Gdzie i jak zamontowac CB radio? Fotorelacja str.4
No wstaw, wstaw, jestem ciekaw, bo nie wiem jak to zrobiłeś pod nogami pasażerów z tyłu żeby nie było go w ogóle widać 

dexter1515 napisał(a):ja mam w podłokietniku. nie trzeba pół samochodu owijac przewodem jak podłokietnik jest tak blisko bagażika i to w linii prostej.
Tak w skrócie
odkręciłem trochę tunel środkowy żeby go podnieśc w miejscu podłokietnika do góry troszeczkę celem wyciągnięcia przewodu
zdiołem tylną kanape , do kabla antenowego doczepiłem kawałek drutu i przeciągnołem go w linii prostej do miejsca gdzie jest połokietnik.
Całość idzie pod tapicerką
Czyli nie mam żadnych zbędnych strat na przewodzie.
Pzdr
Wstawie foto pózniej
Potwierdzam, da się tak zrobić bez problemu. Jednak ja tak puściłem przewody sygnałowe do wzmacniacza od radia, a sam przewód CB z uwagi na zakłócenia puściłem prawym progiem.
jutro po pracy cyknę zdięcia
pzdr
pzdr
Najprosztsze rozwiązania są najlepsze......
- Od: 5 lut 2012, 19:18
- Auto: M6 GG 1,8 120km 2003r.
zależy mi żeby nie rzucało sie w oko złodziejaszkom a codziennie wyciągać nie fajnie, przymiarke zrobilem dzisiaj w schowku na okulary ale lipa bo wystaje i klapki nie zamkne ,by trzeba było w tyle plastik zbędny wyciąć.... Czekam za fotami z prowadzenia kabla antenowego<diabełek> a jak z zakłóceniami u ciebie ? bo u mnie slychac nawet jak przyspieszam, wl wycieraczki lub klime dopiero regulacja SQ pomaga Pzdr
- Od: 17 maja 2012, 22:15
- Auto: M6 GG 2.0 BEN +lpg, 2003
Mandey napisał(a):jestem ciekaw, bo nie wiem jak to zrobiłeś pod nogami pasażerów z tyłu żeby nie było go w ogóle widać
da się, uwierz (też tak mam)
Dopisano 10 września 2012, o 08:33:
stromba napisał(a):by trzeba było w tyle plastik zbędny wyciąć....
no jeden z kolegów tak właśnie robił i wszystko pasi

Dopisano 10 września 2012, o 08:34:
stromba napisał(a):a jak z zakłóceniami u ciebie ?
wątek jest o sposobie(miejscu) montażu...a o zakłóceniach i ich niwelowaniu info znajduje się w innym

to radyjko bardzo fajnie mi się sprawuje i polecam każdemu
co do fotki to faktycznie podniosłem tylną kanapę
przy przeciąganiu kabelka całkiem ją wyciągniołem ale dzisia podniosłem lekko żeby cyknąć fotkę
Wystarczy złapać ją od spodu gdzie pasażer ma nogi i do góry pociągnąć . Pójdzie lekko. W niektórych mazdach nie wiedziec czemu są sróbki i jest ona przykręcona . Ja mam wersję bez
co do fotki to faktycznie podniosłem tylną kanapę
przy przeciąganiu kabelka całkiem ją wyciągniołem ale dzisia podniosłem lekko żeby cyknąć fotkę
Wystarczy złapać ją od spodu gdzie pasażer ma nogi i do góry pociągnąć . Pójdzie lekko. W niektórych mazdach nie wiedziec czemu są sróbki i jest ona przykręcona . Ja mam wersję bez
dexter1515 napisał(a):W niektórych mazdach nie wiedziec czemu są sróbki i jest ona przykręcona
może po to, żeby nie skakała na dziurawych drogach
dexter1515 napisał(a):W niektórych mazdach nie wiedziec czemu są sróbki i jest ona przykręcona
Nie masz przykręconej kanapy dlatego że masz wersje GG (zapewne sedan) w wersji GY są śruby dlatego, że działa to też jako zawias dzięki któremu przy składaniu siedzeń siedzisko trochę się opuszcza przez co mamy płaską podłogę. Podejrzewam że w GG lliftback jest tak samo jak w GY (jak się mylę niech ktoś mnie poprawi)
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
marex napisał(a):Podejrzewam że w GG lliftback jest tak samo jak w GY (jak się mylę niech ktoś mnie poprawi)

w GG sedan byly tylko wkrety (2szt), ktore przytrzymywaly przednia czesc siedziska...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam , nadszedł czas na montaż cb więc zrobiłem to podobnie jak w poprzednim samochodzie który miałem ,czyli cb Lafayette Venus
zamontowane pod siedzeniem pasażera, podłączone pod gniazdo zapalniczki a tak mi to wyszło
Antenę do tego zastosowałem taką
Zdecydowałem się na taką bo i tak miałem złamaną oryginalną antenę FM i musiałbym ją wymieniać a tu mam 2w1
, może niema kosmicznego zasięgu ,ale na kręcenie się po mieście jak dla mnie wystarczy , na trasę mam inną na magnesie więc nie ma problemu. Antena Fm też jest całkiem dobra dziś ją testowałem i żadnych szumów w czasie jazdy nie zauważyłem.
zamontowane pod siedzeniem pasażera, podłączone pod gniazdo zapalniczki a tak mi to wyszło
Antenę do tego zastosowałem taką
Zdecydowałem się na taką bo i tak miałem złamaną oryginalną antenę FM i musiałbym ją wymieniać a tu mam 2w1
Sprzedam Mazdę 3
viewtopic.php?f=78&t=172194
viewtopic.php?f=78&t=172194
- Od: 7 sty 2013, 01:21
- Auto: Mazda 6 2.2D GH 2010
Mazda 323C BA 1994
Cześć!
Mam pytanie jak podłączyć się z zasilaniem bezpośrednio pod aku ? albo może bezpieczniki jak kable przeprowadzić przez mazdę ?
?
Mam pytanie jak podłączyć się z zasilaniem bezpośrednio pod aku ? albo może bezpieczniki jak kable przeprowadzić przez mazdę ?
-
mend02a
mend02a napisał(a): albo może bezpieczniki jak kable przeprowadzić przez mazdę ?
nie rozumiem tego zdania
kable przeprowadzasz drogą, którą idą...wszystkie przewody(głowa pod kierownicę i zobaczysz). Druga opcja, to przepust przez gródź wyżej, pod wycieraczkami.
jak podłączyć się z zasilaniem bezpośrednio pod aku ?
nie rozumiem...może wskazówki powyżej Ci pomogą
Gdzie polecacie podłączyć CB poza gniazdem zapalniczki – chodzi o jakiś w miarę dostępny kabel, na którym nie ma nic "odpowiedzialnego", nie zależy mi na tym czy będzie działać bez przekręcenia kluczyka czy nie...
- Od: 15 maja 2011, 19:17
- Auto: Mazda 6 2003r. 2.0D 136KM