Części, które pasują z wersji europejskich do US spec.
Koledzy pomóżcie
Ostatnio mechanior zdiagnozował mi, że komp nie widzi temp powietrza, wobec czego nie podaje właściwej dawki powietrza (objawy: mam drgania silnika na wolnych obrotach na biegu jałowym N; buczenie podczas spokojnego wciskania gazu i nieco słabe przyspieszenie). Pan stwierdził, że przepływomierz do wymiany. Pomijam już kwestię, że za każdym razem mówił mi co innego (wcześniej podejrzewał czujnik temp, nieszczelnośc układu powietrza, potem katalizator)
Mam pytanie:
– czy rzeczywiście każdy przepływomierz będzie pasował (tzn. będzie podawał właściwe parametry na kompa)? chodzi o to, czy mogę w ciemnie kupować na allegro od silnika 2,3 z mazdy6?
– czy macie jakiś przepływomierz, który mógłbym wsadzić do swojej M5 i sprawdzić różnicę? (w tygodniu jestem w Pruszkowie w weekendy w Wys.Maz w podlaskiem)
– czy po włożeniu nowego przepływomierza należy zrobić reset kompa lub coś w tym stylu (chodzi o to: czy sam to mogę zrobić, czy trzeba udać się do speca i podczepić się pod kompa celem ustawienia)
Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny
Mam Mazdę 5, 2.3 w gazie, 122KW 2007 r.
Ostatnio mechanior zdiagnozował mi, że komp nie widzi temp powietrza, wobec czego nie podaje właściwej dawki powietrza (objawy: mam drgania silnika na wolnych obrotach na biegu jałowym N; buczenie podczas spokojnego wciskania gazu i nieco słabe przyspieszenie). Pan stwierdził, że przepływomierz do wymiany. Pomijam już kwestię, że za każdym razem mówił mi co innego (wcześniej podejrzewał czujnik temp, nieszczelnośc układu powietrza, potem katalizator)
Mam pytanie:
– czy rzeczywiście każdy przepływomierz będzie pasował (tzn. będzie podawał właściwe parametry na kompa)? chodzi o to, czy mogę w ciemnie kupować na allegro od silnika 2,3 z mazdy6?
– czy macie jakiś przepływomierz, który mógłbym wsadzić do swojej M5 i sprawdzić różnicę? (w tygodniu jestem w Pruszkowie w weekendy w Wys.Maz w podlaskiem)
– czy po włożeniu nowego przepływomierza należy zrobić reset kompa lub coś w tym stylu (chodzi o to: czy sam to mogę zrobić, czy trzeba udać się do speca i podczepić się pod kompa celem ustawienia)
Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny
Mam Mazdę 5, 2.3 w gazie, 122KW 2007 r.
- Od: 7 paź 2013, 20:47
- Auto: Mazda5 2,3l LPG USA automat 2007
Stronę wcześniej kolega napisał że wszystkie przepływki są takie same sprawdził to na sobie i działa, jak podłączysz nowa wystarczy odłączyć aku i po sprawie. Jak byś chciał z kimś na chwile podmienić to pisz w regionalnym.
czeka mnie wymiana przegubu prawego,nie wiem który rocznik kupić na podmianę żeby wieloklin pasował
czy ma ktoś doświadczenia w tym temacie?
dołączam linka z allegro, niby ma pasować
http://allegro.pl/przegub-mazda-6-3-0-2 ... 26227.html
czy ma ktoś doświadczenia w tym temacie?
dołączam linka z allegro, niby ma pasować

- Od: 13 cze 2007, 19:16
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 GY
No własnie dlatego spytałem bo 2 lata temu miałem też grzechotkę i nawet zdaję się że pytałem o to na forum i zanim znalazłem odpowiedni przegub grzechotka minęła z nastaniem cieplejszych dni
Pozdrawiam i polecam poczekać
Pozdrawiam i polecam poczekać
Ostatnio edytowano 9 gru 2013, 21:06 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
-
Grucha
Witam Jestem nowy na forum i jestem nowym właścicielem M6 2004 3.0.Właściwie to kupiłem ją żonie
.
Samochodem jeździła kobieta.Niestety.Okazał się zaniedbany mechanicznie.Mam nadzieję ,że "mechanik",który ją serwisował będzie się smażył w oleju silnikowym.
Do rzeczy:Mam pytanie:czy uszczelki pokrywy zaworów i miski pasują od Mondeo 220ST?
Czy elastyczny przewód powietrza (od filtra do przepustnicy) jest tylko z mazdy USA ,czy da się dopasowć inny?Na resztę pytań odpowiedzi z grubsza na forum znalazłem.
Samochodem jeździła kobieta.Niestety.Okazał się zaniedbany mechanicznie.Mam nadzieję ,że "mechanik",który ją serwisował będzie się smażył w oleju silnikowym.
Do rzeczy:Mam pytanie:czy uszczelki pokrywy zaworów i miski pasują od Mondeo 220ST?
Czy elastyczny przewód powietrza (od filtra do przepustnicy) jest tylko z mazdy USA ,czy da się dopasowć inny?Na resztę pytań odpowiedzi z grubsza na forum znalazłem.
-
gjarek
Witam
Jestem nowy na forum i mam zamiar kupic mazde 6 z 2006r w wersji amerykanskiej.Mam takie pytanie czy drzwi przednie i tylne beda pasowac z wersji europejskiej.
Prosze o szybka odpowiedz
Jestem nowy na forum i mam zamiar kupic mazde 6 z 2006r w wersji amerykanskiej.Mam takie pytanie czy drzwi przednie i tylne beda pasowac z wersji europejskiej.
Prosze o szybka odpowiedz
- Od: 8 gru 2013, 20:15
- Auto: Mazda 3 2.0 16v automat 2007r.Modelowy 2008 USA