travis napisał(a):na koniec jeszcze bardzo głupie pytanie: olej dolewam przez otwór z korkiem o symbolu żółtej konewki? pytam, ponieważ jak w takim tempie mi go ubywa to zastanawiać zacząłem się nawet czy na pewno wlewam go do silnika
tak
www.mazdaspeed.pl
travis napisał(a):na koniec jeszcze bardzo głupie pytanie: olej dolewam przez otwór z korkiem o symbolu żółtej konewki? pytam, ponieważ jak w takim tempie mi go ubywa to zastanawiać zacząłem się nawet czy na pewno wlewam go do silnika
Ryhu napisał(a):Oby to był ten zawór, bo nie ma żadnych objawów. Jeździ dobrze, silnik suchy, płyn chłodniczy ok, z korka olejowego nie dmuchają spaliny. Jak po wymianie zaworu dalej będzie ubywało oleja w takich ilościach to chyba ta kompresja mnie czeka...
travis napisał(a):olej jest w przestrzeni pomiędzy cewkami, tylko nie wiem którędy się tam dostaje ponieważ przy samym korku wlewu mam sucho.
edit://
a co powiecie w temacie dymienia/parowania przez odkręcony korek wlewu zaraz po zgaszeniu silnika?
Jeśli obłok jest delikatny i jasny o chyba jest ok, czy tak?
matthies napisał(a):zakladaja Oil Catch Tank
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6