Zablokowana tylna klapa
Strona 1 z 1
Niekoniecznie mógł uszkodzić się zamek. Ja to samo miałem u siebie działa i nagle nie działa, nie mogłem otworzyć klapy. Odpiąć fotele wejść od środka jak już jesteś w bagażniku śrubokręcik z cienką końcówką podważasz zaślepkę okrągłą na wysokości zamka i masz cięgno od zamka do siłownika przesuwasz je chyba prawo i cieszysz się naprawionym zamkiem u mnie akurat cięgno staneło w martwym punkcie i po naciśnięciu z pilota nie odciągało prysłem wódką i poruszałem kilka razy i bagażnik działa do dziś bez zarzutu. Jak się postarasz to nie trzeba ściągać plastików tylko jedną zaślepkę. Ja mam kombi ale chyba zasada działania zamka jest ta sama 
... ma być ogień na każdym biegu...
Mialem podobny problem. U mnie nie wracala klamka do pozycji wyjsciowej(zacinal sie mechanizm zamka-zasniedziala sprezyna ). Wystarczylo ze popchnalem ja na miejsce, zamknalem samochod i otworzylem ponownie i wszystko wracalo do normy do nastepnego zacieca. Wystarczylo popsiukac WD 40 i problem zniknal.
- Od: 6 maja 2012, 17:46
- Auto: mazda 6 sport 2.5
rok produkcji 2010
manualna skrzynia biegów, wersja angielska.
Strona 1 z 1