oznaczenie lamp mazda3
Strona 1 z 1
Witam , dziś oglądałem lampy do mazdy 3, miały być do wersji lewo strojnej ,a okazało się że oznaczenie mają identyczne jak moje lampy od wersji angielskiej. Czy może ktoś podać oznaczenie lampy z homologacja dopuszczalna u nas? (Symbol i homologacja znajdują się w dolnej części kloszu reflektora mniej więcej po środku) przy okazji jaki w jakim kierunku zwrócone są strzałki na reflektorach?( strzałki są na kloszu pod oznaczeniem i homologacją).
Podaje jeszce oznaczenie jakie mam na lampie:
E11(homologacja na UK) 17,5 0643 ))HCR PL, 02A 011A, P2951L
Lampa zwykła, nie xenon
E11(homologacja na UK) 17,5 0643 ))HCR PL, 02A 011A, P2951L
Lampa zwykła, nie xenon
- Od: 29 wrz 2011, 01:58
- Auto: Mazda3 2.0 benzyna
2004
dawsan napisał(a):miały być do wersji lewo strojnej ,a okazało się że oznaczenie mają identyczne jak moje lampy od wersji angielskiej.
(...)
E11(homologacja na UK) 17,5 0643 ))[/b]HCR PL, 02A 011A, P2951L
Na co mamy sobie odpowiadać jak już sam sobie odpowiedziałeś
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Za dużo mi to nie pomogło... chodzi mi tylko o to żeby ktoś zobaczył jakie ma oznaczenia lampy u siebie i wrzucił to w temat.
Gadałem już z 3-ma handlarzami na allegro i wszyscy zapierają się ze maja lampy europejskie(Francja ,Niemcy), natomiast po przesłaniu oznaczeń lamp pokrywają się one z tymi które mam ja.
Gadałem już z 3-ma handlarzami na allegro i wszyscy zapierają się ze maja lampy europejskie(Francja ,Niemcy), natomiast po przesłaniu oznaczeń lamp pokrywają się one z tymi które mam ja.
- Od: 29 wrz 2011, 01:58
- Auto: Mazda3 2.0 benzyna
2004
Z tego co pamietam to ja mam E13 i jest ok.
z tego co wiem nie może być E11 bo to Anglia inne prawostronne mogą być
Tabela 1. Oznaczenie miejsca dopuszczenia normy ECE

Tabela 2. Oznaczenia rodzaju świateł reflektora przedniego

i jeszcze
Tabela 3. Oznaczenia świateł sygnalizacyjnych

Tabela 1. Oznaczenie miejsca dopuszczenia normy ECE

Tabela 2. Oznaczenia rodzaju świateł reflektora przedniego

i jeszcze
Tabela 3. Oznaczenia świateł sygnalizacyjnych

Dokladnie. Ja mam zarówno na lampach jak i halogenach oznaczenie E11...
Auto wg. vinu wyprodukowane w Japoni, kraj docelowy Włochy... Tam tez moja M3 zakupilem
Ciekawe...
Auto wg. vinu wyprodukowane w Japoni, kraj docelowy Włochy... Tam tez moja M3 zakupilem
Ciekawe...
Lepiej coś zrobić i żałować, niż załować że się tego nie zrobiło!!
- Od: 28 mar 2007, 16:43
- Auto: BYŁA Mazda 3 1.6 MZ-CD ACTIVE 2oo5r.
Witam,
Byłem dzisiaj na przeglądzie przed sprzedażowym Mazdą 3 2.0 DISI z polskiego salonu, kupiona w kraju. Stacja dosyć restrykcyjna, oblałem tam kiedyś przegląd, także na sprawdzenie auta przed zakupem idealna. No więc wszystko było OK do momentu kiedy diagnosta nie sprawdził ustawienia świateł, oba ksenony (AFL) świeciły symetrycznie, jak w USA, a nie asymetrycznie dla ruchu prawostronnego. Sprawdziliśmy homologację lamp i mają E11, czyli niby UK ale lewa lampa nie świeci asymetrycznie w lewo jak lampa z Wielkiej Brytanii, a na wprost. Diagnosta stwierdził że jeszcze nie spotkał się z takim przypadkiem.
Mam odpis z DSR od Marianka i wszystko jest tip-top. Załączam poniżej zdjęcia oznaczeń na obu lampach. Proszę Was o komentarz, bo już miałem zadatkować to auto a tu taki zonk.
Lampa lewa (kierowca):
Lampa prawa (pasażer):
Byłem dzisiaj na przeglądzie przed sprzedażowym Mazdą 3 2.0 DISI z polskiego salonu, kupiona w kraju. Stacja dosyć restrykcyjna, oblałem tam kiedyś przegląd, także na sprawdzenie auta przed zakupem idealna. No więc wszystko było OK do momentu kiedy diagnosta nie sprawdził ustawienia świateł, oba ksenony (AFL) świeciły symetrycznie, jak w USA, a nie asymetrycznie dla ruchu prawostronnego. Sprawdziliśmy homologację lamp i mają E11, czyli niby UK ale lewa lampa nie świeci asymetrycznie w lewo jak lampa z Wielkiej Brytanii, a na wprost. Diagnosta stwierdził że jeszcze nie spotkał się z takim przypadkiem.
Mam odpis z DSR od Marianka i wszystko jest tip-top. Załączam poniżej zdjęcia oznaczeń na obu lampach. Proszę Was o komentarz, bo już miałem zadatkować to auto a tu taki zonk.
Lampa lewa (kierowca):
Lampa prawa (pasażer):
Ostatnio edytowano 13 maja 2014, 23:07 przez monkahead, łącznie edytowano 1 raz
Moje Zoom-Zoom: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=165860
Nie w temacie lamp a platnosci: poczytaj sobie roznice pomiedzy zadatek/zaliczka – uwazaj co chcesz zrobic.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Kolego widmo82 czytaj proszę ze zrozumieniem, pytałem o oznaczenia na lampach, zdjęcia również pokazują lampy, a Ty się czepiasz jednego końcowego zdania.
Jak się reguluje taki bi-ksenon? Pokrętłami na lampach czy poprzez komputer + ewentualną równoczesną regulację na pokrętłach?
Jak się reguluje taki bi-ksenon? Pokrętłami na lampach czy poprzez komputer + ewentualną równoczesną regulację na pokrętłach?
Grzecznie chciałem dać radę, widać nie doceniles. Szkoda.
NaTAPATALKowane z V987
NaTAPATALKowane z V987
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Wg. mnie oznaczenia lamp są prawidłowe , przy regulacji trzeba podpiąć do kompa aby system zapamiętał ustawienia .
Nic nie trzeba podpinać... Reguluje się je tak jak zwykłe lampy
Witam,
Homologacja E11 jest OK, taka wychodziła fabrycznie na lampach oryginalnych marki Koito. Byłem dzisiaj w ASO Boroń w Dąbrowie Górniczej, mają tam Mazdę 3 BL z bi-ksenonem, oczywiście auto od nowości u nich, także pewne źródło informacji jeśli chodzi o tą homologację. Poniżej załączam zdjęcia:
Lampa prawa (pasażer):
Lampa lewa (kierowca):
Oznaczenia na lampach są identycznie jak w aucie które chcę zakupić oraz samochodzie ragun'a. Oba auta z polskich salonów.
ASO Boroń poinformowało mnie również, że bez problemu można regulować reflektory ksenonowe mechanicznie za pomocą pokręteł na lampach, nie trzeba do tego programować sterownika.
Dziękuje za pomoc użytkownikowi ragun oraz ASO Boroń w Dąbrowie Górniczej.
Homologacja E11 jest OK, taka wychodziła fabrycznie na lampach oryginalnych marki Koito. Byłem dzisiaj w ASO Boroń w Dąbrowie Górniczej, mają tam Mazdę 3 BL z bi-ksenonem, oczywiście auto od nowości u nich, także pewne źródło informacji jeśli chodzi o tą homologację. Poniżej załączam zdjęcia:
Lampa prawa (pasażer):
Lampa lewa (kierowca):
Oznaczenia na lampach są identycznie jak w aucie które chcę zakupić oraz samochodzie ragun'a. Oba auta z polskich salonów.
ASO Boroń poinformowało mnie również, że bez problemu można regulować reflektory ksenonowe mechanicznie za pomocą pokręteł na lampach, nie trzeba do tego programować sterownika.
Dziękuje za pomoc użytkownikowi ragun oraz ASO Boroń w Dąbrowie Górniczej.
Przepraszam ze bawię sie tutaj w geologa ale chcialbym odgrzebac temat
Otoz jak sie ma to do oznaczen na halogenie (przednim przeciwmgielnym) w Mazdzie 3 BK 2.0 Aero?
Kupilem oryginalny halogen i jest E11 ale nie ma zadnych innych oznaczen z wyjatkiem tego na zdjeciu.
Mozna zatem tego w Polsce uzywac?
Otoz jak sie ma to do oznaczen na halogenie (przednim przeciwmgielnym) w Mazdzie 3 BK 2.0 Aero?
Kupilem oryginalny halogen i jest E11 ale nie ma zadnych innych oznaczen z wyjatkiem tego na zdjeciu.
Mozna zatem tego w Polsce uzywac?
- Od: 2 kwi 2014, 09:51
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 Aero
Strona 1 z 1