lukard napisał(a):Proszę nie cwaniakować,
lukard napisał(a):Panie – wez Pan znow nie cwaniakuj
Ale się ubawiłem,w oficjalnym piśmie

A temu z prawej napisali;
"panie nie cwaniakuj ,ten z lewego zjeżdżał do ogródka"

www.mazdaspeed.pl
lukard napisał(a):Proszę nie cwaniakować,
lukard napisał(a):Panie – wez Pan znow nie cwaniakuj
pdrog napisał(a):BTW...wczoraj dostałem niespodziewajkę od straży gminnej w człuchowie... ...jak jechałem do Koszalina to mnie namierzyli w Wierzchowie Dworzec...na oddaleniu 62 na 50...że im się chce 60peelenów i 2pkt...a już białą tablicę macałem...
loockas napisał(a):pdrog napisał(a):BTW...wczoraj dostałem niespodziewajkę od straży gminnej w człuchowie... ...jak jechałem do Koszalina to mnie namierzyli w Wierzchowie Dworzec...na oddaleniu 62 na 50...że im się chce 60peelenów i 2pkt...a już białą tablicę macałem...
Wyślij im pisemko takie jak ja. W dziale moto masz wzór. Nawet się nie odezwali do mnie więcej
loockas napisał(a):Poczytaj o postępowaniach przeciwko SM w tych rejonach. Ja osobiście mam wątpliwości co do wiarygodności tych pomiarów. Nie miałem zamiaru płacić za zdjęcie robione od tyłu, z innym autem w tle i z brakiem homologacji na radar.
loockas napisał(a):Pominę kwestie umiejscowienia radarów i sugerowaniu nieprzyjmowania punktów i zapłacenia większej kwoty.
loockas napisał(a): Poprosiłem o legalizację i wskazałem siebie i żonę jako osoby które prowadziły w tym dniu auto. Wszystko zgodnie z prawem i ze stanem faktycznym.
loockas napisał(a): No ale Twoja wola. Takich jak ja trafi się kilku. Takich jak ty jest setki. Tak więc mają i tak pełne kieszenie. Dla mnie to jest chore i powinno się to szybko ukrócić. A niestety to się nie skończy, póki kierowcy będą dawać się dymać.
pdrog napisał(a):miałem...ale że im się chce? dla 60zł?..
pdrog napisał(a):nie stawiaj się w roli strażnika teksasu...czy też jednego sprawiedliwego...
loockas napisał(a):Tak jak napisałem – Twoja wola. Szanuję to. Nie rozumiem natomiast w tym momencie Twojego zdziwienia tym faktem:pdrog napisał(a):miałem...ale że im się chce? dla 60zł?..
loockas napisał(a):Ja się po prostu nie daje naciągnąć. Ale nazywaj to jak Ci wygodniej![]()
loockas napisał(a):Jestem zdania, że porządku na drogach powinna pilnować drogówka. Wzięła się za to SM/SG pod fałszywą przykrywką poprawy bezpieczeństwa. Sam wiesz gdzie Ci zrobiło to zdjęcie i powiedz co to ma wspólnego z poprawą bezpieczeństwa. Na dodatek brak oznaczeń i pochowane radary w krzakach.
pdrog napisał(a):ale powiem Ci szczerze, że jak jadę trasą na Koszalin to mocno pilnuję buta...i jadę ostrożniej, wiem że inni znajomi pokonujący tę trasę też jeżdżą ostrożniej..
Ven napisał(a):nie wazne czy miales 100 km/h na 50 bo prawo chyba jest po naszej stronie
Ven napisał(a): ja sie nie migam od odpowiedzialnosci karnej... lecz niech to bedzie zrobione zgodnie z konstytucja i prawem... bo podobno polska jest państwem prawa... Skoro zawiniłem oczywiscie zapłace, ale Państwu... a nie np. komendantowi Strazy Gminnej w Człuchowie
miro62 napisał(a):Wielu z Nas powinno się cieszyć że przeglądy w tym kraju są tak łagodne i przekupni diagności, bo w innym cywilizowanym kraju wiele aut musiałoby zostać przywrócone do fabrycznego stanu albo na szrot
loockas napisał(a):Ja to bym się ucieszył gdyby faktycznie tak było. To co jeździ czasami po naszych drogach, to jakiś kiepski żart.
miro62 napisał(a):Wszystkie wpływy z mandatów trafiają do jednego worka (czyt. Skarbu Państwa)
miro62 napisał(a):Nie wiem czy coś nie takale u mnie link nie działa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości