Wymiana filtra kabinowego (323F BA)
mikissj napisał(a):mam pytanko gdzie jest filtr kabinowy 323c 1.3za schowkiem
tak, bo gdzieżby indziej mógłby być
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
leonbubu napisał(a):A tak wygląda u mnie montaż filtra kabinowego....
sorry za OT, ale chyba nie można tak krzywdzić auta...
montaż pokrywa się z awatarem
Dopisano 27 wrz 2012, 23:01:
A czy ten filtr się wkłada normalnie , nie jest on przykręcany? bo mam tak samo czarny plastik miedzy wiatrakiem a nagrzewnicą i nie ma w tym miejscu filtra a chciałbym zamontować.
farciarz napisał(a):BLACK666PL napisał(a):Witam, czytam i czytam i dalej nie wiem jaka wersja ma filtr a jaka niena to nie ma chyba reguły ale wiem jedno posiadam 2 mazdy 323f v6 po lifcie,bez klimy i żadna nie ma takiego filtra, to są zdjęcia tak to wygląda u mnie, jakoś nie znalazłem zdjęć jak samemu zrobić taki filtr i nie chodzi mi o filtr z rajstopy
dodam ze rozkręciłem wszystko i filtra nie ma na pewno
![]()
i w taki układzie nawiewu na pewno nie ma filtra
mam nadziej ze te zdjęcia komuś pomogą
Masz filtr napewno bo ja mam taką samą wersję filterka!! Filtr który poszukujesz wchodzi pomiędzy czarnę obudowę filtra a nagrzewnicę i wygląda tak :
I kupisz go śmialo tutaj
http://sklep.intercars.com.pl/
A czy ten filtr się wkłada normalnie , nie jest on przykręcany? bo mam tak samo czarny plastik miedzy wiatrakiem a nagrzewnicą i nie ma w tym miejscu filtra a chciałbym zamontować.

-
marcinnMX-6
musisz dopasować do tego plastiku, nic się nie przykręca, jak dobrze wsuniesz to nic się nie będzie ruszać ani nie wypadnie przy montażu 
Dopisano 1 paź 2012, 21:33:
musisz dopasować do tego plastiku, nic się nie przykręca, jak dobrze wsuniesz to nic się nie będzie ruszać ani nie wypadnie przy montażu
Dopisano 1 paź 2012, 21:33:
Witam ponownie
Może byl juz ten temat omawiany na forum ale niestety nie moge go znaleźć. Moj problem polega na tym że po każdym umyciu deski rozdzielczej gdy pojeżdżę trochę z włączonym nawiewem na przednią szybę to na desce pojawia się spora ilośc kurzu. Wymieniłem filtr powietrza ale to tez nie pomaga. Nie jeżdżę po żadnym pyle i piachu zresztą w zimie o to trudno
. Jak myślicie co może być za przyczyna? czy gdzieś znajduje sie jeszcze jakis filtr ? kiedyś słyszałem coś o filtrze kabinowym ale to chyba dotyczy tylko aut z klimą a moje jej nie ma
I moje kolejne pytanie brzmi : jak usuwacie te czarne kropki z lakieru ( jakaś smoła czy coś podobnego z asfaltu) tak żeby nie uszkodzić lakieru, czytałem coś o maśle ale nie wiem czy ktos sobie żartował czy mówił poważnie:)
z góry dziękuje za odpowiedzi i rady
Może byl juz ten temat omawiany na forum ale niestety nie moge go znaleźć. Moj problem polega na tym że po każdym umyciu deski rozdzielczej gdy pojeżdżę trochę z włączonym nawiewem na przednią szybę to na desce pojawia się spora ilośc kurzu. Wymieniłem filtr powietrza ale to tez nie pomaga. Nie jeżdżę po żadnym pyle i piachu zresztą w zimie o to trudno
I moje kolejne pytanie brzmi : jak usuwacie te czarne kropki z lakieru ( jakaś smoła czy coś podobnego z asfaltu) tak żeby nie uszkodzić lakieru, czytałem coś o maśle ale nie wiem czy ktos sobie żartował czy mówił poważnie:)
z góry dziękuje za odpowiedzi i rady
- Od: 22 lut 2013, 12:19
- Auto: Mazda 323F 1.5 1997
Niektóre modele nie miały klimy a miał filtr kabinowy,zobacz pod schowkiem.
Do usuwania smoły dobry jest
http://allegro.pl/decabit-usuwa-smole-i ... 02642.html używam polecam.
Do usuwania smoły dobry jest

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
kamilex5284 napisał(a):Jak myślicie co może być za przyczyna? czy gdzieś znajduje sie jeszcze jakis filtr ? kiedyś słyszałem coś o filtrze kabinowym ale to chyba dotyczy tylko aut z klimą a moje jej nie ma
Beny napisał(a):Niektóre modele nie miały klimy a miał filtr kabinowy,zobacz pod schowkiem.
a jak sie okaże że go niemasz to zdejmujesz tą czarną tubę

idziesz zajumać rajstory dziewczynie, żonie, siostrze czy sąsiadce
sprawdzone działa
- Od: 8 lis 2010, 10:37
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 '96r
źle włożyłem nowy filtr... włożyłem 1 do środka i 1 z lewej. jest jakiś sposób żeby to wyjąć? bo mocno trzyma i nie da rady wyjąć siłą
-
jan111
A ja znalazłem coś takiego i ten filtr powinien pasować do tej czarnej tuby. Wymiary się zgadzaja. Co o tym myślicie – bedzie pasował?
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... ID=EBAY-DE
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... ID=EBAY-DE
Witam !
Chciałbym się dowiedzieć czy w mojej maździe 323p BA 98 (wer. bez obrotomierza) znajduje się filtr kabinowy ? Dzisiaj zdjąłem schowek oraz element potrzebny by zamontować filtr lecz ogladając zdjęcia z wymiany filtru innych użytkowników znajduje sie otwór by zamontować filtr u mnie takiego nie ma.
Chciałbym się dowiedzieć czy w mojej maździe 323p BA 98 (wer. bez obrotomierza) znajduje się filtr kabinowy ? Dzisiaj zdjąłem schowek oraz element potrzebny by zamontować filtr lecz ogladając zdjęcia z wymiany filtru innych użytkowników znajduje sie otwór by zamontować filtr u mnie takiego nie ma.
Ostatnio edytowano 4 paź 2013, 13:03 przez wojtek323p, łącznie edytowano 1 raz
-
wojtek323p
Piszę, bo jestem w szoku. Mam nadzieję, że nie znajdzie się wielu tak łatwowiernych jak ja.
3 lata temu, gdy kupowałem ukochaną Mazdę, pierwsza wizyta w sklepie to były wszystkie filtry, olej i komplet rozrządu. Bardzo dbałem o auto od początku i odwdzięcza mi się niezawodnością.
Pytałem gościa o filtr kabinowy(to bardziej chodzi o zdrowie pasażerów, które jest równie ważne o ile nie ważniejsze!) i odpowiedział, że na 100% nie ma. Nie dowierzałem, więc zapytałem go jeszcze ze dwa razy mówiąc, że wydaje mi się, że widziałem miejsce jakby na mocowanie filtra, ale gość był tak przekonany i wyglądał na takiego, który w branży przepracował z 40 lat, że w końcu odpuściłem. Podczas dokładnego odkurzania po tej zimie schyliłem się i rozkręciłem podejrzane miejsce. Ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyły z niego filtry kabinowe. I to nie jeden, lecz trzy, z domieszką brudu, kurzu i liści! Na szczęście nie były AŻ tak brudne, więc może nie umrę, ale jestem wkurzony i czym prędzej zamawiam nowe filtry.
Najśmieszniejsze w całej sprawie jest to, że przytrafiło się to mi- człowiekowi, który jest przeczulony na punkcie zmiany filtrów, olejów, odkażania układu wentylacyjnego itp rzeczy eksploatacyjnych, które ludzie zazwyczaj mają w d*;) Dla potomnych zostawiam numer filtra: 21-MA-MA6
Numery zamienników:
Producent Numer
AMC Filter MC-5106
BLUE PRINT ADM52506
BLUE PRINT ADM52514
BOSCH 1987432162
HERTH+BUSS JAKOPARTS J1343000
JAPANPARTS FAA-MA6
JAPKO 21MA6
MAPCO 65543
MAZDA BC5D-61-J6X
NIPPARTS J1343000
JPN 40F3000-JPN
3 lata temu, gdy kupowałem ukochaną Mazdę, pierwsza wizyta w sklepie to były wszystkie filtry, olej i komplet rozrządu. Bardzo dbałem o auto od początku i odwdzięcza mi się niezawodnością.
Pytałem gościa o filtr kabinowy(to bardziej chodzi o zdrowie pasażerów, które jest równie ważne o ile nie ważniejsze!) i odpowiedział, że na 100% nie ma. Nie dowierzałem, więc zapytałem go jeszcze ze dwa razy mówiąc, że wydaje mi się, że widziałem miejsce jakby na mocowanie filtra, ale gość był tak przekonany i wyglądał na takiego, który w branży przepracował z 40 lat, że w końcu odpuściłem. Podczas dokładnego odkurzania po tej zimie schyliłem się i rozkręciłem podejrzane miejsce. Ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyły z niego filtry kabinowe. I to nie jeden, lecz trzy, z domieszką brudu, kurzu i liści! Na szczęście nie były AŻ tak brudne, więc może nie umrę, ale jestem wkurzony i czym prędzej zamawiam nowe filtry.
Najśmieszniejsze w całej sprawie jest to, że przytrafiło się to mi- człowiekowi, który jest przeczulony na punkcie zmiany filtrów, olejów, odkażania układu wentylacyjnego itp rzeczy eksploatacyjnych, które ludzie zazwyczaj mają w d*;) Dla potomnych zostawiam numer filtra: 21-MA-MA6
Numery zamienników:
Producent Numer
AMC Filter MC-5106
BLUE PRINT ADM52506
BLUE PRINT ADM52514
BOSCH 1987432162
HERTH+BUSS JAKOPARTS J1343000
JAPANPARTS FAA-MA6
JAPKO 21MA6
MAPCO 65543
MAZDA BC5D-61-J6X
NIPPARTS J1343000
JPN 40F3000-JPN
realgs – dołączyłem twój temat do istniejącej dyskusji.
Proszę na przyszłość korzystać z wyszukiwarki.
PS. i uzupełnij profil o lokalizację.
Proszę na przyszłość korzystać z wyszukiwarki.
PS. i uzupełnij profil o lokalizację.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Takie małe pytanko: czy ktoś z Waz wie, gdzie można kupić filtr kabinowy ale węglowy?
Na allegro występują ale tylko jedynie zwykłe wkłady a jak "efkę" kupiłem to był tam właśnie węglowy zamontowany więc takowe muszą występować.
Jak do tej pory nie udało mi się namierzyć źródła wkładów filtracyjnych węglowych – może ktoś pomoże?
Na allegro występują ale tylko jedynie zwykłe wkłady a jak "efkę" kupiłem to był tam właśnie węglowy zamontowany więc takowe muszą występować.
Jak do tej pory nie udało mi się namierzyć źródła wkładów filtracyjnych węglowych – może ktoś pomoże?
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84