Uwagi do funkcjonowania forum
Fasola napisał(a):trochę mi zeszło i znalazłem
viewtopic.php?f=327&t=24276
niestety nic chyba nie działa..
Informacja
Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział.
Leszek OK. Kończymy temat tutaj, resztę poruszę może z kimś wyżej czy jest zainteresowany pomysłem i pomocą w rozwinięciu mapki. Kto będzie chciał, to weźmie udział, kto będzie miał obawy: po prostu nie.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
można wrzucić dostęp do poradnika z działu ditd? fajnie by było gdyby też tam był
Co się dzieje
Znikł mi podział funkcyjnych żółtych i różowych ,są sami niebiescy 

Ostatnio edytowano 1 kwi 2013, 11:19 przez Pawciu, łącznie edytowano 1 raz
-
Pawciu
viewtopic.php?f=92&t=150511
JA osobiście uważam, że odpłatne sprawdzanie nr VIN aut w DSR to jakieś przegięcie.... Brać kasę za coś, co można w ASO zrobić za darmo.
A co z ochroną danych?! Udostępnianie takich informacji osobom trzecim jest zabronione....
JA osobiście uważam, że odpłatne sprawdzanie nr VIN aut w DSR to jakieś przegięcie.... Brać kasę za coś, co można w ASO zrobić za darmo.
A co z ochroną danych?! Udostępnianie takich informacji osobom trzecim jest zabronione....
Smile ze tak zapytam, a co Ciebie boli?
Owszem można dostać takie dane w ASO i ja tego nie ukrywam, ale spróbuj je uzyskać jak nie jestes właścicielem. Zdaje sie ze masz powiązania z ASO i wiesz jak to wygląda wiec głupot nie pisz o ochronie danych osobowych.
Kazdy kto dostaje ode mnie wydruk, nie ma na nim danych identyfikacyjnych właściciela pojazdu.
Po kolejne, każdy może uzyskać taki dostęp, tylko ze nie kosztuje to 12pln a duzo wiecej.
Wiesz o tym, czy trzeba Ciebie nakierowac?
edit:
P.S
Branie pieniędzy za kasowanie inspekcji olejowej kiedy można to zrobić drucikiem to dopiero jest skandal.
Owszem można dostać takie dane w ASO i ja tego nie ukrywam, ale spróbuj je uzyskać jak nie jestes właścicielem. Zdaje sie ze masz powiązania z ASO i wiesz jak to wygląda wiec głupot nie pisz o ochronie danych osobowych.
Kazdy kto dostaje ode mnie wydruk, nie ma na nim danych identyfikacyjnych właściciela pojazdu.
Po kolejne, każdy może uzyskać taki dostęp, tylko ze nie kosztuje to 12pln a duzo wiecej.
Wiesz o tym, czy trzeba Ciebie nakierowac?
edit:
P.S
Branie pieniędzy za kasowanie inspekcji olejowej kiedy można to zrobić drucikiem to dopiero jest skandal.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):P.S
Taki sam skandal jak pieczenie chleba i jego sprzedaż w czasach, kiedy każdy ma piekarnik w domu i może sam sobie upiec..... Ale nie każdy chce grzebać drutem w swoim samochodzie tak jak nie każdy piecze chleb w domu.
Jak to dużo więcej?! Uzyskanie historii o swoim aucie jest bezpłatne, a jak się chce kupić pewne auto, to zawsze można umówić się w ASO na przegląd przed-zakupem.Marianek napisał(a):Po kolejne, każdy może uzyskać taki dostęp, tylko ze nie kosztuje to 12pln a duzo wiecej.
Więc jednak może mnie nakierujesz
Marianek napisał(a):Wiesz o tym, czy trzeba Ciebie nakierowac?
Czytasz co piszesz
, myślisz jak piszesz?
Identycznie z wydrukiem z DSR, możesz iść do ASO ale nie musisz, możesz załatwić tu.
Po kolejne idąc, dzwoniąc do ASO po raz enty z rzędu odeślą Ciebie z kwitkiem i nie mów ze tak nie jest bo tak jest.
Naprawdę nie wiesz czy udajesz? to Ciebie uświadomię.
Widzisz sam piszesz o "swoim", ale jak chcesz to auto kupić to już nie takie proste.
Potencjalnie jak uzyskałem vin do pojazdu to właściciel wyraził zgodę na otrzymanie informacji o danym pojeździe. Uprzedzę twoje pytanie, na wydruku DSR nie widnieją żadne dane adresowe właściciela, tylko szczegóły pojazdu.
I zabulić 400pln, a jak okaże się ze lipa, ulep? to kasa w
, jak widzę przykładowo 5-10 mnie interesujących samochodów? to co zapłacić za sprawdzenie 4000pln i wybrać coś z tego
.
Idac dalej Twoim tokiem myślenia o przeginaniu:
czy sprzedawanie felg 18" za 1000pln które się kupiło w ASO za polowe tej ceny jest normalne?
zamiast powiedzieć ludziom ze jest promocja? Na szczęście dla innych ktoś podzielił się ta informacja
i skorzystali wszyscy.
Czy normalne jest ze ktoś ma w podpisie ze robi wypalanie DPF poza ASO i może narazić przez to potencjalnych zainteresowanych na uszkodzenie samochodu? Kto wie czy używa legalnego aktualnego IDS-a. Malo kto się upewnia, prawda?
Wiec zanim coś napiszesz pomyśl, sprawdź. Każdy z mojego tematu wie ze taki wydruk może dostać za darmo w ASO, niestety praktyka pokazuje ze jest inaczej. Nikogo do niczego nie zmuszam a i nie traktuje tego jako zarobku. Moim zamysłem jest tylko pomoc ludziom przed zakupem samochodu po jak najniższym koszcie. Zeby mieli szanse bez wydawania zbędnej kasy na przeglądy 10 samochodów w ASO i poczuli ducha Zoom-Zoom.

smile napisał(a):Ale nie każdy chce grzebać drutem w swoim samochodzie tak jak nie każdy piecze chleb w domu.
Identycznie z wydrukiem z DSR, możesz iść do ASO ale nie musisz, możesz załatwić tu.
Po kolejne idąc, dzwoniąc do ASO po raz enty z rzędu odeślą Ciebie z kwitkiem i nie mów ze tak nie jest bo tak jest.
smile napisał(a):Jak to dużo więcej?!

smile napisał(a):Uzyskanie historii o swoim aucie jest bezpłatne,
Widzisz sam piszesz o "swoim", ale jak chcesz to auto kupić to już nie takie proste.
Potencjalnie jak uzyskałem vin do pojazdu to właściciel wyraził zgodę na otrzymanie informacji o danym pojeździe. Uprzedzę twoje pytanie, na wydruku DSR nie widnieją żadne dane adresowe właściciela, tylko szczegóły pojazdu.
smile napisał(a):a jak się chce kupić pewne auto, to zawsze można umówić się w ASO na przegląd przed-zakupem.
I zabulić 400pln, a jak okaże się ze lipa, ulep? to kasa w

Idac dalej Twoim tokiem myślenia o przeginaniu:
czy sprzedawanie felg 18" za 1000pln które się kupiło w ASO za polowe tej ceny jest normalne?
zamiast powiedzieć ludziom ze jest promocja? Na szczęście dla innych ktoś podzielił się ta informacja
i skorzystali wszyscy.
Czy normalne jest ze ktoś ma w podpisie ze robi wypalanie DPF poza ASO i może narazić przez to potencjalnych zainteresowanych na uszkodzenie samochodu? Kto wie czy używa legalnego aktualnego IDS-a. Malo kto się upewnia, prawda?
Wiec zanim coś napiszesz pomyśl, sprawdź. Każdy z mojego tematu wie ze taki wydruk może dostać za darmo w ASO, niestety praktyka pokazuje ze jest inaczej. Nikogo do niczego nie zmuszam a i nie traktuje tego jako zarobku. Moim zamysłem jest tylko pomoc ludziom przed zakupem samochodu po jak najniższym koszcie. Zeby mieli szanse bez wydawania zbędnej kasy na przeglądy 10 samochodów w ASO i poczuli ducha Zoom-Zoom.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
No i wszystko w temacieMarianek napisał(a): Moim zamysłem jest tylko pomoc ludziom przed zakupem samochodu po jak najniższym koszcie. Zeby mieli szanse bez wydawania zbędnej kasy na przeglądy 10 samochodów w ASO i poczuli ducha Zoom-Zoom.

-
Pawciu
Smile nie wiem w czym problem.
Chodzi o to, ze mozna taki wydruk miec za tak niewiele u Marianka, czy ze sam na to nie wpadles ?
Jak sie poszuka w necie to za wydruki chca ok 25zl.
Rownie dobrze Twoj podpis powinien zostac wymazany, bo nie placisz za reklame swojej dzialalnosci na forum (dzial firma).
Chodzi o to, ze mozna taki wydruk miec za tak niewiele u Marianka, czy ze sam na to nie wpadles ?
Jak sie poszuka w necie to za wydruki chca ok 25zl.
Rownie dobrze Twoj podpis powinien zostac wymazany, bo nie placisz za reklame swojej dzialalnosci na forum (dzial firma).
Jak widać praca Marianka pomogła wielu osobom. Nie każdy ma ASO pod nosem, nie z każdym autem jest sens do niego jeździć... Także krytyka zupełnie nietrafiona.
Zmieniając temat...
Tadam! Ponad rok zajęło nam pobicie poprzedniego rekordu, ale w końcu udało się! Możemy sobie pogratulować. :)
Zmieniając temat...
Najwięcej użytkowników online (516) było 02 kwi 2013 20:10
Tadam! Ponad rok zajęło nam pobicie poprzedniego rekordu, ale w końcu udało się! Możemy sobie pogratulować. :)
the right man in the wrong place...
Paweł napisał(a):Tadam! Ponad rok zajęło nam pobicie poprzedniego rekordu, ale w końcu udało się! Możemy sobie pogratulować.
Wiesz...myślę,że było to spowodowane tym,że wszyscy już byli przekonani że są zapisy na zlot...w zeszłym roku chyba jak otwarto zapisy to było tylu online
-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin