magicadm napisał(a):zbolajza napisał(a): zrobione 105000kim
...od kiedy??? Chyba od ubiegłego roku
Sprawdź panewki
moze byc juz za pozno!!!
E.
www.mazdaspeed.pl
magicadm napisał(a):zbolajza napisał(a): zrobione 105000kim
...od kiedy??? Chyba od ubiegłego roku
Sprawdź panewki
muzyk napisał(a):Witam,
U mnie silnik brzmial podomnie. Jadac w nocy na autostradzie zdecydowalem sprawdzic ile moja madzia pojedzie no i doszedlem do195km/h, ale za chwile zaczalem slyszec stuki w silniku...zjechalem na stacje i wydobywal sie podobny dzwiek. Sprawdzilem olej i byl na minimum. Kupilem litr, dolalem ale zaczela mi sie pokazywac kontrolka cisnienia oleju...zdecydowalem zadzwonic po pomoc drogowa...
Dzis rano odpalilem silnik i jest ciszej ale nie wiem co robic...Pojade do mechanika (UK) jesli to bedzie cos powaznego to chyba sprzedam...(przebieg 155 tys oryg)
Bardzo prosze o podpowiedzi czy to panewki i ile naprawa itd. Pozdrawiam x
muzyk napisał(a):Witam,
U mnie silnik brzmial podomnie. Jadac w nocy na autostradzie zdecydowalem sprawdzic ile moja madzia pojedzie no i doszedlem do195km/h, ale za chwile zaczalem slyszec stuki w silniku...zjechalem na stacje i wydobywal sie podobny dzwiek. Sprawdzilem olej i byl na minimum. Kupilem litr, dolalem ale zaczela mi sie pokazywac kontrolka cisnienia oleju...zdecydowalem zadzwonic po pomoc drogowa...
Dzis rano odpalilem silnik i jest ciszej ale nie wiem co robic...Pojade do mechanika (UK) jesli to bedzie cos powaznego to chyba sprzedam...(przebieg 155 tys oryg)
Bardzo prosze o podpowiedzi czy to panewki i ile naprawa itd. Pozdrawiam x
muzyk napisał(a):DZieku Enduro,
Z tym ubytkiem oleju to wiem ze turbina pozera olej...Dzis sie przejechalem kawalek i silnik nie stracil mocy..
Jutro, mam nadzieje bede cos wiedzial po wizycie u mechanika. Pozdrawiam
muzyk napisał(a):Witam ponownie..Bylem dzis u mechanika...Zle wiesci...Odkrecil miske olejowa i smok byl zapchany, srebrne opilki chyba z lozysk...Sugeruje wymiane silnika...Samochod nie stuka na wolnych obrotach tylko po dodaniu gazu..Nie mam pojecia co robic...Zregerowany Silnik z wymiana ok 2000 funtow....
Jak wszyscy wiemy nie ma szans na sprawdzenie wału bez wymontowania silnika i rozebrania , jak na smoku masz juz opilki to zapewniam ze duzo nie zrobisz z tym wałem .Enduro napisał(a):trzeba obejrzec jak mocno przeszlifowany jest wal!
Dokładnie .Enduro napisał(a):mozesz oczywisci patrzec juz za jakims rozbitkiem lub motorem
Nie ma regenerowanych silnikow . Mozesz kupic nowy od dealera za furę kasy lub poszukac u siebie w UK ( bedzie taniej niz w RP ) sprawnej uzywki . Wymienilem tych silnikow baaardzo duzo wszystkie zatarte przez smok olejowy . Robic silnik " na sprzedaz " bedzie ciezko . Czasy troche sie zmienily , kazdy kupujący dokladnie przeswietla auto .muzyk napisał(a):wsadzic zregerowany silnik
mazgh napisał(a):Sprzedaj do Polski na części z uszkodzonym silnikiem, takie auta tez sa np. na allegro
co do remontu to raczej Ci sie nie opłaca wydać min. 5-7 t zł
pozdr.
muzyk napisał(a):mazgh napisał(a):Sprzedaj do Polski na części z uszkodzonym silnikiem, takie auta tez sa np. na allegro
co do remontu to raczej Ci sie nie opłaca wydać min. 5-7 t zł
pozdr.
Poszedlem dzis do salonu Toyoty i kupilem Celice..Za madzie zaoferowali mi 1000 funtow (4700zl) Wiem ze stracilem ale i tak to chyba byla najlepsza opcja. Nie mialbym czasu na szukanie silnika,auto zastepcze,ewentualne problemy po zamontowaniu...Szkoda..Kupilem ja 3 lata temu, dalem za nia 7 tys funtow a sprzedalem za tysiac...Niezly Deal!!!Ale wiem ze turbo juz bralo olej plus opilki w oleju...Zycze wszistkim dlugiego uzytkowania i SPRAWDZAJCIE SMOKA
Tak sobie mysle, dlaczego MAZDA sie tym nie zajela?Czy kazdy diesel powiniem miec czyszczonego smoka?Czy to jest napisane w serwisowaniu?Jesli nie to na pewno to Mazdzie na dobre nie wyjdzie...
Jeszcze raz pozdrawiam
muzyk napisał(a):Najgorsze jest to, ze czytalem o tym cholernym smoku... ;( Niech to bedzie przestoga dla innych..
W sumie to zastanawiam sie czy mozna by to jakos "podreperowac na sprzedaz"...(to pewnie glupie...)
Smaszcz napisał(a):Czy ty czytasz to forum??? To nie problem smoka! Zawalony smok jest tylko objawem nie wymienionych podkładek pod wtryskami przy regulacji zaworów, co daje przedmuchy spalin i powstanie mazi zalepiającej. Wystarczy je wymieniać....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6