Nasze rekordy :)
M6- 200km/h na liczniku na A4,jeszcze by szedł do przodu ale to i tak już duża prędkość,jeżdżę trochę po niemieckich autostradach i podziwiam "odwage" albo "głupote" niektórych kierowców z jakimi prędkościami jeżdżą
david201 napisał(a):M6- 200km/h na liczniku na A4,jeszcze by szedł do przodu
Ten tekst to już klasyka... Z reguły niby czuć, ale wciskasz gaz a tu się okazuje że jednak już nie pójdzie więcej
Bez przesady, 143 KM (plus gifty z fabryki) da radę rozpędzić 6tke trochę więcej niż 200 licznikowe, ale jest coś takiego że da się szybko pojechać na nie pełnym otwarciu, a po dociśnięciu nie ma oczekiwanego efektu 
Stała pod ścianą prężąc kakao
Ten tekst to już klasyka... Z reguły niby czuć, ale wciskasz gaz a tu się okazuje że jednak już nie pójdzie więcej
Krzemol1994 próbowałeś jechać ponad 200? i nie poszedł? mi się wydaje że jeszcze by troche dał rade więcej!
Krzemol1994 próbowałeś jechać ponad 200? i nie poszedł? mi się wydaje że jeszcze by troche dał rade więcej!
Gib napisał(a):143 KM (plus gifty z fabryki)
O giftach w poliftach możesz zapomnieć
Mnie się kombiakiem nigdy 200 nie udało przekroczyć. Nawet na autostradach niemieckich, a mam z giftami 152KM.
Gib napisał(a):da się szybko pojechać na nie pełnym otwarciu, a po dociśnięciu nie ma oczekiwanego efektu
Dokładnie tak.
Moja Madzia na A-2 dała radę do 205 licznik 203 navi przy ok 5,500 obrotów nie wiem czy by jeszcze coś poszło odcinka przy 5,814 ob/min 
-
miro62
miro62 napisał(a):Moja Madzia na A-2 dała radę do 205 licznik 203 navi przy ok 5,500 obrotów nie wiem czy by jeszcze coś poszło odcinka przy 5,814 ob/min
Ale to na 4 biegu?
Masz zadziwiająco dokładny licznik jak na ten zakres prędkości.
Grzybie czy w twoim Kangoo 1.9 D też jest licznik wyskalowany do 250?
Stała pod ścianą prężąc kakao
W Reniach z tamtego okresu zdarzają się obrotomierze w dieslach wyskalowane do 7000rpm – to dopiero zabawnie wygląda 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
david201 napisał(a):Krzemol1994 próbowałeś jechać ponad 200? i nie poszedł? mi się wydaje że jeszcze by troche dał rade więcej!
Nie piłem tu konkretnie do Ciebie, ale już przewijały się tu w temacie "220 i dalej by szedł", stad traktowanie przeze mnie tego tekstu z przymrużeniem oka
Gib napisał(a):Masz zadziwiająco dokładny licznik jak na ten zakres prędkości.
Napisałem co wskazywało
-
miro62
matthies napisał(a):mi budzik zawyża (względem GPS oczywiście) o 6 km/h, bez względu czy jadę 20 czy 140
Podobnie u mnie, 6-7 km przy sugerowanych przez producenta kołach.
..::Born To Rise Hell::..
Gib napisał(a):Grzybie czy w twoim Kangoo 1.9 D też jest licznik wyskalowany do 250?
W moim Clio o pojemności 1149 cm sześc. również jest wyskalowany do 250 km/h
A Ford ma przekłamanie stałe wynoszące ~8% – czyli im wolniej jadę, tym bliżej prawdy pokazuje