Udesky napisał(a):O co biega
Twoja wypowiedź nie wnosi nic do tego problemu na forum.
Generalnie każdyma prawo do wypowiedzi ale, takie wypowiedzi o przepalonym oleju to czysto tematy ze znanych brukowych gazet.
www.mazdaspeed.pl
Udesky napisał(a):O co biega
elpc napisał(a):3.No ale najważniejsze, proszę o info kogoś kto po takiej zamianie z 10w40 na 5w30 miał jakieś problemy lub inaczej widzi w tym jakieś problemy.
elpc napisał(a):1. Mam właśnie zamiar wyczyścić go (smok olejowy), choć mechanik który będzie to robił, zdziwił się bardzo że w M6 trzeba to czyścić.
2.Również czytałem na forum że M6 do wymiany oleju potrzebuje ok 4,5 litra, jednak już przy czyszczeniu smoka olejowego 5,4 litra, czyli powinienem zaopatrzyć się w 6literków ?
3.No ale najważniejsze, proszę o info kogoś kto po takiej zamianie z 10w40 na 5w30 miał jakieś problemy lub inaczej widzi w tym jakieś problemy.
elpc napisał(a):Mam wlany 10W40 shell, niestety z niewiadomy mi przyczyn, auto (2.0D 136KM) ma dopiero 100 000 przebiegu, chciałbym zmienić na 5w30 jak przystało w tych autach.
elpc napisał(a):1. Czy mogę zrobić przy wymianie kompletnej oleju taką podmianę ?
elpc napisał(a):2. Czy wiąże się to z jakimś kompletnym czyszczeniem silnika
elpc napisał(a):3. Czy w ogóle jest sens takiej zmiany ?
agnostyk napisał(a):Coś mi się wydaje, że powinieneś do tego dodać jakieś 50-100 tkm, bo jak na 6-7 letni samochód, to na 99% był kręcony, tym bardziej, że miałeś wlany półsyntetyk, obym się mylił.
elpc napisał(a):mechanicy, nawet handlowcy takim sprzętem nie wymieniaj bo rozszczelni się silnik itd
agnostyk napisał(a):Przy okazji nie zapomnij zrobić wcześniej wspomnianego czyszczenia smoka i wymiany podkładek pod wtryskami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6