Mazda6 GY RF-5C '05 MZR-CD – BlueNight
Mandey napisał(a):Pan Tadeusz zrobił kilka fotek tego smoka, które poprosiłbym również tutaj wrzucić, ku przestrodze innym – olać te 15% ludzi
no to olewamy

poniżej prezentuję parę fotek tego co pozostało po podkładkach wtrysków.
1 i 2 cylinder praktycznie stracił całkowicie szczelność między wtryskami a głowicą.tam też doszło do utraty kompresji,przez co brak spalania nastąpił,a przy okazji ciśnienie sprężania,które uchodziło pod pokrywą zaworów wypchnęło uszczelnienia wtrysków w miejscu gdzie wkręcone są przewody paliwowe.
stąd dym pod maską kolory siwego,a z wydechu czarny.

a jak szanowna pacjenta się sprawuje?
tadziol napisał(a):a jak szanowna pacjenta się sprawuje?
Bardzo dobrze, hula aż miło

bieski napisał(a):Ciekawe czy wlasciciel szanownej pacjentki na msze dał ?Jak nie, to powinnien
Dał, dał. Jednak dach nie wystarczy. Przynajmniej nie miedziany
bieski napisał(a):Heh, śmiem twierdzić że ciężko było nie zauważyć że coś jest nie hallo.
No ja powiem, że ciężko... Przejechanie kilku kilometrów dopiero dawały oznaki, że coś nie gra. Wyszło to bardzo nagle... Kilkukrotnie w tygodniu sprawdzałem poziom oleju, zdejmowałem dolną osłonę silnika i żadnych wycieków. Również zero dymu skądkolwiek, spadków mocy, większego spalania itp. Wszystko grało. Wszystko stało się z dnia na dzień... Bo pewnie każdy teraz myśli, że jeździłem z tym setki kilometrów
Co do smoka to się przyznaję bez bicia, że pamiętałem o sprawdzeniu tego, ale niestety to zaniedbałem
bieski napisał(a):Ma chłopina dużo szczęścia
Tak, to zdecydowanie. A oprócz szczęścia dobrego mechanika w pobliżu

Masz szczęście jak nie wiem co, ja miałem troche mniej szczęścia fakt faktem smoka wyczyściłem ale za to mi się panewki obróciły 
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
jest może jakiś zalecany termin (w przejechanych km
) czyszczenia smoka i wymiany podkładek
nigdzie się nie dokopałem tej informacji, ale fotorelację czyszczenia smoka znalazłem
dodatkowo znalazłem, że po 150tkm smok praktycznie się nie nadaje do niczego. O podkładkach doczytałem, że przy ruszaniu wtrysków trzeba je wymienić. A jeśli wtryski nie były ruszane 

rafalmazda6 napisał(a):jest może jakiś zalecany termin (w przejechanych km ) czyszczenia smoka i wymiany podkładek
Wymiana podkładek max do 200 tyś km bo pewnie masz oryginały,a czyszczenie smoka (przegląd) co trzecia wymiana oleju,tak wyczytałem na forum.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
dzięki kolego
w takim razie podkładki jeszcze zostawię, choć z moimi mechanikami pogadam na ten temat, a smok wiosną wraz ze zmianą oleju przechodzi czyszczenie 
Mi mechanik mówił ze co 90-100tys. km się smoka czyści
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
w takim razie pogadam z moimi zaprzyjaźnionymi mechanikami i zobaczymy co oni powiedzą
wymianę oleju mam jakoś luty/marzec więc na początku przyszłego roku ich pomęczę
i oczywiście dam znać co mi powiedzą 

Celin napisał(a):d Jaksy usłyszałem, że czyszczenie dopiero jak zaczyna dymić spod korka wlewu.
potwierdzam, mi mówił to samo
Dzięki wujek116 nareszcie się doczekałem
Zamontowane, sprawdzone i w pełni zadowolony

Zamontowane, sprawdzone i w pełni zadowolony

Tak więc w końcu coś zrobiłem w swojej Madzi. Zarażony zostałem LEDowymi obrysówkami, więc pomyślałem, czemu nie. I tak oto za sprawą fotorelacji kolegi szymonpsp zamontowałem sobie tylne światła dzienne
pomyślałem, że połączenie podświetlanych obrysówek z postojówkami US mogą nieco cienko wyglądać i to przeważyło na decyzji podłączenia ich pod przednie dzienne
Myślę, ze to dobre rozwiązanie szczególnie na zimę, gdzie jeździ się na dziennych, a wszędzie szaro. Auto również dobrze widoczne pod mostami, czy na parkingach podziemnych, a wygląda wg mnie całkiem przyjemnie 
Ponadto po zamontowaniu XcarLink'a zaczęła mnie nieco denerwować ciemność jaka panuje w schowku, więc rzuciłem na niego nieco światła
podłączone przez wyłącznik krańcowy, także, gdy zamknięty, LEDy odpoczywają 
Ponadto po zamontowaniu XcarLink'a zaczęła mnie nieco denerwować ciemność jaka panuje w schowku, więc rzuciłem na niego nieco światła
światełka wyglądają elegancko
ciekawe tylko co na to przepisy 

Witam,przymierzałem się dzisiaj w swojej M6 do zrobienia oświetlenia powitalnego i zatrzymałęm się na etapie wyciągnięcia lampki z podsufitki żeby pociągnąć zasilanie.Czy mógł byś mi podpowiedzieć jak ją wyciągnąć tak żeby nie narobić śladów na lampce że coś tam grzebałem?
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)