Witam
Mam problem ze świeżo kupioną 626, wersja V z rocznika 97.
Otóż nie da się otworzyć bagażnika wajchą w kabinie, tylko z kluczyka.
Z zamknięciem również są problemy, trzeba porządnie walnąć żeby zaczep chwycił, a i tak nie zawsze chwyta.
Czy ten model ma zamek elektryczny czy też jest jakieś cięgło podłączone do tej wajchy ?
Widziałem na Allegro taki zamek i wystawała z niego wtyczka.
Mój samochód ma oczywiście centralny zamek.
Mazda 626, bagażnik nie otwiera się
Strona 1 z 1
Prawdopodobnie cięgno się urwało bo nie było w gf elektrycznych zamków bagażnika , ja sobie poradziłem z tym problemem montując siłownik elektryczny i mam bagażnik z pilota 
- Od: 4 lip 2009, 19:15
- Auto: 626 GF 97' 2.0 16V
LPG->BRC<–
wtyczka jest od centralnego i od czujnika otwarcia drzwi jeśli jest, jeśli jest problem z zatrzaśnięciem klapy to albo linka trzyma zamek w pozycji otwartej albo zamek trzeba przesmarować zamek, ale nie wd40 cz jakimś smarem, tylko smarem lub olejem teflonowym
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
A no właśnie, na razie nie wymontowywałem więc nie wiem jaką mam, ale niewykluczone że właśnie taką z wtyczką.
Dzięki za odpowiedzi.
Dzięki za odpowiedzi.
-
M.S
Sprawdź czy nie jest wciśnięta blokada w zamku (taki czarny plastikowy przełącznik) też się drapałem po głowie czemu linka nie otwiera i właśnie było zablokowane
Jeśli chodzi o słabe zamykanie to u mnie luźno latała plastikowa obudowa zamka, po jej porządnym zamocowaniu zatrzaskuje się idealnie

Jeśli chodzi o słabe zamykanie to u mnie luźno latała plastikowa obudowa zamka, po jej porządnym zamocowaniu zatrzaskuje się idealnie

- Od: 5 sty 2012, 20:08
- Auto: E39 M57D30 02'
Dokładnie sprawdz, czy przypadkiem nie wcisnąłeś blokady, też tak miałem... Tylko z klucza mozna było otworzyć.
blokada jest przy samym zamku w klapie, taki czarny kawałem plastiku
blokada jest przy samym zamku w klapie, taki czarny kawałem plastiku
Strona 1 z 1