andryjan napisał(a):czy bardzo konieczne było ściąganie całego zderzaka do montażu?
tak
andryjan napisał(a):chciałbym tego uniknąć demontując po prostu tylko te wloty powietrza
ciężko się do nich dobrać bez demontażu zderzaka...ale to nie jest trudne

andryjan napisał(a):czy Twoim zdaniem dałoby tak radę?.
wszystko da radę...ale moim zdaniem utrudnił byś sobie robotę
andryjan napisał(a):jeśli chodzi o podłączanie w odpowiednie bezpieczniki: do tego celu stosowałeś takie specjalne "blaszki", które nachodzą na nóżki bezpiecznika i całość do gniazda, czy może w inny sposób?.
inny – przewód jest włożony razem z nóżką w gniazdo skrzynki bezpieczników (może mało profesjonalnie, ale zdaje egzamin

)
andryjan napisał(a):w mojej M6 posiadam fabryczny czujnik zmierzchu: czy dobrze rozumuję, że powiedzmy identyczne połączenie jakie Ty zastosowałeś zagwarantuje mi to, że gdy zadziała czujnik zmierzchu i załączy automatycznie światła postojowe + ksenony to tym samym zadziała przekaźnik z świateł LED, które zgasną?.
wydaje mi się, że tak powinno działać-akurat z czujnika zmierzchu nie korzystam raczej – musiał bym sprawdzić, ale dostęp do auta będę miał za ok. tydzień
andryjan napisał(a):ostatnie pytanie do samych świateł Vertex LED HiD 506HP: czy jesteś z nich cały czas zadowolony, tzn. czy po tym czasie nic złego się z nimi nie dzieje?.
czasem zdarzy im się zaparować,ale para schodzi z czasem, więc myślę, że jest to normalne zjawisko...Co do reszty -od momentu instalacji -zero problemów