Tadziol jesteś wielki:) dzięki za ta tekstorelacje:) jutro o ile będę miał czas ( bo pojutrze chrzciny mojej małej amelki ) to pojadę i to zrobię:) a jak nie to zaraz po weekendzie się za to zabieram:)
Dopisano sobota, 18 sie 2012, 14:52:panowie zrobilem jak
SZANOWNY TADZIOL napisal

problemu w rozbieraniu niebylo proste jak drut

rozebralem i zostalo przedmuchane

syfu moze za wiele niewylecialo ale troche wylecialo

do tego ten zawor co go odkrecalem to w srodku milal sitko i to sitko bylo cale w opilkach co w polaczeniu z ropa dalo maziste bloto wiec i je porzadnie wyczyscilem

do tego potem juz przed pompa tez odlaczylem przewody paliwa i je tez przedmuchalem potem przy pompie zmienilem przewody i je podlaczylem do butelki i tak tez bylo przedmuchiwane potem jeszcze od filtra paliwa do baku

wiec zostalo przedmuchane wszystko co mozliwe

potem z ciekawosci chcialem odkrecic cos podobnego jak mi
tadziol opisal ale to bylo schowane pod rura od rury chlodzenia silnika ale odkrecilem wentylator do tego przewody od chlodnicy i chcialem tam to wykrecic bo tez myslalem ze bedzie takie sitko ale tam juz byla tylko srubka wiec skrecilem to z powrotem

po zlozeniu niewierzylem ze beda jakie kolwiek efekty. ale odpalilem autko i jak juz zaparkowalem pod domem to przegazowalem i odziwo autko zakrecilo do 4,7 tys

a jak wgniatam powoli to zatrzymuje sie na 5 tys

juz niemam odcinki przy 3,5 tys

wiec mysle ze jak za pare dni znowu powtorze taka operacje to wogole bedzie rewelacja

bo syf wychodzil z paliwem a potem jak juz paliwo w pompie sie skonczylo to syf pewnie pozostal na sciankach i dlatego taki jeszcze efekt ze tylko do 4,7 tys

ale na trasie sprawdze je dopiero jutro wiec dopiero cos wiecej bede mogl napisac. ale i tak juz jest dobrze bo mi kontrolka sie niezaswieca i kreci sie prawie pod czerwona kreske
TADZIOL JESTES WIELKI DZIEKI ZA TAK FACHOWA POMOC,
ZRESZTA CHCE WSZYSTKIM PODZIEKOWAC ZA RADY I ZAANGAZOWANIE W MOJ PROBLEM
DZIEKUJE ROWNIEZ NEONIXOSOWI ZA TO ZE ZAWSZE ODBIERA ODEMNIE TELEFONY I ODPOWIADA NA MOJE GLUPIE PYTANIA