Przyłącz się do Klubu MazdaSpeed!

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez radar88 » 14 gru 2013, 17:39

Powiedz mi jak ogarnąć region jak mieszkasz 1300KM od swojego miejsca zamieszkania... Wsiadłbyś do samolotu aby lecieć do PL na spot/zlot przy tym zostawiając obowiązki i możliwość utraty pracy...no chyba nie. Mieciu jak był w PL to ogarnęliśmy spota aby spotkać się z ludziskami, po czym wrócił zagranicę. Jest region Dania...To nie UK gdzie chłopaki się spotykają bez problemu chociaż i tam różnie bywa. Pisałem już kilka razy, że powinny być wyjątki właśnie po to aby przytrzymać swoich.

Jak byśmy się tak twardo trzymali zasad to nawet moderatorem nie powinienem być
Zloty – tylko jednie w 2011 Piotrków Tryb.
Spoty – PL tylko jeden raz w Katowicach/ UK – kilka razy,
Aktywność na forum...codziennie jestem na forum a do HP i O nie zaglądam wcale,nie mam takowej potrzeby.
I gdzie tu są zasady ??

Owszem trzymajmy się ich, lecz powinna być malutka furtka właśnie w takich przypadkach jak teraz, czyż nie ??

Tylko znając życie ja się napiszę,na klępę w klawiaturę a i tak będzie to odesłane z kwitkiem... ;)

Dopisano 14 gru 2013 15:40:

kinki napisał(a):radar, obcokrajowcy są inaczej rozpatrywani z tego co mi wiadomo

TZN?? Możesz coś więcej naświetlić ??
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez matthies » 14 gru 2013, 17:42

region chodzi nie tylko o spoty, ale aktywnosc w dziale regionalnym...
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez kinki » 14 gru 2013, 17:53

radar88 napisał(a):TZN?? Możesz coś więcej naświetlić

myślę że koordynator klubowiczy powinien to tłumaczyć :)
radar88 napisał(a):Powiedz mi jak ogarnąć region jak mieszkasz 1300KM od swojego miejsca zamieszkania... Wsiadłbyś do samolotu aby lecieć do PL na spot/zlot przy tym zostawiając obowiązki i możliwość utraty pracy..

a Ty myślisz że my tu w Polsce to nie pracujemy ?? każdy jedzie wtedy jak mu praca, życie prywatne i finanse pozwalają. stąd skala 3-punktowa. co do zasłużonych to też bym robił wyjątki
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez radar88 » 14 gru 2013, 18:17

kinki napisał(a):a Ty myślisz że my tu w Polsce to nie pracujemy ?? każdy jedzie wtedy jak mu praca, życie prywatne i finanse pozwalają. stąd skala 3-punktowa. co do zasłużonych to też bym robił wyjątki

Nic takiego nie napisałem, lecz łatwiej jest ogarnąć sobie termin na miejscu i w któryś weekend wyskoczyć na spotkanie oddalone np 20-30km niż 1300 ;) Tylko do tego zmierzam.
matthies napisał(a):region chodzi nie tylko o spoty, ale aktywnosc w dziale regionalnym...

Pytanie: Po co się udzielać w regionie skoro i tak na spot nie przyjedziesz...ja się w Śląskim wcale nie udzielam z prostej przyczyny – 120km w jedną stronę, bardziej w Łódzkim chociaż wg mapy do niego nie należę. W LDZ na spocie nie byłem chociaż mam nadzieję że kiedyś się tam również wybiorę.

Proszę nie odbierajcie tego jako atak na was i innych uczestników, każdy pracuje, każdy ma obowiązki, rodzinę i doskonale sobie zdaję z tego sprawę i wcale nie trzeba mi tego tłumaczyć ;) Chodzi mi wyłącznie o takie przypadki jak jest teraz, czyli jeden na 100/1000 , a stawiam się za Mieczysławem tylko dla tego, że sam mieszkałem za granicą i wiem, że ciężko jest ogarnąć wymagania jakie są stawiane w obecnym czasie, chociaż ja miałem może bardziej ułatwioną sprawę ponieważ jest grupa w UK i można się spotkać, lecz wcale nie miałem blisko 150-200mil i przypuszczam, że jak by tylko Mieciu miał taką możliwość, to by się pewnie na takie spoty też pokazywał, lecz w tej kwestii to on sam się powinien wypowiedzieć.

Miłego wieczoru ;)
]
Kamil
Moderator

Postprzez Piotr_ » 14 gru 2013, 19:19

Radar nie ma się co denerwować ;)
Z kolegą Mieczysławem rozmawiałem wczoraj przez pw i wyjaśniłem jak sprawa stoi :)
Co do ocen to nie tylko Ja uważam,że system trzy punktowy jest na razie najlepszym jaki był do tej pory :) Pamiętajmy,że jeżeli ktoś dostał tylko jednego plusa z trzech,to nie był z punktu na pozycji przegranej.
Wystarczyło wejść na forum i napisać posta lub pw do swojego pr-a,że nadal chcielibyśmy aktywnie uczestniczyć w życiu klubu i forum.Myślę że każdy pr widząc chęci,nie wyraziłby sprzeciwu aby ten status przedłużyć :)
Mieczysław,temat z oceną klubowiczów wisi od 6 listopada a Ty dopiero wczoraj zauważyłeś,że nie masz tabliczki ;) :)

Radar sam mówisz że nie masz możliwości przyjeżdżać na zloty/spoty,ale jesteś doskonałym przykładem jak można otrzymać status klubowicza będąc aktywnym tylko na forum <spoko> :>

Pozdrawiam wszystkich,jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to z miłą chęcią na nie odpowiem <ok>
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez Eklerek323f » 14 gru 2013, 20:17

radar88 napisał(a):Spoty – PL tylko jeden raz w Katowicach/ UK – kilka razy,

Zapominasz o spocie z nami w Radomsku ;) <faja>
radar88 napisał(a):W LDZ na spocie nie byłem chociaż mam nadzieję że kiedyś się tam również wybiorę.

Zapraszamy jutro 17:00 więcej info w regionalnym :D
Klubowicz

Od: 14 lut 2010, 22:32
Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.

była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL

Postprzez Beny » 14 gru 2013, 23:10

radar88 napisał(a):Pisałem kiedyś o tym że powinny być wyjątki...strych wyjadaczy się pozbędziecie i co dalej ?? Przyjedzie Józek na zlot, postów 200 i po aktywności -->a zostanie klubowiczem gdzie jest kilku ludzi, który uczestniczą w życiu forum/Klubu jak mogą, chociaż nie mają po drodze na "zloty".
powinny byc a nie ma :( Strasznie dużo osob utraciło status klubowicza.Właśnie starzy wyjadacze którzy byli na nie jednym zlocie spocie stracili tabliczki,a wnieśli duzo wiecej niz niejeden młody klubowicz.
Trochę w złą stronę to wszystko zmierza :(
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Piotr_ » 14 gru 2013, 23:29

Trochę źle myślicie ;)
Klub potrzebuje ludzi aktywnych i chętnych do działania.Jeżeli takiemu "staremu wyjadaczowi"już odeszła ochota na aktywny udział w życiu klubu,lub nie ma to czasu,to dlaczego ma być "lepiej" traktowany.
U każdego zmieniają się priorytety i jest to nieuniknione.Za kilka lat wielu z Nas już tu nie będzie.Będzie inna "młoda krew" chętna do działania :)
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez kinki » 15 gru 2013, 00:10

jeszcze dojdzie do tego że Globy zostanie sprowadzony do poziomu forumowicza ... :(
tylko większość zapyta, kto to taki Globy :(
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Grzyby » 15 gru 2013, 00:32

A kto to taki?
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez ravo » 15 gru 2013, 10:31

Taki jeden :P aż mam ochotę wstawić zdjęcie które Julek mi wysłał :P
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Szalotka » 15 gru 2013, 11:31

Powiem to krótko i ostatni raz.
Temat przedłużenia członkostw był utworzony w dniu 6.11.2013. Była tam lista osób tracących status. W pierwszym poście tematu bylo wyraznie napisane ze mozna wystąpić o warunkowe przedłużenie. Zrobilo to cztery osoby. Ich prośba została rozpatrzona pozytywnie. Częśc osob swoja utrate przyjela ze zrozumieniem.
15.11.2013 pojawiła sie informacja że za tydzień temat zostanie zamknięty. Był czas.
22.11.2013 zgodnie z tym co było napisane temat został zamkniety.
Nie rozumiem wiec dlaczego ta sprawa jest tu poruszana. Spojrzcie na to realnie. Jesli klubowicz od momentu powstania tematu byl nie raz obecny na forum i dopiero po trzech tygodniach od momentu zamkniecia tematu piszac posty na forum widzi ze nie ma tabliczki to jaki to klubowicz ?
Inna sprawa to po co tabliczka komus kto nie wie co to klubokawiarnia ?
Jakby wiedzial to by wątek widział. Jakby chciał to by pierwszy post dokladnie przeczytal i sie wszystkiego doczytał.
To jest chyba proste. Dlatego nie widze potrzeby zeby to wszystko ponownie tlumaczyc.
Drzwi na stale nikt nikomu nie zamknal. Mozna sie starac o powrot.
To wszystko w tym temacie.

Pozdrawiam
Szalotka

Postprzez Neonixos666 » 15 gru 2013, 11:58

Cebula ma rację, temat wisiał dość długo, parę osób napisało że zgadza się z odebraniem tabliczki (w tym ja). Nawet chciałem wcześniej poprosić o zdjęcie statusu klubowicza bo niby dlaczego mam go mieć skoro są osoby które wnoszą obecnie więcej w życie klubu niż ja, nie mam na to czasu ale cieszę się że mają go inni. Poza tym status forumowicza to nie koniec świata a jak ktoś naprawę jest ,,Mazdowiczem" to nie potrzebuje tabliczki. Różnie to bywa jednego roku nie mamy czasu a drugiego możemy sobie pozwolić na więcej chwili dla klubu i wtedy można wrócić do klubowicza. Pokażmy że dbamy o swoje auta i utrzymujmy kontakty z przyjaciółmi a żaden status nie będzie miał znaczenia.
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez Mieczyslaw » 15 gru 2013, 20:48

Mala dyskusja sie rozwinela widze.

Cebula napisał(a):Nie rozumiem wiec dlaczego ta sprawa jest tu poruszana. Spojrzcie na to realnie. Jesli klubowicz od momentu powstania tematu byl nie raz obecny na forum i dopiero po trzech tygodniach od momentu zamkniecia tematu piszac posty na forum widzi ze nie ma tabliczki to jaki to klubowicz ?
Inna sprawa to po co tabliczka komus kto nie wie co to klubokawiarnia ?

Kazdy klubowicz powinien wiedziec co to jest klubokawiarnia i regularnie tam sie udzielac? Taki maly 4ty pkt do tabliczki. Widac nie mam takiej ochoty sie tam udzielac.
Bylem obecny i jestem tu prawie codziennie, ze nie zuwazylem wczesniej? Trudno, nic z tym przeciez nie zrobie. Zawsze mialem i nie zwrocilem uwagi nawet. W momencie gdy zauwazylem zaczalem sie pytac co i jak.
Nie wchodze tez w kazdy temat, ide tam gdzie mnie cos interesuje no i glupim trafem przeoczylem watek odnosnie tabliczek, a moze nie przyszlo mi nawet do glowy, ze to ja moge stracic.
Co do wypalenia to tez mi nic o tym nie wiadomo niestety.
Nie musze miec tabliczki zeby sie spotykac z ludzmi, to akurat normalne.
Nie bede sie na sile usprawiedliwial ani robil z siebie meczennika. Dany kolor do czegos zobowiazuje. Jesli wg Ciebie sie nie wywiazalem "z zadania" to przykro. Ty ja wrociles jakies 3 lata temu i chyba od tamtej pory niewiele sie zmienilo.
Temat uwazam za zamkniety.
dzieki Radar88 za wstawiennictwo
Pozdrawiam
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez radar88 » 15 gru 2013, 21:04

<spoko> Ilu jeszcze klubowiczów stracimy...tych godnych oczywiście.
]
Kamil
Moderator

Postprzez Mieczyslaw » 15 gru 2013, 21:28

Wyslalem zgloszenie.
Pozdrawiam
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez miro62 » 19 gru 2013, 18:07

radar88 napisał(a): Ilu jeszcze klubowiczów stracimy...tych godnych oczywiście.

Widzisz Kamil, kiedyś rozmawiało się z człowiekiem (w banku, urzędzie, itp.) a dzisiaj dominuje "system" i nie ważne jakim Jesteś "Ludkiem" często system na starcie wyklucza i jest <dupa>
Ja osobiście zaangażowałem się w Klub MS i nakręcało mnie to coraz bardziej, ale niestety system mnie przerósł :(
Zrobiłem w temacie GŁ trochę zamieszania – fakt, ale Byli też inni, którzy mi w tym pomogli.
Nie obwiniłem nikogo OSOBOWO, ale po mnie pojechano (i po GŁ) po całości. Trochę to przykre bo nie jestem już młodzieniaszkiem <nie> i swoje przeżyłem, tak więc niestety mój zapał się schłodził.
Decyzję o rezygnacji z funkcji i "niebieskiej tabliczki" podjąłem sam, co nie znaczy że znikam z forum Tej Społeczności ;) zawsze chętnie skorzystam z Waszych rad a i sam chętnie pomogę jeśli tylko będę umiał rozwiązać/pomóc temat/w temacie :)
miro62

Postprzez matthies » 23 gru 2013, 22:42

nie żebym płakał, ale dlaczego zniknęła mi tabliczka?
A np dostęp do klubokawiarni nadal mam?
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez benq323 » 23 gru 2013, 22:59

matthies napisał(a):nie żebym płakał, ale dlaczego zniknęła mi tabliczka?
A np dostęp do klubokawiarni nadal mam?

Chyba ja coś namieszałem <glupek2> Właśnie wyjaśniam to ;)
Regeneracja DPF........info PW
Forumowicz

Od: 31 mar 2009, 17:10
Auto: Opel Signum 1,9 CDTI (Z19DT) 2004r

Postprzez Wojtek » 23 gru 2013, 23:05

to ustaw grupe klubowicza jako domyslna... wszystko wroci do normy ;)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM