Telefony komórkowe

Nasze hobby i zainteresowania, sprawy niemotoryzacyjne.

Postprzez Leszek » 15 lip 2013, 13:13

aneta.f napisał(a):Czy jest możliwość, że z automatu dadzą mi nowy aparat??

Bardzo wątpię, raczej wymienią wyświetlacz tylko..
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez aneta.f » 15 lip 2013, 22:06

Leszek dzięki za odpowiedź. Gdybym miała trzy martwe pixele z automatu dająmi nowy tel. A tak męczę się z tym jednym.
Mimo, że jestem zwolenniczką samsunga mogę polecić Nokie lumie 520
(z martwym pixelem). Wku*wia mnie troszkę ten windows mobile ale tel mam dopiero trzy dni więc może się przyzwyczaję :)
Aparat jak na 5mpix jest zaskakująco dobry. Jak dla mnie troszkę za duży (a chciałam samsunga note II!)
Forumowicz

Od: 11 paź 2012, 11:30
Auto: Citroen C5 2.0 16V

Postprzez Leszek » 15 lip 2013, 23:02

aneta.f napisał(a):Wku*wia mnie troszkę ten windows mobile ale tel mam dopiero trzy dni więc może się przyzwyczaję

Nie chciałbym gasić Twojego entuzjazmu ale ten system to totalna porażka. Korzystałaś już z bluetootha? Działa?
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez nemi » 16 lip 2013, 07:51

Leszek napisał(a):Korzystałaś już z bluetootha? Działa?

Pewnie, że działa. Z całym światem oprócz innych telefonów bez Windowsa <lol>.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Leszek » 16 lip 2013, 10:37

nemi napisał(a):Z całym światem oprócz innych telefonów bez Windowsa

Czyli to nie tylko moje wrażenie, że konkretnie coś spieprzyli? <co?>
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez brii » 16 lip 2013, 10:40

Nic nie sknocili – BT nigdy nie działał poprawnie w implementacjach MS (od lat '90)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez Bo_Lo » 16 lip 2013, 10:42

Leszek napisał(a):
nemi napisał(a):Z całym światem oprócz innych telefonów bez Windowsa

Czyli to nie tylko moje wrażenie, że konkretnie coś spieprzyli? <co?>

Karola kupiła htc z windą i powiem że super tel i fajny system. Na pewno szybszy od androida -aplikacji mniej,ale jak juz to są porządne a nie jak przy andro 7/10 to syf.gco do bluetooth to juz to poprawili i dziać normalnie.

Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez aneta.f » 16 lip 2013, 10:58

Leszek napisał(a):
aneta.f napisał(a):Wku*wia mnie troszkę ten windows mobile ale tel mam dopiero trzy dni więc może się przyzwyczaję

Nie chciałbym gasić Twojego entuzjazmu ale ten system to totalna porażka. Korzystałaś już z bluetootha? Działa?

Hmm nie korzystałam i pewnie nigdy nie skorzystam. Telefon służy mi do dzwonienia, pisania sms-ów, łączenia się z fb i do grania w kulki :P
Moja połowica jest totalnie przeciwna WP. Miał kiedyś HTC z tym oprogramowaniem. Na początku wszystko super a potem porażka.
Spoko za rok będzie nowy telefon ;) Pewnie wrócę do Samsunga

PS
Poproszę S żeby mi posprawdzał co mi działa a co nie ;)
Forumowicz

Od: 11 paź 2012, 11:30
Auto: Citroen C5 2.0 16V

Postprzez Leszek » 16 lip 2013, 11:20

Pytam, bo natknąłem sie kilka razy na WM w Nokii i nigdy nie spotkałem sprawnego bluetootha. Osobiście nie kupiłbym tego, bo mi się nie podobają kafelki. Skoro okazuje się, że system ma tak poważną wadę jak brak kompatybilności z innymi systemami to boję sie co jeszcze tam może być nie tak.

Nasuwa mi się oczywiste pytanie. Jak można wypuścić do sprzedaży sprzęt, który nie działa? Bluetooth wydaje się być jedną z podstawowych opcji do przesyłu danych – póki co. Nie wspominając o tym, że każda reklama telefonu w swoim opisie zachwala: "Posiadam Bluetooth". :D
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez bieski » 16 lip 2013, 11:31

Leszek napisał(a):Jak można wypuścić do sprzedaży sprzęt, który nie działa?

W Iphonie tez nie dziala bluetooth, i miliony ludzi ma to w <dupa>

BTW, do czego ten bluetooth?
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez Leszek » 16 lip 2013, 11:42

bieski napisał(a):BTW, do czego ten bluetooth?

Przesył zdjęć, muzyki. Z telefonu na telefon ofc.

Mi do niczego ale ludzie korzystają. Młodzi ludzie.
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez Xenocyd » 16 lip 2013, 11:52

Leszek napisał(a):Przesył zdjęć, muzyki. Z telefonu na telefon ofc.

Kilka razy podjąłem próbę przesłania z telefonu do telefonu kilku mp3 przy użyciu BT – szybciej jest jednak załadować je z dysku po kablu na telefon. <lol> Szczególnie, że jak już, to wrzucam na kartę kilkanaście giga utworów i na dłuższą chwilę mam spokój.
Jedynym, moim zdaniem, sensownym przeznaczeniem BT są zestawy głośnomówiace w samochodach i słuchawki bezprzewodowe.
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez bieski » 16 lip 2013, 11:55

Xenocyd napisał(a):zestawy głośnomówiace w samochodach i słuchawki bezprzewodowe.

No a z tym ten WM dziala :D
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez Leszek » 16 lip 2013, 11:57

Xenocyd napisał(a):Jedynym, moim zdaniem, sensownym przeznaczeniem BT są zestawy głośnomówiace w samochodach i słuchawki bezprzewodowe.

Prawda. Zapomniałem, że do tego używam :P

Rozważam to z pozycji klienta – dzieciaka, bo takich zapytań mam sporo w pracy. Ludzie z tego chcą korzystać na boisku w szkole etc.
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez brii » 16 lip 2013, 12:01

Xenocyd napisał(a):Jedynym, moim zdaniem, sensownym przeznaczeniem BT są zestawy głośnomówiace w samochodach i słuchawki bezprzewodowe.

<spoko>
Bez tego nie wyobrażam sobie już telefonu.
Dodam jeszcze, że synchronizacja książki adresowej (jeśli nie korzysta się z PRISMa) i udostępnianie netu innym urządzeniom też jest wygodne po BT. Dobrze też działa blokowanie kompa po oddaleniu się od niego i odblokowywanie przy powrocie :)

bieski napisał(a):
Xenocyd napisał(a):zestawy głośnomówiace w samochodach i słuchawki bezprzewodowe.

No a z tym ten WM dziala :D

Różnie – synchro książki, synchro ostatnich połączeń, odczytywanie wiadomości albo wybieranie głosowe potrafi kuleć przy WP, w WM chyba nigdy nie działało. Problemy są jeszcze z wyświetlaniem odtwarzanego właśnie utworu i współpraca równocześnie z dwoma urządzeniami na raz (jedno A2DP i drugie FH).

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez loockas » 16 lip 2013, 14:50

brii napisał(a):i udostępnianie netu innym urządzeniom też jest wygodne po BT.

Można. Tylko po co skoro jest tethering via wlan i działa nawet w aparatach z symbianem. Zdecydowanie wygodniejsze rozwiązanie.

Leszek napisał(a):Przesył zdjęć, muzyki. Z telefonu na telefon ofc.

Ostatni raz takie coś pamiętam w liceum, jak wymienialismy się dzwonkami polifonicznymi <lol> W dobie dropboxa i innych cloudów zapomniałem o takiej funkcji. A przy przesyle czegoś grubego i tak sięga się po kabel. Poza tym wymianę plików można śmiało przeprowadzić po WLAN, będzie znacznie szybciej niż BT.

BT tylko do zestawów słuchawkowych/samochodowych. Reszta funkcjonalności jest zbędna.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 16 lip 2013, 14:58

loockas napisał(a):Można. Tylko po co skoro jest tethering via wlan i działa nawet w aparatach z symbianem. Zdecydowanie wygodniejsze rozwiązanie.

Czas potrzebny na skonfigurowanie PAN to 30 sekund (wystarczy to zrobić raz) a zysk na mniejszym zużyciu energii to niekiedy i 2 godziny pracy więcej :)

loockas napisał(a):Ostatni raz takie coś pamiętam w liceum, jak wymienialismy się dzwonkami polifonicznymi W dobie dropboxa i innych cloudów zapomniałem o takiej funkcji.

Chyba jednak BT będzie szybszy i tańszy w takich zastosowaniach (pomijając ułomne urządzenia które mają niepełny stos BT) ;)

Uniwersalność klawiatur i myszek na BT też jest miła :)
Port szeregowy na poziomie sprzętowym też się niekiedy przydaje (ODB-II i sterowniki sprzętowe).

BT trochę potrafi, ale modny już nie jest.

Forumowicz

Postprzez loockas » 16 lip 2013, 15:28

Tethering to 1s potrzebna na jego włączenie. Przynajmniej w przypadku androida. I masz zwykłego ap do którego podlaczysz kazde urzadzenie z wifi. Nie ma nic wygodniejszego i łatwiejszego w obsludze dla wiekszosci użytkowników.

Port szeregowy to faktycznie jedna z ciekawszych funkcjonalnosci bt ale przecietny uzyszkodnik tego nie uzywa.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 16 lip 2013, 16:00

loockas napisał(a):Tethering to 1s potrzebna na jego włączenie. Przynajmniej w przypadku androida. I masz zwykłego ap do którego podlaczysz kazde urzadzenie z wifi. Nie ma nic wygodniejszego i łatwiejszego w obsludze dla wiekszosci użytkowników.

To nie ulega wątpliwości, ale niekiedy lepiej za 30 sekund konfiguracji mieć więcej czasu na akumulatorze, z resztą pierwsze uruchomienie udostępniania po WiFi też wymaga konfiguracji ;)

Forumowicz

Postprzez loockas » 16 lip 2013, 17:44

Fakt. Bt ciągnie zdecydowanie mniej prądu ;–)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra