Aplikacja My Mazda

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez admiras » 12 sty 2012, 19:28

Myślę, że wielu obecnych i przyszłych użytkowników ucieszy się z wpowadzonej przez Mazdę
innowcji o której między innymi dowiedziałem się tutaj
http://www.samar.pl/__/3/3.a/66476/3.sc/11/Aplikacja-MyMazda-App-bezp%C5%82atnie-dla-klient%C3%B3w-Mazdy.html?locale=pl_PL

http://www.mazdaspeed.pl/#c719
Forumowicz

Od: 16 lut 2011, 22:00
Auto: Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD Dynamic

Postprzez cbr » 13 sty 2012, 00:05

Nie słyszałem o tym i jestem mile zaskoczony :)
2+2=5
Forumowicz

Od: 27 mar 2011, 01:01
Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)

Postprzez Justyśka » 13 sty 2012, 15:32

Na pewno ta aplikacja będzie przydatna.
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.

Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Oj tam, oj tam :)
Forumowicz

Od: 10 paź 2011, 11:17
Auto: Mazda3

Postprzez some1 » 13 sty 2012, 15:42

Ja tam widzę głównie przypominajkę o tym, że powinienem więcej pieniędzy zostawić w ASO. :)
Forumowicz

Od: 4 lip 2010, 17:47
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF TOP '07

Postprzez Marianek » 13 sty 2012, 17:23

Dla mnie super :) Tylko czy dzieciak użyczy mi telefonu hahaha
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Seraf » 13 sty 2012, 17:31

Przetestujemy :D zobaczymy :D
Obrazek
Obrazek
aka "bez sensu"
Forumowicz

Od: 13 kwi 2009, 00:28
Auto: rower miejski :D

Postprzez arjot » 13 sty 2012, 17:38

Poczekamy na wersję na Androida i przetestujemy :)
Ciekawy pomysł. Zobaczymy jak będzie z bazą danych starszych samochodów, początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez Marianek » 13 sty 2012, 17:45

arjot napisał(a):początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.

Raczej ich tam nie będzie ,tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez pisii35 » 20 sty 2012, 21:21

Ciekawy pomysł, ale nie mam na czym przetestować. wszystkich którzy już się tym bawili prosze o opinie!
Początkujący

Od: 17 sty 2012, 18:24

Postprzez akostarek » 20 sty 2012, 21:23

Mam nadzieje, że zrobią też dostęp przez zwykłe WWW (są już serwisy o nazwie MyMazda dla USA/GB, ale nie wiem co oferują), albo uwzględnią w planach Symbiana :P

Marianek napisał(a): arjot napisał(a):początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
Raczej ich tam nie będzie ,tak mi się wydaje.

samochody z przeniesioną książką do DSR powinny chyba się załapać <co?>
Forumowicz

Od: 31 sty 2011, 11:57
Auto: Mazda3 BK Y6 '05

Postprzez Tomek79 » 15 lut 2012, 09:41

Pomysł jest bardzo dobry, tylko jak zwykle pierwsi są posiadacze ogryzków :|
Mam nadzieję, że Mazda nie zapomni o mazdowiczach posiadających telefon z systemem bada.
Ja wybieram sprzęty, a Żona kolorki :D
Forumowicz

Od: 4 lis 2010, 19:45
Auto: Mazda 3 2.0 DISI i-stop excl+ HTB – 2010r.
Lada Niva 21214 1.7i – 2012r.

Postprzez lukias81 » 15 lut 2012, 19:27

A ja wspominkę o tym widziałem w gazecie Biedronki :)
Mam fabrycznie ustawiony chaos..
Forumowicz

Od: 7 maja 2011, 21:09
Auto: T57HT
Xedos 6 CA KF

Postprzez sali90210 » 23 cze 2012, 09:29

Fajna sprawa, aplikacja działa jak należy. Jest cała historia serwisowa, dane o samochodzie, przypomnienie o przeglądzie, itp. A wiadomo, że im mniej papierków tym lepiej i wygodniej. <spoko>
Początkujący

Od: 27 maja 2011, 09:33
Auto: Mazda 6 GH MZR-CD 2.2 Sport

Postprzez Dragonn » 4 lis 2012, 00:55

No nie powiem, dość ciekawa sprawa, i przydatna ;)
Forumowicz

Od: 30 paź 2011, 17:45
Auto: Mazda MX-6, KL 2,5 V6
Była: MX-6 2.0 16V

Postprzez marcin255 » 22 sty 2013, 01:54

W przypadku nic tam nie ma jeden przegląd na którym sam byłem :P
Ceed GT 1.6T 225KM
Obrazek
T-Roc 2.0 TSI 4motion 190KM
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 gru 2008, 23:14
Auto: Była 323F BA
87 KM -122 Nm
Mazda 3-2.0 LF
166 KM -209
KIA CEE’D GT
204 KM -265 Nm up
225 KM -330 Nm
T-Roc 2.0TSI 4motion 190KM 320Nm up.....?

Postprzez tomek-waw » 9 lut 2013, 01:21

W/g mnie ta aplikacja za dużo sobie pozwala <rotfl>

Uprawnienia
Ta aplikacja ma dostęp do tych elementów:

Usługi płatne
wysyłanie wiadomości SMS
Pozwala aplikacji na wysyłanie SMS-ów. Może to skutkować nieoczekiwanymi opłatami. Złośliwe aplikacje mogą generować koszty, wysyłając wiadomości bez Twojej zgody.
bezpośrednie wybieranie numerów telefonu
Pozwala aplikacji na dzwonienie pod numery telefonów bez Twojej wiedzy. Może to skutkować nieoczekiwanymi opłatami lub połączeniami. Aplikacja nie może dzwonić pod numery alarmowe. Złośliwe aplikacje mogą generować koszty, wykonując połączenia bez Twojej zgody.
Twoja lokalizacja
dokładna lokalizacja (na podstawie sygnału GPS i sieci)
Pozwala aplikacji na określenie dokładnej lokalizacji dzięki sygnałowi GPS lub źródłom lokalizacji sieciowej, takim jak wieże sieci komórkowych i sieci Wi-Fi. Te usługi lokalizacyjne muszą być włączone i dostępne na urządzeniu, by aplikacja mogła z nich korzystać. Gdy to uprawnienie jest aktywne, aplikacje mogą określać Twoje położenie. Pamiętaj jednak, że telefon zużywa wtedy więcej energii.
Połączenia sieciowe
pełny dostęp do sieci
Pozwala aplikacji na tworzenie gniazd sieciowych i używanie niestandardowych protokołów sieciowych. Przeglądarka i inne aplikacje zapewniają metody wysyłania danych do internetu, więc w ich przypadku to uprawnienie nie jest potrzebne.
Twoje informacje osobiste
modyfikowanie kontaktów
Pozwala aplikacji na modyfikowanie danych o kontaktach zapisanych na tablecie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na usuwanie danych kontaktowych. Pozwala aplikacji na modyfikowanie danych o kontaktach zapisanych na telefonie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na usuwanie danych kontaktowych.
odczytywanie kontaktów
Pozwala aplikacji na odczytywanie danych o kontaktach zapisanych na tablecie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-maile lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych kontaktowych. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy. Pozwala aplikacji na odczytywanie danych o kontaktach zapisanych na telefonie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych kontaktowych. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać te dane bez Twojej wiedzy.
Połączenia telefoniczne
odczytywanie stanu i informacji o telefonie
Pozwala aplikacji na dostęp do funkcji telefonicznych urządzenia. Aplikacja z tym uprawnieniem może odczytać numer telefonu i identyfikator urządzenia, sprawdzić, czy połączenie jest aktywne, oraz poznać numer, z którym jest nawiązane połączenie.
Pamięć
modyfikowanie lub usuwanie zawartości pamięci USB modyfikowanie lub usuwanie zawartości karty SD
Zezwala aplikacji na zapis w pamięci USB. Zezwala aplikacji na zapis na karcie SD.

Połączenia sieciowe
wyświetlanie połączeń sieciowych
Pozwala aplikacji na dostęp do informacji o połączeniach sieciowych – np. o dostępnych i połączonych sieciach.
Domyślne
testowanie dostępu do magazynu chronionego testowanie dostępu do magazynu chronionego
Pozwala aplikacji na testowanie uprawnienia do pamięci USB, które w przyszłości będzie dostępne na urządzeniach. Pozwala aplikacji na testowanie uprawnienia do karty SD, które w przyszłości będzie dostępne na urządzeniach.
odczytywanie rejestru połączeń
Pozwala aplikacji na odczytywanie rejestru połączeń na tablecie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych rejestru połączeń. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy. Pozwala aplikacji na odczytywanie rejestru połączeń na telefonie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych rejestru połączeń. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy.
zapisywanie rejestru połączeń
Pozwala aplikacji na modyfikowanie rejestru połączeń na tablecie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. Złośliwe aplikacje mogą wykorzystać to uprawnienie do usuwania lub modyfikowania rejestru połączeń. Pozwala aplikacji na modyfikowanie rejestru połączeń na telefonie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. Złośliwe aplikacje mogą wykorzystać to uprawnienie do usuwania lub modyfikowania rejestru połączeń.

<glupek2>
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez DENEBO » 9 mar 2013, 16:05

Aplikacja MyMazda jak dla mnie jest całkiem przydatna.
Zarejestrowałem się i w ten sposób otrzymałem dostęp do całej historii swojej Mazdy 3 :D

Aplikacja OK...
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...

Obrazek]
Forumowicz

Od: 9 lut 2013, 00:16
Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey

Postprzez KMBak » 13 mar 2013, 23:48

Dalej działają tylko auta prywatne czy rejestrowane na działalność już też?
>> Facebook: Konrad >> Forum: Moja obecna Mazda 6 >> Forum: Moja była Mazda 3 Obrazek
Blue inside & red outside!
Klubowicz

Od: 12 lis 2011, 14:36
Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011

Postprzez DENEBO » 14 mar 2013, 15:00

KMBak napisał(a):Dalej działają tylko auta prywatne czy rejestrowane na działalność już też?

W opisie warunków dostępu do korzystania z aplikacji My Mazda jest jasno napisane (określone) <czarodziej>

Tylko i wyłącznie z możliwości dostępu do aplikacji i danych mają użytkownicy "Prywatni" <spoko>

Czytałem warunki przed rejestracją......

Pozdrawiam
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...

Obrazek]
Forumowicz

Od: 9 lut 2013, 00:16
Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey