a_pisarek napisał(a):Niektórzy wymieniają silnik, inni starają się wykonać szlif wału korbowego. Koszt silnika to 5-6 tys + robocizna. Rozmawiałem z mazdowiczem, który miał podobny problem – wał nadawał się jeszcze do szlifu. Zmieścił się w 3 tys z robocizną. Przejechał do tej pory 20 tys km. i jest OK. Możesz zaryzykować naprawę, bo tak naprawdę i tak nie wiesz co kupisz na allegro. Jeśli będziesz kupował cały silnik to najlepiej taki, który jest jeszcze zamontowany w aucie.
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów to pw.
Przejechałem 10 km więc z wału pewnie nic nie zostało. Mechanik na tyle uczciwy, że powiedział nie ma sensu bo zapłacę mu za rozbiórkę, może i wał wyrobi jakimś cudem na szlif, dorobie sobie panewki (podobno jest jedna firma w Łodzi bo rozmawiałem z gościem, który nie sprowadza mazd w dieslu właśnie dlatego, że dwa lata temu poszła mu panewka i wtedy nie było szans na dorobienie panewki :/ ) a nie gwarantuje, że za pół roku impreza się nie powtórzy

A części z mojego trupka sprzedać, znalazłem nawet firmę, która to skupuje
Mimo wszystko uważam, ze mazda to dobre auto (chociaż drugi mechanik mówił, że silniki w maździe to jednorazówka i on naprawi wszystko, niemca, francuza, hiszpana czy włocha ale japońca to on pier.....) i super się tym jeździ tylko tego debila co go zajeździł powiesiłbym za ....