Przygasanie swiateł podczas jazdy
he ale tak musi byc
czym fajniejsze autko tym bedzie bardziej zabezpieczone przed takim efektem ale tak jest ze w momencie gdy wlaczamy wiekszy pobor produ napiecie delikatnie spada nie radza sobie altki a kilka dziesiatych volt sprawa ze zarowki widocznie zmieniaja barwe swiatla
czym fajniejsze autko tym bedzie bardziej zabezpieczone przed takim efektem ale tak jest ze w momencie gdy wlaczamy wiekszy pobor produ napiecie delikatnie spada nie radza sobie altki a kilka dziesiatych volt sprawa ze zarowki widocznie zmieniaja barwe swiatla
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
kolo871 napisał(a):ja tez tak mam ze przygasaja mi swiatla przy opuszczaniu szyb i wlanczaniu nadmuchu czy to moze byc wina slabego bezpiecznika?? a jak tak to ktorego??
Słaby bezpiecznik? Jak to rozumiesz? Jeśli będzie na zbyt mały prąd (bo pewnie o to Ci chodzi) to się przepali.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
nie ma różnicy
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
mixR napisał(a):organo napisał(a):czym fajniejsze autko tym bedzie bardziej zabezpieczone przed takim efektem
Mazda to też fajne autkowidocznie Japońce pożałowali na miedzi i zrobili za cienkie kabelki
Jak robili to "na grubość palca" małe żółte inżyniery
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Witam, odkopie troche temat i zapytam czy ktos znalazl w czym tkwi problem z tym przygasaniem swiatel gdy np otwieramy szyby czy podgrzewanie tylnej wlaczamy badz dmuchawe. Alternator do regeneracji czy to moze ten regulator napiec?
- Od: 28 lip 2010, 12:30
- Auto: Mazda 323f Ba 1.5 16v
Nic nie jest do regeneracji. Normalna rzecz, po prostu następuje chwilowe przeciążenie w wyniku połknięcia większej ilośći prądu przez podnośnik szyb lub dmuchawe itd i lekko przygasają po czym świecą dalej tak samo. Włącz sobie w domu odkurzacz w nocy i zobaczysz czy Ci żarówka w żyrandolu nie przygaśnie 
nie wiem może inne samochody też tak mają a śmiem sądzić że nawet wiele tak ma. podejrzewam że w nowych jest od tego moduł który eliminuje tego typu zjawisko. mam starą bryke wiec wiecej sie nie wypowiadam 
Witam,
mam problem ze swoja madzią. Problem polega na przygasaniu świateł (długie, krótkie) gdy wciskam hamulec badz mryga kierunkowskaz. Gdy nacisnę np. hamulec to swiatła przygasną ale po chwili (nie puszczajac hamulca) wracają do pierwotnego dobrego stanu. Przygasaja nie tylko swiatła ale rownież swiatełka wewnatrz samochodu. Dodam ze dzisiaj wymienilem pasek alternatora i nic nie pomoglo.
Proszę o szybka pomoc bo w nastepnym tyg jade do pracy...
Pomocy
!
Pozdrawiam
mam problem ze swoja madzią. Problem polega na przygasaniu świateł (długie, krótkie) gdy wciskam hamulec badz mryga kierunkowskaz. Gdy nacisnę np. hamulec to swiatła przygasną ale po chwili (nie puszczajac hamulca) wracają do pierwotnego dobrego stanu. Przygasaja nie tylko swiatła ale rownież swiatełka wewnatrz samochodu. Dodam ze dzisiaj wymienilem pasek alternatora i nic nie pomoglo.
Proszę o szybka pomoc bo w nastepnym tyg jade do pracy...
Pomocy

Pozdrawiam
- Od: 27 gru 2012, 22:08
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16V benzyna
honejek19 napisał(a):Proszę o szybka pomoc
Najszybciej to oczyścić klemy i zaciski aku (oskrobać nożykiem do tapet nie papierem ściernym) sprawdzić – oczyścić – dokręcić przewód na masę pojazdu, adekwatnie plus na alternatorze, no i sprawdzić napięcie ładowania pod obciążeniem.
-
miro62
honejek19 napisał(a):a nie beda to szczotki w alternatorze?
To też napięcie trzeba zmierzyć. Przy włączonych mijania i obrotach 1500 musi być 13,8-14,2 V
-
miro62