przez jychu » 16 wrz 2006, 10:54
Odnośnie pompy to mechanik powiedział to samo!
Ogólnie powiedział, że przy wymianie rozrządu w tym samochodzie, a już bezwzględnie jeśli nie ma się historii auta, nalezy wymienić cały rozrząd z pompą i napinaczem.
Wiem, że pompa kosztuje 450zł bo zamawiałem
napinacz po rabacie ok 500zł
Pasek gates bo Unitty nie mieli nigdzie na stanie, a jestem umówiony na wtorek a na pasek tydzień bym musiał czekać.
Jednak nie obawiam się tego paska ponieważ mechanik stwierdził że gwarancje na rozrząd da tylko w przypadku zakupu:
Unitty
Gatesa
Boscha
Więc nie obawiam się bo jak poleci pasek mam gwarancje na ok 90tyś.
Po co mam czekać i szukać, dopłacać 100zł jak i tak taką samą mam gwarancję.
Rolki pewnie NTN, domyslam się ze oryginały są dużo droższe, ale uważam, że nawet jak będzie kilka zamienników nic się nie stanie, troche kasy zaoszczędzę, a jeśli ---jak już wspomniałem--- coś peknie, nie wytrzyma pojade, albo zaciągnę auto do mechanika ----renomowanego w moim miescie i z dobrą opinią---- i powiem, że niestety muszę korzystac z gwarancji na Pana koszt.
Do ludzi bogatych nie należę i każdy grosz sie liczy, szczególnie, ze na to auto wydałem prawie wszystkie swoje pieniądze.
Mam 22 lata i niestety nie mam jeszcze kont bankowych w Szwajcarii.
Dodam jeszcze że auto z wszystkimi opłatami i naprawami wyniesie mnie ok 1000zł taniej niż stoją na giełdzie, uważam, że to nie dużo skoro takie nie zarejstrowane i w nie zawsze dobryum stanie stoją po 19900.
Poza tym mam bogate wyposażenie z komputerem, klimą, 4 x PP , Alu ORY.
Na zime musze tylko kupić felgi stalowe z oponami, ale mam nadzieje że zima w tym roku nie zaskoczy mnie, wiem natomiast że zaskoczy drogowców!
Pozdrawiam
DiTD – zwala z nóg!!:)