Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Ledy mam w bagażniku i wymienione żarówki wewnątrz, ale to wszystko sam robiłem.
Rozkręcę dzisiaj plastiki pod kierownicą, żeby się dostać do tego kabelka, to zobaczę gdzie znika z drugiej strony.
A ten niebieski kabel przy kierownicy, jakiś pomysł co to może być?
Rozkręcę dzisiaj plastiki pod kierownicą, żeby się dostać do tego kabelka, to zobaczę gdzie znika z drugiej strony.
-
Zdzirson
Idzie zima więc szybkie pytanie... podgrzewanie fotela kierowcy w jakiem temperaturze powinno się załączyć? pasażera grzeje normalnie kierowcy w ogóle , a ztego co wyczytałem to jest jakiś czujnik-termostat który załącza w odpowiedniej temp. czyli jakiej? Dzięki pozdrawiam 

- Od: 15 sie 2013, 08:23
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 2003
Witam,
Ponawiam pytanie o demontaż żarówki w 3 stopie. Czy ktoś wie w jaki sposób można ją wyciągnąć. Ona siedzie w białej plastikowej oprawce widać, że na jakiś zatrzaskach. Nie chce jej wyrwać, wiecie w jaki sposób mogę ją wyciągnąć?
Co do żarówek w podświetleniu od pokrętła klimy to nie ma jednoznacznej odpowiedzi jakie tam pasują. Ludzie piszą o różnych mocach, ja bym chciał takie jakie są seryjnie montowane, żeby światło było takie same jak w innych..
Dodatkowo, ta sama kwestia co wyżej jeśli chodzi o żarówkę do schowka. Każdy ma inną, potrzebuję oznaczenia do seryjnej. Co by instalacja wytrzymała ;p nie znam się na tym, nie potrzebuje mocniejszej żeby potem coś się działo.
Ponawiam pytanie o demontaż żarówki w 3 stopie. Czy ktoś wie w jaki sposób można ją wyciągnąć. Ona siedzie w białej plastikowej oprawce widać, że na jakiś zatrzaskach. Nie chce jej wyrwać, wiecie w jaki sposób mogę ją wyciągnąć?
Co do żarówek w podświetleniu od pokrętła klimy to nie ma jednoznacznej odpowiedzi jakie tam pasują. Ludzie piszą o różnych mocach, ja bym chciał takie jakie są seryjnie montowane, żeby światło było takie same jak w innych..
Dodatkowo, ta sama kwestia co wyżej jeśli chodzi o żarówkę do schowka. Każdy ma inną, potrzebuję oznaczenia do seryjnej. Co by instalacja wytrzymała ;p nie znam się na tym, nie potrzebuje mocniejszej żeby potem coś się działo.
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz

- Od: 3 maja 2012, 18:46
- Auto: Mazda 6 GG 2003 1.8
Pogo napisał(a):Witam,
Coś takiego znalazłem, jedno jest do sedana, drugie do hatchback'a:
http://zapisz.net/images/295_sshot_99.png
http://zapisz.net/images/168_sshot_101.png
-
Zdzirson
Pogo napisał(a):Dodatkowo, ta sama kwestia co wyżej jeśli chodzi o żarówkę do schowka. Każdy ma inną, potrzebuję oznaczenia do seryjnej.
– schowek pasażera T10 1,7W 12V Φ10mm dł. całk. 24mm włókien: 1 całoszklana (nie W5W) – informacja pewna i sprawdzona! Przynajmniej w polifcie, ale wątpię żeby tutaj dokonywane były jakiekolwiek zmiany.
Polecam wątek viewtopic.php?p=672628#p672628

- Od: 5 mar 2013, 21:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Pogo napisał(a):Co do żarówek w podświetleniu od pokrętła klimy to nie ma jednoznacznej odpowiedzi jakie tam pasują
mi sie wydaje, że odpowiedzi były w odpowiednim wątku...
gdzieś fotorelacja jest z wymiany.
mi też jedna padła i chyba na ledy przejdę.
sprawa jest tego typu że muszą być dwie słabsze i dwie mocniejsze żeby efekt był jednolity.
ponieważ 2 żarówki są dalej a dwie bliżej od pokręteł.
mi też jedna padła i chyba na ledy przejdę.
sprawa jest tego typu że muszą być dwie słabsze i dwie mocniejsze żeby efekt był jednolity.
ponieważ 2 żarówki są dalej a dwie bliżej od pokręteł.

- Od: 14 paź 2009, 16:18
- Auto: 6 GY RF5C
E46 Compact N47D20
były:
323F Z5'98
626GW RF2A '02
6GH R2AA
Zdzirson napisał(a):Ledy mam w bagażniku i wymienione żarówki wewnątrz, ale to wszystko sam robiłem.
Mowiac o ledach mialem na mysli swiatla do jazdy dziennej. Te o ktorych Ty mowisz nie maja zadnego znaczenia z tym kabelkiem. Z tego co widze to niebieski kabel jest oryginalnie zamontowany do kostki. Po prostu czerwony jest tylko do niego przyczepiony tasma.

KrzychuM6 napisał(a):Zdzirson napisał(a):Ledy mam w bagażniku i wymienione żarówki wewnątrz, ale to wszystko sam robiłem.
Mowiac o ledach mialem na mysli swiatla do jazdy dziennej. Te o ktorych Ty mowisz nie maja zadnego znaczenia z tym kabelkiem. Z tego co widze to niebieski kabel jest oryginalnie zamontowany do kostki. Po prostu czerwony jest tylko do niego przyczepiony tasma.
Dokładnie tak jak piszesz. Dzisiaj jeszcze raz zajrzałem dokładnie pod kierownicę i wychodzi na to, że to 'coś' od instalacji gazowej.
-
Zdzirson
Ja w tylnym stopie wywaliłem żarówkę i wkleiłem pasek ledowy. Ładnie to wygląda. Tylna lampa trzeciego stopu przykręcona jest na dwóch śrubkach na klucz 10, a potem się należy przyjrzeć dokładnie plastikowi i wyciągniemy całość bez uszkodzeń.
2 krótkie pytania:
Co ile wymiana paska klinowego i jakiej firmy jest oryginał?
Jakiej firmy najlepsze uszczelki pod pokrywę zaworów?
Co ile wymiana paska klinowego i jakiej firmy jest oryginał?
Jakiej firmy najlepsze uszczelki pod pokrywę zaworów?

- Od: 1 cze 2013, 08:37
- Auto: Mazda 6 Kombi, 2.0i, 141KM, 2004r
mam problem. po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu przy zapaleniu świateł palą się światła stopu i nie działa tempomat. a jak naciskam pedał hamulca to zapalają się światła pozycyjne czy ktoś miał podobny problem.
-
moses82
Szybkie pytanie.
Nie działa mi zegarek. Tzn po naciśnięciu na clock nie dzieje się kompletnie nic, nie słychać nawet charakterystycznego beeb, które towarzyszy wszystkim innym funkcjom na desce rozdzielczej. Wyświetlacz (klima, radio, komputer) wszystko działa jak należy tylko martwy jest ten nieszczęsny zegar. Bezpieczniki sprawdzone. Jakieś pomysły, bo nie znalazłem tu nic o takiej usterce?
Nie działa mi zegarek. Tzn po naciśnięciu na clock nie dzieje się kompletnie nic, nie słychać nawet charakterystycznego beeb, które towarzyszy wszystkim innym funkcjom na desce rozdzielczej. Wyświetlacz (klima, radio, komputer) wszystko działa jak należy tylko martwy jest ten nieszczęsny zegar. Bezpieczniki sprawdzone. Jakieś pomysły, bo nie znalazłem tu nic o takiej usterce?

- Od: 19 wrz 2013, 19:39
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD 121KM 2003r.