Aplikacja My Mazda
Myślę, że wielu obecnych i przyszłych użytkowników ucieszy się z wpowadzonej przez Mazdę
innowcji o której między innymi dowiedziałem się tutaj
http://www.samar.pl/__/3/3.a/66476/3.sc/11/Aplikacja-MyMazda-App-bezp%C5%82atnie-dla-klient%C3%B3w-Mazdy.html?locale=pl_PL
http://www.mazdaspeed.pl/#c719
innowcji o której między innymi dowiedziałem się tutaj
http://www.samar.pl/__/3/3.a/66476/3.sc/11/Aplikacja-MyMazda-App-bezp%C5%82atnie-dla-klient%C3%B3w-Mazdy.html?locale=pl_PL
http://www.mazdaspeed.pl/#c719
- Od: 16 lut 2011, 22:00
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD Dynamic
Nie słyszałem o tym i jestem mile zaskoczony 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Na pewno ta aplikacja będzie przydatna.
Życie jest jak rejs i choć istotne dokąd gnasz, to najważniejsze być w odpowiedniej załodze.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostaje.
Dla mnie super
Tylko czy dzieciak użyczy mi telefonu
Pozdrawiam
Marian

Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Poczekamy na wersję na Androida i przetestujemy 
Ciekawy pomysł. Zobaczymy jak będzie z bazą danych starszych samochodów, początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
Ciekawy pomysł. Zobaczymy jak będzie z bazą danych starszych samochodów, początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
arjot napisał(a):początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
Raczej ich tam nie będzie ,tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Mam nadzieje, że zrobią też dostęp przez zwykłe WWW (są już serwisy o nazwie MyMazda dla USA/GB, ale nie wiem co oferują), albo uwzględnią w planach Symbiana 
samochody z przeniesioną książką do DSR powinny chyba się załapać
Marianek napisał(a): arjot napisał(a):początkowo wyposażonych w zwykłą książkę serwisową.
Raczej ich tam nie będzie ,tak mi się wydaje.
samochody z przeniesioną książką do DSR powinny chyba się załapać

Pomysł jest bardzo dobry, tylko jak zwykle pierwsi są posiadacze ogryzków
Mam nadzieję, że Mazda nie zapomni o mazdowiczach posiadających telefon z systemem bada.
Mam nadzieję, że Mazda nie zapomni o mazdowiczach posiadających telefon z systemem bada.
Ja wybieram sprzęty, a Żona kolorki :D
W przypadku nic tam nie ma jeden przegląd na którym sam byłem 
W/g mnie ta aplikacja za dużo sobie pozwala

Uprawnienia
Ta aplikacja ma dostęp do tych elementów:
Usługi płatne
wysyłanie wiadomości SMS
Pozwala aplikacji na wysyłanie SMS-ów. Może to skutkować nieoczekiwanymi opłatami. Złośliwe aplikacje mogą generować koszty, wysyłając wiadomości bez Twojej zgody.
bezpośrednie wybieranie numerów telefonu
Pozwala aplikacji na dzwonienie pod numery telefonów bez Twojej wiedzy. Może to skutkować nieoczekiwanymi opłatami lub połączeniami. Aplikacja nie może dzwonić pod numery alarmowe. Złośliwe aplikacje mogą generować koszty, wykonując połączenia bez Twojej zgody.
Twoja lokalizacja
dokładna lokalizacja (na podstawie sygnału GPS i sieci)
Pozwala aplikacji na określenie dokładnej lokalizacji dzięki sygnałowi GPS lub źródłom lokalizacji sieciowej, takim jak wieże sieci komórkowych i sieci Wi-Fi. Te usługi lokalizacyjne muszą być włączone i dostępne na urządzeniu, by aplikacja mogła z nich korzystać. Gdy to uprawnienie jest aktywne, aplikacje mogą określać Twoje położenie. Pamiętaj jednak, że telefon zużywa wtedy więcej energii.
Połączenia sieciowe
pełny dostęp do sieci
Pozwala aplikacji na tworzenie gniazd sieciowych i używanie niestandardowych protokołów sieciowych. Przeglądarka i inne aplikacje zapewniają metody wysyłania danych do internetu, więc w ich przypadku to uprawnienie nie jest potrzebne.
Twoje informacje osobiste
modyfikowanie kontaktów
Pozwala aplikacji na modyfikowanie danych o kontaktach zapisanych na tablecie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na usuwanie danych kontaktowych. Pozwala aplikacji na modyfikowanie danych o kontaktach zapisanych na telefonie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na usuwanie danych kontaktowych.
odczytywanie kontaktów
Pozwala aplikacji na odczytywanie danych o kontaktach zapisanych na tablecie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-maile lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych kontaktowych. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy. Pozwala aplikacji na odczytywanie danych o kontaktach zapisanych na telefonie, w tym częstości nawiązywania połączeń oraz komunikowania się (przez e-mail lub w inny sposób) z konkretnymi kontaktami. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych kontaktowych. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać te dane bez Twojej wiedzy.
Połączenia telefoniczne
odczytywanie stanu i informacji o telefonie
Pozwala aplikacji na dostęp do funkcji telefonicznych urządzenia. Aplikacja z tym uprawnieniem może odczytać numer telefonu i identyfikator urządzenia, sprawdzić, czy połączenie jest aktywne, oraz poznać numer, z którym jest nawiązane połączenie.
Pamięć
modyfikowanie lub usuwanie zawartości pamięci USB modyfikowanie lub usuwanie zawartości karty SD
Zezwala aplikacji na zapis w pamięci USB. Zezwala aplikacji na zapis na karcie SD.
Połączenia sieciowe
wyświetlanie połączeń sieciowych
Pozwala aplikacji na dostęp do informacji o połączeniach sieciowych – np. o dostępnych i połączonych sieciach.
Domyślne
testowanie dostępu do magazynu chronionego testowanie dostępu do magazynu chronionego
Pozwala aplikacji na testowanie uprawnienia do pamięci USB, które w przyszłości będzie dostępne na urządzeniach. Pozwala aplikacji na testowanie uprawnienia do karty SD, które w przyszłości będzie dostępne na urządzeniach.
odczytywanie rejestru połączeń
Pozwala aplikacji na odczytywanie rejestru połączeń na tablecie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych rejestru połączeń. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy. Pozwala aplikacji na odczytywanie rejestru połączeń na telefonie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. To uprawnienie zezwala aplikacjom na zapisywanie danych rejestru połączeń. Złośliwe aplikacje mogą udostępniać je bez Twojej wiedzy.
zapisywanie rejestru połączeń
Pozwala aplikacji na modyfikowanie rejestru połączeń na tablecie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. Złośliwe aplikacje mogą wykorzystać to uprawnienie do usuwania lub modyfikowania rejestru połączeń. Pozwala aplikacji na modyfikowanie rejestru połączeń na telefonie, w tym danych o połączeniach przychodzących i wychodzących. Złośliwe aplikacje mogą wykorzystać to uprawnienie do usuwania lub modyfikowania rejestru połączeń.

Aplikacja MyMazda jak dla mnie jest całkiem przydatna.
Zarejestrowałem się i w ten sposób otrzymałem dostęp do całej historii swojej Mazdy 3
Aplikacja OK...
Zarejestrowałem się i w ten sposób otrzymałem dostęp do całej historii swojej Mazdy 3
Aplikacja OK...
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...
]

- Od: 9 lut 2013, 00:16
- Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey
Dalej działają tylko auta prywatne czy rejestrowane na działalność już też?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Dalej działają tylko auta prywatne czy rejestrowane na działalność już też?
W opisie warunków dostępu do korzystania z aplikacji My Mazda jest jasno napisane (określone)

Tylko i wyłącznie z możliwości dostępu do aplikacji i danych mają użytkownicy "Prywatni"

Czytałem warunki przed rejestracją......
Pozdrawiam
STARA MIŁOŚĆ NIE RDZEWIEJE ... NOWA NIE JEST WYEKSPLOATOWANA ...
]

- Od: 9 lut 2013, 00:16
- Auto: Mazda3 BK Z6 2008 1.6 105KM / Galaxy Grey