pytanie jak dociągać najlepiej opaski na wężach układu chłodzącego jakiś czas temu zakładałem gaz od tamtej pory mam problemy z uciekającym płynem ale ewidentnie ucieka z instalacji odchodzącej na reduktor pod trójnikami mam mokro co jakiś czas dociągam po pół obrotu ale później znowu jest plama. Trójniki zamontowane są z tyłu zaraz po wyjściu z silnika. Więc dostęp dość ciężki jest. Pytanie czy dociągać zaciski na zimnym wężu czy na ciepłym
Węże układu chłodzącego – przecieki na trójnikach
Strona 1 z 1
Witam
pytanie jak dociągać najlepiej opaski na wężach układu chłodzącego jakiś czas temu zakładałem gaz od tamtej pory mam problemy z uciekającym płynem ale ewidentnie ucieka z instalacji odchodzącej na reduktor pod trójnikami mam mokro co jakiś czas dociągam po pół obrotu ale później znowu jest plama. Trójniki zamontowane są z tyłu zaraz po wyjściu z silnika. Więc dostęp dość ciężki jest. Pytanie czy dociągać zaciski na zimnym wężu czy na ciepłym
Chyba że macie jakieś dobre sposoby na takie wycieki.
- Od: 15 maja 2013, 18:02
- Auto: Mazda Premacy 1.8 101km 12.2002r LPG OptimaGas+ Baracuda+Shark1500
Nie jestem specjalistą, ale też mi w wakacje zaczął ubywać płyn. W warsztacie stwierdzili, że to wina tych trójników. Tydzień temu wymienili, na razie nie widzę ubytków. Też strasznie narzekali na trudny dostęp.
- Od: 20 wrz 2012, 11:50
- Auto: Mazda Premacy 2003 1.8 100KM PB/LPG (VSI PRINS)
Za same trójniki to ci teraz nie powiem, bo przy okazji wymieniałem łączniki stabilizatora z tyłu, oraz były wymieniane wszystkie tłoczki na zaciskach. Łącznie 420 PLN.
Jak będę koło warsztatu to mogę się podpytać.
Jak będę koło warsztatu to mogę się podpytać.
- Od: 20 wrz 2012, 11:50
- Auto: Mazda Premacy 2003 1.8 100KM PB/LPG (VSI PRINS)
Strona 1 z 1