Odboje amortyzatorow mcperson jak zamontować podkładkę?
Strona 1 z 1
Hey
Zakupilem zestaw odboii i dostalem z nimi podkladki metalowe. Metalowe podkladki sa po to by odboj nie zasysal oleju z amorka przy dobiciu. Mam problem z montazem podkladki powniewaz jest ona lejowata minimalnie. Zastanawaiam sie teraz ktora strona zamontowac
wypukleniem do odboju czy odwrotnie ? czy ogolnie nie ma znaczenia 
Kilka razy zmieniałem amory, ale jeszcze takich podkładek nie miałem i nigdy mi nie wyssało oleju z amora
Odbój ma jakieś dopasowanie do tej podkładki? Jak nie to chyba połóż ją na amorze tak, żeby była górka.
Jak masz springi obniżające to obetnij odboje o połowę.
Odbój ma jakieś dopasowanie do tej podkładki? Jak nie to chyba połóż ją na amorze tak, żeby była górka.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Wlasnie tez sie zastanawiam
na cholere mi ta podkladka ale w woreczku z podkladka byla karteczka z napisem. Podkladka odboju przeciw zasysaniu oleju przez odboj gdy go dobije do konca . Dziwne ... no ale jak ja nie mialem a zmienilem juz kilka szt to tez nie widzialem
na logike sadzilem ze na gore miedzy odboj a mocowanie gornie
no ok temat nie wazny moze jakis naprawde Inzynier od zawieszenia powie cos na ten temat:)
Dopisano 2 paź 2013, 21:20:
tyle ze nie pamietam po co juz:P
Dopisano 2 paź 2013, 21:20:
Wspominales cos o skroceniu odboju przy -40mmkamilspider napisał(a):Jak nie to chyba połóż ją na amorze tak, żeby była górka.
Bo jak nie skrócisz to auto cały czas lub często będzie siedzieć na odbojach i będzie mieć ograniczoną możliwość pracy.
Jak skrócisz o połowę to na pewno nie da rady dobić tak, żeby było słychać metal o metal 
U mnie były skrócone odboje o 2/3 i było ok
U mnie były skrócone odboje o 2/3 i było ok

Ja zamontowałem do Cronosa oslony i odboje od 626 GF. Dokladnie przod Monroe PK115 i tył PK006. Moze komus sie przyda, bo wsklepach nie moglem znalezc. Wydaje mi sie,ze sa mniejsze przechyly nadwozia,gdyz odboje sa troche wyzsze. Narazie dobrze smiga 
- Od: 21 gru 2009, 11:45
- Auto: Mazda 626 Cronos 2.5 V6 KL-DE
Wiem wiem. Chcialem to gdzies wkleic, bo po co zakladac nowy watek.
- Od: 21 gru 2009, 11:45
- Auto: Mazda 626 Cronos 2.5 V6 KL-DE
Strona 1 z 1