
Co jecie dziś na obiad ?
Seraf napisał(a):Ja dziś będę pofolguje sobie podczas nocy restauracji
http://nocrestauracji.pl/bialystok.html
To smacznego
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Sałatka ze świeżym szpinakiem (szpinak, pomidorki koktailowe, pomidorki suszone, oliwki zielone i tarta mozarella + coś ala vinegrette – woda, oliwka z oliwek, musztarda i odrobinę mieszanek sałatkowych ).
i w cholerę głodny jestem bo to była tak jakby kolacja.......
i w cholerę głodny jestem bo to była tak jakby kolacja.......
..::Born To Rise Hell::..
slisman napisał(a):Dzisiaj znowu pizzatrzeba tylko lepiej przypilnować, żeby była ładnie dopieczona
też chyba dziś zrobię, od wczoraj za mną chodzi

Dopisano 25 maja 2013, o 18:20:
jest i pizza
mozzarella, camembert, szynka schwarzwaldzka, pieczarki, cebula itd itp.....

slisman napisał(a):chili con carne z czekoladą? Dobre to?
W Meksyku chyba dosyć popularne jest dodawanie czekolady do posiłków – w końcu kakaowca i jego ziaren im nie brakuje
Ta czekolada w tym chili jest gorzka, jest jej niedużo – więc zostawia tylko ciekawy posmak – imho warto spróbować. Całość powstaje następująco:
* 250 g chudej wołowiny (zmielonej)
* 1 łyżka oliwy
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* 2 papryczki chilli (bez pestek jak nie ma być ostre)
* 1 puszka pokrojonych pomidorów (400g), albo świeże pomidory w sezonie
* 1 puszka czerwonej fasoli (400g)
* 2 łyżki przecieru pomidorowego
* 1/2 szklanki wywaru z wołowiny
* 1 łyżka czerwonej, mielonej papryki
* 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
* 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
* 1/2 łyżeczki oregano
* sól do smaku
* 2 kostki gorzkiej czekolady (75-80%) lub płaska łyżeczka gorzkiego kakao + 1/2 łyżeczki cukru
W miseczce łączymy mieloną paprykę, kminek, kolendrę i oregano. Jeśli zamiast czekolady dodamy kakao i cukier, też wsypujemy je do mieszanki przypraw.
Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę podsmażamy na oliwie około 3-4 minuty. Dodajemy wołowinę i smażymy około 5 minut, aż mięso się zarumieni. Mięso zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut. Następnie dodajemy mieszankę przypraw, przecier i pomidory i gotujemy kolejne 20 minut. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę i czekoladę (jeśli się na nią decydujecie) i gotujemy około 2-3 minuty.
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: JohnnyB i 3 gości