Diagnoza: dolne mocowania teleskopów klapy. Śrubki w silikon i dokręcone. Jak narazie nic nie przecieka albo deszcz padał pod złym kątem
Woda w bagażniku – skąd?
A ja w swoim ge ostatnio zauważyłem przecieki, chociaż wcześniej nawet w największą ulewę nic nie było.
Diagnoza: dolne mocowania teleskopów klapy. Śrubki w silikon i dokręcone. Jak narazie nic nie przecieka albo deszcz padał pod złym kątem
Buuu... Mazdy już nie ma...
Pamiętajcie: trytyki, klej do szyb, sylikon, szara taśma to elementy dzięki którym można wiele zdziałać
Trytyki i szarą taśmę cały czas mam w aucie
MX6-CZARNY obejrzyj jeszcze miejsca gdzie blacha się łączy (jest zgrzewana) bo tam lubi przeciekać.
MX6-CZARNY obejrzyj jeszcze miejsca gdzie blacha się łączy (jest zgrzewana) bo tam lubi przeciekać.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
W poprzedniej mx6 ciekło i na tych łączeniach, a tu spod teleskopa. Czekam jeszcze na większy deszcz żeby na łączeniach jeszcze sprawdzić.
Mi odeszła uszczelka, która jest w szybie czołowej na dole połączona z tym elementem platikowym co wycieraczki są . mogę to czymś podkleić żeby to normalnie wyglądało ?
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Spróbuj klejem do szyb, ale pamiętaj, że bardzo brudzi i ciężko się go zmywa.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
Bounty to się nazywa podszybie 
Dziś po sporym deszczu susza w bagażniku
Dziś po sporym deszczu susza w bagażniku
kamilspider napisał(a):Spróbuj klejem do szyb, ale pamiętaj, że bardzo brudzi i ciężko się go zmywa.
Tak zrobię, a z brudem może sobie poradzę
MX6-CZARNY napisał(a):Bounty to się nazywa podszybie
Dzięki zapamiętam to sobie
MX6-CZARNY napisał(a):Dziś po sporym deszczu susza w bagażniku
Czyli jest

U mnie od początku nie miałem problemów z wodą w środku ani z wilgocią itp
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Panowie czy w miejscach gdzie łączą się blachy można użyć do uszczelnienia tego produktu ?
http://allegro.pl/sika-sikaflex-221-i-3 ... 49166.html
lub
http://allegro.pl/app-pu50-masa-klejaco ... 73828.html
mam oba te produkty dlatego pytam.. czy może coś innego polecicie?
zauważyłem że w jednym miejscu łączenie puściło i pewnie tam cieknie..
Pozdrawiam

lub

mam oba te produkty dlatego pytam.. czy może coś innego polecicie?
zauważyłem że w jednym miejscu łączenie puściło i pewnie tam cieknie..
Pozdrawiam
- Od: 22 paź 2013, 21:24
- Auto: mazda 6 / Benzyna 2.0 / 2004
noxes racja. może jakieś wskazówki co do używania takiej masy klejąco uszczelniającej ? należy odtłuścić powierzchnie? pewnie będę chciał też 'poprawić' już istniejące zalania tą masą powinienem jakoś usunąć tą starą masę czy walić na to?
Powinieneś oczyścić to co schodzi, tak żeby była przyczepność masy. Miejsca odsłonięte do gołego metalu lub skorodowane należy zabezpieczyć przed korozją. Po wyschnięciu nałożyć masę. Oczywiście przed farba i masą odtłuszczasz
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
planowo zabezpieczenie antykorozyjne w środku miał zapewnić 'przy okazji' noxudol 3100 z tym że kładzenie na niego tej masy to raczej nie jest dobry pomysł? co za tym idzie czym zabezpieczyć przed nałożeniem masy?
z grubsza:
1.oczyszczenie blachy oraz nieco starej masy
2.zabezpieczenie nr.1 na odsłonięte punkty
3.uszczelnienie masą + uzupełnienie ubytków starej
4.noxudol po całości.
z grubsza:
1.oczyszczenie blachy oraz nieco starej masy
2.zabezpieczenie nr.1 na odsłonięte punkty
3.uszczelnienie masą + uzupełnienie ubytków starej
4.noxudol po całości.