, mi też tego brakuje. Gdybym miał garaż wszystkie mody szły by do przodu znacznie szybciej

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Kuba jak wiesz ja nie próżnuję, każdego dnia na kupce ubywa części od białej i napewno już lada moment wyjedzie na ulice, także potem wznowimy temat "Xedos- reaktywacja"
Zarówno wydech, mieszek, jak i SS będą zrobione, Xenony można nawet w sobotę pod garażem zrobić jak pogoda dopisze
Ale z innej beczki, warto byłoby obejrzeć te nieszczęsne odbłyśniki tak jak Sylwek doradził, ewentualnie je podmienić na te lepsze, bo i Xenony nie zrobią roboty z kiepskimi odbłyśnikami
Zarówno wydech, mieszek, jak i SS będą zrobione, Xenony można nawet w sobotę pod garażem zrobić jak pogoda dopisze

Ale z innej beczki, warto byłoby obejrzeć te nieszczęsne odbłyśniki tak jak Sylwek doradził, ewentualnie je podmienić na te lepsze, bo i Xenony nie zrobią roboty z kiepskimi odbłyśnikami
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Mówiłem przecież że Xenon to nie jest taka byle akcja na sobote, bo właśnie chciałem porozklejać lampy, wyczyścić je i zajrzeć do odbłyśników. Wszystko rozbija się jednak o brak miejsca, bo pod chmurką nie zostawie auta bez lamp.
A z innej ubawu. Sonda denso zamówiona ;]
Szkoda troche bo kosztowała połowe wymiany pompy absu ;/

No Kubek cały czas coś się dzieje u Ciebie
zrób zdjęcie dolotu jak to u Ciebie wygląda
A co do pompy to sobie jeszcze uzbierasz
A co do pompy to sobie jeszcze uzbierasz
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
tylko jedna ?Kaszel91 napisał(a):Mówiłem przecież że Xenon to nie jest taka byle akcja na sobote, bo właśnie chciałem porozklejać lampy, wyczyścić je i zajrzeć do odbłyśników. Wszystko rozbija się jednak o brak miejsca, bo pod chmurką nie zostawie auta bez lamp.
-
Przemek323c
To się rozpędziłeś facet z tymi modami, zazdrościć zaczynam 
Myślałeś już w jaki kolor pójdzie Xedos? Ja chyba razem ze spawaniem nadkoli maluję Xedosa ...
Ten samochód w ciemnym kolorze i delikatnie bliżej asfaltu wygląda po prostu nieziemsko. A na delikatnej glebie nie trzeba nawet zwalniać przed progiem zwalniającym
Wnętrze auta zostanie jasne ?
Myślałeś już w jaki kolor pójdzie Xedos? Ja chyba razem ze spawaniem nadkoli maluję Xedosa ...
Ten samochód w ciemnym kolorze i delikatnie bliżej asfaltu wygląda po prostu nieziemsko. A na delikatnej glebie nie trzeba nawet zwalniać przed progiem zwalniającym
Wnętrze auta zostanie jasne ?
Xedos 6 '92 KF
Tak Mati zostaje skóra 
Wyrwałem od sylwka kanape z podłokietnikiem pod kolor więc jestem mega happy !
Musze tylko odszczurzyć ten środek co chce zrobić razem z remontem blacharki.
Cały plan na Xedosa już mam. Kolor też. Pozostał wybór wzoru i kupno felg. Potem Opony.
Plan jest gruby bo może wyjść nawet ok 10k zł. Pacząc na to ile już poszło wyjdzie ponad 25
Mam tylko nadzieje że efekt końcowy prac z Piotrem będzie piorunujący. Dołoże wszelkich starań by tak było
Standardowo 70% kosztów miesięcznych to auto. Cieszę się że mam takich rodziców jakich mam, bo powinni mnie wywalić z domu za zagracenie mieszkania gratami do Xedosa
Zamiast kupić sobie buty, zamówiłem sonde lambda... to nie jest zdrowe
Bounty, zdjęcie zrobię jutro, dziś już za późno jest...
Tak. Błędy 15 i 17 dotyczą lewej(przedniej) sondy
Wyrwałem od sylwka kanape z podłokietnikiem pod kolor więc jestem mega happy !
Musze tylko odszczurzyć ten środek co chce zrobić razem z remontem blacharki.
Cały plan na Xedosa już mam. Kolor też. Pozostał wybór wzoru i kupno felg. Potem Opony.
Plan jest gruby bo może wyjść nawet ok 10k zł. Pacząc na to ile już poszło wyjdzie ponad 25

Mam tylko nadzieje że efekt końcowy prac z Piotrem będzie piorunujący. Dołoże wszelkich starań by tak było
Standardowo 70% kosztów miesięcznych to auto. Cieszę się że mam takich rodziców jakich mam, bo powinni mnie wywalić z domu za zagracenie mieszkania gratami do Xedosa

Zamiast kupić sobie buty, zamówiłem sonde lambda... to nie jest zdrowe

Bounty, zdjęcie zrobię jutro, dziś już za późno jest...
Przemek323c napisał(a):tylko jedna ?
Tak. Błędy 15 i 17 dotyczą lewej(przedniej) sondy

Dobrze, że wziąłeś Denso, różnica pomiędzy tym a NGK to kilkanaście zł. Do wymiany mam dwie i boli mnie samo myślenie o tym
Czy mi się wydaje, czy będą dwie czarne X6 na spoty przyjeżdżać ?

Czy mi się wydaje, czy będą dwie czarne X6 na spoty przyjeżdżać ?
Xedos 6 '92 KF
Kaszel91 napisał(a):Mam tylko nadzieje że efekt końcowy prac z Piotrem będzie piorunujący. Dołoże wszelkich starań by tak było
Odbudowa trwa

Kaszel91 napisał(a):Bounty, zdjęcie zrobię jutro, dziś już za późno jest...
Ok czekam ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Cóż miałem nie zdradzać planów ale ....
Tak Mati, wygląda na to że tak...
Xedos napewno będzie ciemny, felgi pod kolor lakieru, chromy aut, zaciski w jakiś fajny kolor, grill w czerń. Wpadną czarne szyby.
Z detali do wymiany pójdą boczne kierunki na cleary.
W skrócie tak to będzie wyglądać. Oby jak najszybciej udało mi się zacząć a potem prędko skończyć blache i malowanie, choć nastawiam się na kolejną 1/4 roku bez auta..
Dopisano 15 lut 2014, 10:44:
A mrugałeś błędy że wiesz że padły dwie ?
U mnie ostatnio troche wzrosło spalanie, i samochód troche głupieje mi na gazie, więc szukałem przyczyny. Cieszy mnie to że innych błędów nie wywaliło, bo sonde wymienić to nie wielki problem, ale szybko się powinno zwrócić
Tak Mati, wygląda na to że tak...
Xedos napewno będzie ciemny, felgi pod kolor lakieru, chromy aut, zaciski w jakiś fajny kolor, grill w czerń. Wpadną czarne szyby.
Z detali do wymiany pójdą boczne kierunki na cleary.
W skrócie tak to będzie wyglądać. Oby jak najszybciej udało mi się zacząć a potem prędko skończyć blache i malowanie, choć nastawiam się na kolejną 1/4 roku bez auta..
Dopisano 15 lut 2014, 10:44:
freezoneq napisał(a):Dobrze, że wziąłeś Denso, różnica pomiędzy tym a NGK to kilkanaście zł. Do wymiany mam dwie i boli mnie samo myślenie o tym![]()
A mrugałeś błędy że wiesz że padły dwie ?
U mnie ostatnio troche wzrosło spalanie, i samochód troche głupieje mi na gazie, więc szukałem przyczyny. Cieszy mnie to że innych błędów nie wywaliło, bo sonde wymienić to nie wielki problem, ale szybko się powinno zwrócić