nie spadające obroty mazda 323f 1,5 16v BA
1, 2
dzis zabralem sie za czyszczenie krokowego ...po odpaleniu auta obroty 1500 na zimnym silniku po nagrzaniu obroty 2000 po przejechaniu 2km obroty 1000 i pod domem na rozgrzanym silniku 900 pewnie jutro rano jak odpale to bedzie mexyk ... jakie działania dalej??
- Od: 6 kwi 2013, 19:40
- Auto: Mazda 323F silnik 1.5 16v BA
jak sie sprawdza tps? gdzie on jest wogole?
musisz wyszukać TPS na forum. Jak zmostkujesz w gnieździe diagnostycznym GND i TEN to wiatrak chodzi czy nie? Bo nie powinien. Oczywiście musisz włączyć też sam zapłon:)
kurde teraz mnie zaskoczyłes nic nie robilem nie znam sie na tym wogóle:( szukam kogoś ze śląska żeby mi pomógł ale chyba nikogo nie ma... postanowiłem ze kupie przepustnice wraz z krokowcem jak to wymienię zmieni to cos?
zamykam temat obroty są takie jak powinny byc:) MARCIS jest bogiem 
..
Nie zakladam nowego tematu, bo moj problem jest bardzo podobny 
W moim przypadku po odpaleniu madzi, jesli jest zimno na dworze
Obroty od razu wskakuja na 2-2,5tys po mniej wiecej minucie jak silnik sie nagrzeje spadaja do 700-800obr i juz wiecej nie wariują, nie jest to co prawda duży problem dla mnie, bo w uzytkowaniu mi to nie przeszkadza, nie mniej jednak napewno przyczyna jakas byc musi
Dlatego prosiłbym o jakieś wskazówki 
W moim przypadku po odpaleniu madzi, jesli jest zimno na dworze
-
gerax
Najlepiej nic nie grzeb. To jest w tej sytuacji najcenniejsza wskazowka :–) nie szukaj dziury w calym.
1, 2