Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Jak wyglada sprawa z tymi podkladkami pod wtryski?tzn czy musza byc ori i jakie koszta mniej wiecej?
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bo_Lo napisał(a):Jak wyglada sprawa z tymi podkladkami pod wtryski?
Tutaj wszystko super opisane , nic tylko czytać
viewtopic.php?f=90&t=128225

-
MACIEK

- Od: 26 paź 2013, 10:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Koledzy mam takie małe pytanie do wtajemniczonych w tym temacie czy to coś będzie pasować do Mazdy 6 z 2006
http://allegro.pl/felgi-stalowe-16-5x11 ... 29359.html
jaki jest wogóle odpowiedni rozmiar felg stalowych w rozmiarze r16 chodzi mi szczególnie o oznaczenie et i szerokość bo wiem że moje orginalne felgi aluminiowe mają et 55 szerkość 7 " czy te mniejsze bedą ok
? posiadam opony zimowe 205/55
http://allegro.pl/felgi-stalowe-16-5x11 ... 29359.htmljaki jest wogóle odpowiedni rozmiar felg stalowych w rozmiarze r16 chodzi mi szczególnie o oznaczenie et i szerokość bo wiem że moje orginalne felgi aluminiowe mają et 55 szerkość 7 " czy te mniejsze bedą ok
Siwy

- Od: 1 mar 2013, 10:16
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR_CD 143km 2006r.
pete14 napisał(a):http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=125&t=38111&start=100
tył o ile pamiętam ten sam chyba
wielkie dzięki pete!!
tylko cena k@@%$#a mać >.<
-
Moderator GJ

- Od: 10 cze 2012, 17:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Na poczatek chcialbym sie przywitac!!! Jestem nowym uzytkownikiem mazdy 6. Poprzedni wlasciciel usunal dpf ,ale wstawiony byl emulator. Dzisiaj bylem zrobic re-map i przy okazji -calkiem gratisowo zoslal wylaczony dpf w ecu gdyz gostek ktory robil remap powiedzial, emulator ktory jest wstawiony blokuje mu remap
. Wiec zgodzilem sie na wylaczenie dpf-u. Problem w tym ,ze gostek powiedzial bym sobie sam odlaczyl emulator. Pomyslalem sobie :"pestka"
. Wiec emulator w komorze silnika odlaczony ale... I tu pojawiaja sie schody... Przy czujnikach temperatury dpf tez jest emulator. Kostki zostaly obciete i polutowane do emulatora. Kostki od strony czujnikow zostaly na swoim miejscu. Co z tym zrobic? Zostawic tak jak jest czy skladac to wszystko do kupy tak jak bylo fabrycznie? Tylko jak to poskladac jesli juz?
czy moglby ktos sie na ochotnika wczolgac pod madzie i cyknac pare fotek tych kostek???
sa tam 3 wiazki dwuzylowe. 1-sza:bialo-czerwony i niebieski kabelek.2-ga:czerwono-niebieski i czarny a 3-cia:bialy i chyba czerwony. Teraz chodzi mi o to ktora wiazka idzie do ktorego czujnika i ktory kabelek do ktorego przy kostkach od czujnikow. Bardzo was prosze o pomoc gdyz nie moge nigdzie znalezc schematow.
. Wiec zgodzilem sie na wylaczenie dpf-u. Problem w tym ,ze gostek powiedzial bym sobie sam odlaczyl emulator. Pomyslalem sobie :"pestka" czy moglby ktos sie na ochotnika wczolgac pod madzie i cyknac pare fotek tych kostek???
sa tam 3 wiazki dwuzylowe. 1-sza:bialo-czerwony i niebieski kabelek.2-ga:czerwono-niebieski i czarny a 3-cia:bialy i chyba czerwony. Teraz chodzi mi o to ktora wiazka idzie do ktorego czujnika i ktory kabelek do ktorego przy kostkach od czujnikow. Bardzo was prosze o pomoc gdyz nie moge nigdzie znalezc schematow.
Ostatnio edytowano 18 lis 2013, 03:50 przez kamil18101986, łącznie edytowano 1 raz
-
kamil18101986
za 600 są alusy na allegro, ale pewnie po włożeniu na maszynę wyjdzie skąd taka cena...
Swojego czasu kupiłem taniej komplet 4 felg aluminiowych w ASO Mazda, z tym że to były 18-stki
Ale nowe, oryginały Mazda 
Swojego czasu kupiłem taniej komplet 4 felg aluminiowych w ASO Mazda, z tym że to były 18-stki
zawsze możesz też poszukać ciekawych alu u typa co będzie ci wyważał.
Inna sprawa, w aukcji też powinno być napisane czy proste, czy po regeneracji itp itd. Jak się okażą krzywe pomimo opisu, zawsze masz prawo zwrotu towaru : 1. za niezgodność towaru z ofertą i tutaj wszystkie koszty pokrywa sprzedawca 2. bo po prostu masz takie prawo, ale pokrywasz koszty transportu.
ja również szukałbym jakichś alu. Gdyby nie to że mam już zimówki z dobrymi oponami, to też kupowałbym jakieś alu na zimę. (albo zakłądałbym na obecne, a na lato jakies jeszcze ciekawsze i większe brał
)
Inna sprawa, w aukcji też powinno być napisane czy proste, czy po regeneracji itp itd. Jak się okażą krzywe pomimo opisu, zawsze masz prawo zwrotu towaru : 1. za niezgodność towaru z ofertą i tutaj wszystkie koszty pokrywa sprzedawca 2. bo po prostu masz takie prawo, ale pokrywasz koszty transportu.
ja również szukałbym jakichś alu. Gdyby nie to że mam już zimówki z dobrymi oponami, to też kupowałbym jakieś alu na zimę. (albo zakłądałbym na obecne, a na lato jakies jeszcze ciekawsze i większe brał
-
Moderator GJ

siwy, zupełnie niedawno wklejałem ocb.
poczytaj sobie w odpowiednim temacie --> viewtopic.php?p=2425806#p2425806
poczytaj sobie w odpowiednim temacie --> viewtopic.php?p=2425806#p2425806
-
Moderator GJ

Da sie
Sam wyjmowalem do montazu swiateł do jazdy dziennej. Najpierw wyjmujesz te obwódki a potem delikatnie podwazasz srubokretem takie zatrzaski w tych zaslepkach. Jak dobrze sie przyjrzysz to zobaczysz o co chodzi. Ale powiem Ci ze ogolnie taki montaz prosty nie jest, szczegolnie w dieslu gdzie przeszkadza intercooler. I tak trzeba sie klasc pod auto i odkrecac nadkola od zderzaka i dopiero stamtad prowadzic kabelki itd.
Ps. Ja pierwsza zaslepke nie majac pojecia jak i nie chcac nic uszkodzic wyjmowalem dwie godziny a druga dwie minuty
Ps. Ja pierwsza zaslepke nie majac pojecia jak i nie chcac nic uszkodzic wyjmowalem dwie godziny a druga dwie minuty

Panowie szybkie pytanie Czy w przedliftowych filtrach paliwa (ON) jest orginalnie podgrzewacz paliwa ?

okazuje się że moja wersja posiada fabryczny podgrzewacz . Teraz trzeba sprawdzić czy działa . Dzięki za pomoc