no to panowie wzialem sie do roboty i wykrecilem TCV chociaz latwe to niejest bo miejsca tam malo ale upilowalem imbus i jakos poszlo. po wyjeciu TCV na sitku bylo troche opilkow moze nie tak zeby je zatkac ale bylo. ale potem co zobaczylem to az sie zdziwilem. wlozylem palucha tam gdzie jest zawor i na palcu byly ze 3 opilki wielkosci 2mm na 1mm no i tez troche takiego drobnego. wiec i tam przeczyscilem. potem poskrecalem wszystko i zaczalem sprawdzac inne rzeczy pod maska no i tak spalony mialem beziecznik 40amperow z tabliczki wynika ze to GLOW i za co on jest odpowiedzialny

i akurat niemialem bezpiecznika 40A a znalazlem taki w kanciapie 30A i taki wlozylem moze da rade napoczatek a dopiero w poniedzialek pojade do sklepu i kupie jaikis lepszy ten bezpiecznik. bledy oczywiscie skasowalem. jazdy probnej jeszcze nierobilem ale jutro postaram sie gdzies pojechac i zobacze czy cos to dalo. a rozrzad napewno nieprzeskoczyl bo autko mi chodzi naprawde cicho. ciszej mi chodzi na 2000 i 2500 niz na luzie

a co do kabli czy sa gdzies przetarte to wszystkie patrzylem i wygladaja jak nowe. a co do TCV to bym pomyslal ze kiedys byl wymieniany bo niedosc ze suchutki to jeszcze czysciutki i jak na pompie identyczne sruby sa zasniedziale i przyrdzewiale tak na TCV byly czysciutkie a odkrecily sie od pierwszego przekrecenia i nawet sie silowac niemusialem. a inne sruby na autku jak od Boots sensora jak chcialem go wykrecic to tylko poukrecalem sruby . a na tym jak nowe. a i nigdzie z niego niecieknie ani nic.
edit
juz doczytalem ze jest odpowiedzialny ze swiece zarowe. ale to nawet przy przepalonym bezpieczniku mi autko odpalalo wiec troche dziwna sprawa ale na wplyw jazdy to chyba niemialo wplywu bo to nie benzyniak.